Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Η ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ...ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΩΡΙΔΑ - Δελτίον Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/10/2022

ΘΕΜΑ: Αξιώσεις Μονής Κουτσουρού,

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Φωκίδας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους των 6 τοπικών κοινοτήτων (Αμυγδαλιάς - Σώταινας - Μηλιάς - Ερατεινής - Πανόρμου - Τολοφώνας) οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους εξαιτίας απαράδεκτων και παράλογων αξιώσεων εκ μέρος των μοναχών της Ι.Μ. Κουτσουρού.

Αφορμή των αξιώσεων η σύνταξη Έκθεσης Απογραφής, η οποία συνοδεύεται από (4) τοπογραφικά διαγράμματα, με κατάληξη τη διεκδίκηση 32.000 στρεμμάτων!

Στις αξιώσεις της Μονής συμπεριλαμβάνονται δημόσιες, δασικές, δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις, ακόμη και εγκαταστάσεις όπως το Γυμνάσιο - Λύκειο, ο Βιολογικός Ερατεινής, καθώς και πηγές από τις οποίες υδροδοτούνται χωριά. Εκτάσεις που επί 2 αιώνες περίπου και από συστάσεως  του Ελληνικού Κράτους ουδέποτε αμφισβητήθηκε το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.                                                                              

Σημειωτέον ότι οι αξιώσεις αυτές στηρίζονται σε ανύπαρκτους τίτλους ιδιοκτησίας που υποτίθεται ότι προέρχονται από χρυσόβουλα και χοτζέτια της τουρκοκρατίας, τα οποία ξαφνικά "ανακάλυψαν " εν έτει 2022.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Φωκίδας δεσμεύεται να αναδείξει το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις, καλεί όλα τα πολιτικά πρόσωπα και τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμος - Περιφέρεια - Κυβέρνηση) να πάρουν ξεκάθαρη θέση και σκοπεύει να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σε τοπικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.

                                          Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου