Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

"ΔΙΩΞΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ - άρθρο

 

Ενώ, Παντού Απέτυχαν, στήνουν πολιτικές δίκες

του Νίκου Δρόλαπα


Ελευθερία και Δημοκρατία δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς την ελευθεροτυπία, την ελευθερία έκφρασης γνώμης.

Αυτό που συμβαίνει στη Φωκίδα, αποτελεί όνειδος για τον πολιτικό πολιτισμό μας. Διώκονται πολιτικά, οι ασυμβίβαστοι με τη διαφθορά Πολίτες. Διώκεται η ερευνητική, η μαχόμενη αρθρογραφία, στα πρόσωπα των ελάχιστων που την ασκούν. Στοχοποιούνται, για τις αποκαλύψεις των μεγάλων σκανδάλων του Νομού Φωκίδας.

Ενοχλούνται όμως οι αιρετοί για την ανάδειξη υποθέσεων αυτών, όπως, οι Καταλογισμοί ποσών εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος των υπαιτίων για τις ζημίες που επήλθαν από την απώλεια των τεράστιων περιουσιών των Κληροδοτημάτων Άμφισσας, Το κλείσιμο του Γηροκομείου Άμφισσας και η καταλήστευση του κτιρίου του , Η δεύτερη καταστροφική πυρκαγιά του Ελαιώνα Άμφισσας ( 04-07-2022 ), που τον έκαψαν με την αδιαφορία τους και τον εγκατέλειψαν απροστάτευτο εννέα ολόκληρα χρόνια μετά τη πρώτη πυρκαγιά στις 05 Αυγούστου 2013, Η διασπάθιση 9.000.000 ευρώ, από τον, -- όπως οι ίδιοι ομολογούν --, πτωχευμένο Δήμο Δελφών, σε απ΄ευθείας αναθέσεις έργων χωρίς δημοπρασίες, με αμφίβολης ποιότητας και ποσότητας έργων σε ολίγους, τους ίδιους και τους ίδιους ‘’ημέτερους’’ εργολάβους, Η δημιουργία χρεών εκατομμυρίων με την ανέλεγκτη οικονομική κακοδιαχείριση, Η πληρωμή έργων που δεν κατασκευάστηκαν…., Οι άκλειστοι ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για πέντε συνεχόμενα έτη, Η σκόπιμη αποφυγή δημόσιων ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ, χωρίς καμία ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ, Οι παράνομοι χειρισμοί στη Πλατεία Θεάτρου Ιτέας και στη Πλατεία Κίρρας, Τα ανείσπραχτα πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τα αυθαίρετα κτίρια χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με καταπάτηση του Αρχαιολογικού χώρου Δελφών στη περιοχή Τουμπανάρια – Αλαφόκαστρο Παρνασσού, Η διάλυση και εξαφάνιση των βαρέων οχημάτων των Καποδιστριακών Δήμων, Τα εκατομμύρια για μελέτες επί μελετών που δεν υλοποιήθηκαν και γέμισαν τα υπόγεια της π. Νομαρχίας, κλπ. και κλπ…..

Οι υπαίτιοι αυτών των εγκλημάτων παραμένουν ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ.

Η συγκάλυψη και οι παρεμβάσεις θριαμβεύουν στη Φωκίδα….! !

Και αντί να κάτσουν στο σκαμνί, κουκουλώνουν τα σκάνδαλα.

Και αντί να λογοδοτήσουν, τρομοκρατούν με στημένες κατηγορίες όποιον λέει την αλήθεια και αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον, τους τρέχουν σε πολιτικές δίκες, πιστεύοντας, ότι, επειδή είναι φορείς εξουσίας, ότι θα μπορέσουν να επηρεάσουν την ετυμηγορία των φυσικών δικαστών, εξαιτίας των αναπόφευκτων κοινωνικών και πολιτικών σχέσεων που δημιουργούνται μεταξύ αυτών στα μικρά μέρη, όπως η Φωκίδα.

Έτσι και στην περίπτωση του γράφοντος, επειδή άσκησα δημόσια κριτική για τα ανωτέρω κοινωνικά θέματα, υφίσταμαι «μπαράζ» μηνύσεων από τις συνασπισμένες «δυνάμεις» του τοπικού ενιαίου συστήματος εξουσίας, των πρώην Δημάρχων και Αντιδημάρχων του Δήμου Δελφών και του νυν Βουλευτού Φωκίδας, ο οποίος, κληθείς ως μάρτυρας κατέθεσε ότι αρθρογραφώ μόνο και μόνο με σκοπό συκοφάντησης των αιρετών…! !

Για όλα αυτά, οι αιρετοί του τόπου, κάνουν τα πάντα για να φιμώσουν τις ελεύθερες φωνές, που δεν είναι και πολλές -- γιατί αυτοί που δίνουν χωρίς να ( τα ) παίρνουν και «εισπράττουν» μόνο ζημίες, είναι λίγοι, ενώ, είναι αρκετοί αυτοί που παίρνουν χωρίς τίποτα να προσφέρουν και προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να σταματήσουν την δημοσίευση των ως άνω σκανδάλων.

Εκλογές έρχονται. Κι όσο βλέπουν ότι απέτυχαν σε όλα, επιζητούν τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Και αντί να συνειδητοποιήσουν, ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στη Φωκίδα, ασεβούν πολιτικά, επιμένοντας με κάθε τρόπο, να είναι πάλι υποψήφιοι για τα αξιώματα που δεν τίμησαν.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου