Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!...


Υπό την Γαλανόλευκον!...


  Ένας ''Βέρος'' Έλληνας, έφτασε (από μόνος του;), να διαμορφώνει την εικόνα μιας τουριστικής (!) ελληνικής πόλεως.  Της πόλεώς μας.  
Ένα πολυκατάστημα, χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές για τις φόρτο-εκφορτώσεις των εμπορευμάτων του, χωρίς περιβαλλοντική συνείδηση και σεβασμό για την πόλη η οποία ''ακουμπά'' σε αυτό την καταναλωτική της μανία, μα πάνω από όλα, χωρίς ίχνος εκτιμήσεως προς τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας, έρχεται με την καθημερινή του εμφάνιση να πιστοποιήσει, το βιούμενο από όλους εμάς τα τελευταία 5 έτη : Την ανικανότητα της Δημοτικής αρχής, να φροντίσει ακόμη και τα ελάχιστα προβλήματα αυτής της πόλεως! 
   Διασταύρωση Λεωφόρου Ηρώων και Καπποδιστρίου.  Μια αλγεινή εικόνα της ''Τουριστικής'' Ιτέας, όπου η ανεξέλεγκτη στάθμευση τροχοφόρων, συναγωνίζεται την ρυπαρότητα, την δυσοσμία και το θράσος του επιχειρηματία, χάριν του οποίου οι καταναλωτές, ''θυσιάζουν'' εκεί τα εισοδήματά τους, καθώς και την εκτίμησή τους για τα συνοικιακά μικροκαταστήματα.
  Και μια Δημοτική Αρχή, αδρανής, ανήμπορη και απρόθυμη να υποδείξει και να επιβάλλει τους κανόνες της ευνομούμενης πολιτείας.  
Αυτούς διαλέξαμε όμως, αυτοί μας διοικούν και με αυτούς θα ζήσουμε.

Ερώτηση : Εάν κάποιος ''αγανακτισμένος'' κάτοικος Ιτέας, ανατρέψει έναν από αυτούς τους κάδους απορριμάτων, εμπρός από την είσοδο του πολυκαταστήματος, θα θιγεί κανείς;... Θα αντιδράσει κανείς;... Ή μήπως θα διωχθεί για απρόκλητη ρύπανση της ...όμορφης και τουριστικής πόλεώς μας;

Τουλάχιστον εσύ, Φιλέλληνα Τέντ, πήγαινε εκεί από μόνος σου και ''πίεσέ'' τους να ...αφαιρέσουν την Γαλανόλευκο από τον ιστό.  Γιατί αυτή η εικόνα είναι ξεπεσμός για την πόλη μας και ύβρις για το εθνικό μα σύμβολο!...

4 σχόλια:

  1. πηγενε στο γηπεδο το παλιο στα μπλοκια και στο ποταμι στη κιρα
    καταληψη φωτια εβαλανε εχτες
    σκινες τεντες πετρογκζ με φωτια σκουπιδα καταληψη βρομα
    και ολα τα αλλα δεν μπορει να πλισιασει κανεις
    σκουπιδια μπουγαδες τα κανουν παντου μποχα και γυρνανε τη πολη για κανα τυχερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περιβαλλοντική συνείδηση μαθαίνεται και επιβάλλεται. Δεν ξυπνά κανένας μια μέρα και λέει πω πω ρε παιδί μου τι κάνω με τα σκουπίδια μου, δεν ντρέπομαι λίγο;

    Εδώ ο Βέρος Ιτιώτης δεν ντρέπεται να δίνει 2 ευρώ την ώρα σε υπαλλήλους θα σκεφτεί τα σκουπίδια; Να πάρει δικούς του κάδους εντός του σούπερ μάρκετ. Τόσο απλά.

    Και του αλλουνού από πάνω του βρωμάνε περισσότερο οι τσιγγάνοι στα μπλόκια. Να αλληθωρίζεις στα μάτια είναι φυσικό, να αλληθωρίζεις στη μύτη πρώτη φορά το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΛΛΗΘΩΡΙΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  3. Τους έχω δει. Μας έχουν κλέψει μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Ιτέας όταν λείπαμε όλοι για δουλειά πριν δυο χρόνια. Ποτέ δεν καταλάβαμε ποιός ήταν, ούτε η αστυνομία μπόρεσε να κάνει τίποτα και μόνο εικασίες κάναμε. Τα μέτρα μας τα έχουμε πάρει.

    Δεν έχω κανένα πρόβλημα άμα θες να μπει τάξη στα μπλόκια. Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο το κέντρο της πόλης μου.
    Ο καθείς βάζει τις ιεραρχίες του. Μόνο που την περίπτωση που συζητάμε εδώ, την καθαριότητα, δεν μπαίνει σε ζυγαριά. Όμως δυστυχώς φαίνεται και τους κατοίκους που μένουν εκεί, και αυτούς που δουλεύουν εκεί δεν τους πειράζει και πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή