Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

ΑΠΟ ΤΟ 19ον ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Β/Δ ΔΩΡΙΔΟΣ ΣΤΟ ΤΡΙΣΤΕΝΟ (7/8/2022) - Δελτίον Τύπου

 Τρίστενο Δωρίδος


Πραγματοποιήθηκε  στις 7 Αυγούστου 2022 στο πρώην δημοτικό σχολείο Τριστένου, το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ομοσπονδίας Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας με θέμα  <<Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Β/Δ Δωρίδα>> υπό την αιγίδα του Δήμου Δωρίδας.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 100 Σύνεδροι, εκπρόσωποι Περιφέρειας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων της Β/Δ Δωρίδας και Τοπικών Συλλόγων χωριών και πολλά μέλη. 
Μετά την έναρξη εργασιών  Συνεδρίου από τον Πρόεδρο Κώστα Λιάρο οι κ.κ   Δελμούζος Γεώργιος Αντιπεριφερειάρχης  Φωκίδας,  Μπούγας Ιωάννης Βουλευτής Ν.Δ ,Καπεντζώνης Γεώργιος  Δήμαρχος Δωρίδας, Μπαρμπούτης Ιωάννης  Αντιδήμαρχος  Δωρίδας, Ασημάκης  Αθανάσιος  Δημοτικός Σύμβουλος  απηύθυναν  χαιρετισμό  στους Συνέδρους. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Τριστένου Φώτης  Νικολέτος  και η Λιάρου- Παπακωνσταντίνου Μαίρη Πρόεδρος της Αδελφότητας Τριστενιωτών, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό  στους συνέδρους με την ευχή για την  επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου και το τελικό ψήφισμα να γίνει σκοπός  για την βιώσιμη ανάπτυξη της Β/Δ Δωρίδας.
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις  Ηλιόπουλος Γεώργιος Περιβαλλοντολόγος θέμα: <<Βιώσιμη ανάπτυξη- ecogenia>>, Κατσαρός Μιλτιάδης Αν.Καθηγητής ΕΜΠ  θέμα: <<Αρχιτεκτονική και ιστορική τοπογραφία. Εξερεύνηση τεκμηρίωση και χαρτογράφηση της ιστορικής περιοχής του Λιδωρικίου και Δωρίδας>>, Μάντζιου Ελένη Καθηγήτρια ΕΜΠ και Γκούμα Ιφιγένεια Αρχιτέκτων ΕΜΠ θέμα: <<Αναδύσεις Μνήμης στη λίμνη του Μόρνου>>, Χαλιορής Κωνσταντίνος Οικονομολόγος, Συντονιστής Γεν.Διευθυντής ΟΑΚΑ ΄΄Σπύρος Λούης¨¨ θέμα: <<Χθές ,σήμερα ,αύριο της Β/Δ Δωρίδας>>, Λιάπης Κώστας, Οικονομολόγος θέμα: << Αναπτυξιακά προγράμματα: Η περίπτωση ορεινής Δωρίδας>> και Νικολογιάννης Χρήστος, κάτοικος Τριστένου θέμα:<< Βιώσιμη ανάπτυξη Β/Δ Δωρίδας>>. 
Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου έγινε η βράβευση της Αθανασίας Ψάλτη, ΠροΪσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, για την συμβολή της στην προστασία και κατάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος και κληρονομιάς της Φωκίδος. 
Κατόπιν έγινε η τοποθέτηση των Συνέδρων –ψήφισμα  και έληξε με μεγάλη επιτυχία το 19ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. 
Ακολούθησε  το γεύμα των Συνέδρων στο κατάστημα Κατερίνας Ασημάκη –Καραδήμα, με παραδοσιακά εδέσματα, στην πλατεία του χωριού όπου τους υποδέχτηκαν τα παιδιά του Τριστένου ντυμένα με παραδοσιακές στολές και χόρεψαν μαζί με τον Δήμαρχο τσάμικο και καλαματιανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου