Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ "ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ" ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 10 (εκτός Ιτέας) ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                               ΑΜΦΙΣΣΑ, 1.8.2022

Α.Δ.Τ.:57/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινούν οι εργασίες που θα εκσυγχρονίσουν το Κυριακοπούλειο Ιτέας

Σημαντικές παρεμβάσεις και σε 10 σχολικές μονάδες του Δήμου Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη και αλλάζουμε το Δήμο»


Υπεγράφη η σύμβαση και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του ‘Κυριακοπούλειου’ Δημοτικού Κτιρίου Ιτέας,

η ολοκλήρωση των οποίων θα σημάνει και την επανάχρησή του ως ένας σύγχρονος πολιτιστικός πολυχώρος, καλύπτοντας πολλές από τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στον τομέα του πολιτισμού. Επίσης, στο πλαίσιο του ίδιου έργου, θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών σε 10 σχολεία του Δήμου Δελφών.

Το έργο με τίτλο «Ανακαίνιση «Κυριακοπούλειου» Δημοτικού κτιρίου Ιτέας και επανάχρησή του ως πολιτιστικός πολυχώρος θεάτρου, κινηματογράφου και Δημοτικού Ωδείου Δήμου Δελφών –Αναβάθμιση κτιριακών και υπαίθριων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Δελφών», είναι προϋπολογισμού 630.000,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου, από μισθώσεις μεταλλευτικών και από πόρους του Δήμου Δελφών.

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, στο ισόγειο του κτιρίου, το οποίο θα λειτουργήσει ως πολιτιστικός πολυχώρος θεάτρου και κινηματογράφου, θα κατασκευαστεί νέα θεατρική σκηνή, θα γίνει κατασκευή αναβαθμών για την τοποθέτηση νέων καθισμάτων, θα γίνει επίστρωση με πλακάκι μοκέτας, ενώ θα κατασκευαστεί και διακοσμητική ψευδοροφή. Επίσης, θα διαμορφωθούν κατάλληλα οι παρασκηνιακοί χώροι εκατέρωθεν της κεντρικής σκηνής και ταυτόχρονα θα γίνει προμήθεια του συνόλου του εξοπλισμού που απαιτούν οι χρήσεις του χώρου, αλλά και η εύρυθμη λειτουργία αυτού (φωτισμός, ψηφιακή κινηματογραφική μηχανή, συστήματα ήχου και εικόνας, πυροσβεστικός εξοπλισμός, σύστημα αερισμού της αίθουσας κ.α.).

Επιπλέον στο 1ο όροφο θα γίνει διαμόρφωση του χώρου ώστε να λειτουργήσει ως Δημοτικό Ωδείο και Βιβλιοθήκη, ενώ μεταξύ άλλων θα διαμορφωθούν πέντε νέες αίθουσες, χώρος υποδοχής και γραφείο διδασκόντων, με την τοποθέτηση- επέκταση των υπαρχουσών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων βάσει των νέων αναγκών του κτιρίου. Να σημειωθεί επίσης πως όλοι οι χώροι του κτιρίου θα έχουν εξασφαλισμένη με τις κατάλληλες υποδομές την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ και την εξυπηρέτηση αυτών.

Στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης που υπεγράφη θα γίνει επίσης αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των παρακάτω σχολικών μονάδων του Δήμου Δελφών.

  • Γυμνάσιο Άμφισσας

  • 1ο νηπιαγωγείο Άμφισσας

  • 2ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας

  • Δημοτικό σχολείο Κίρρας

  • Νηπιαγωγείο Δεσφίνας

  • Λύκειο Γαλαξιδίου

  • Νηπιαγωγείο Γραβιάς

  • Γυμνάσιο – Λύκειο Γραβιάς

  • Δημοτικό σχολείο Πολυδρόσου

  • Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Δελφών

Με την απόφαση ένταξης του έργου προς χρηματοδότηση, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Δελφών σχεδιάζει με πρόγραμμα και δρομολογεί σημαντικές παρεμβάσεις, η ολοκλήρωση των οποίων θα αποδώσει προς χρήση στους δημότες, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, πολύ σημαντικές υποδομές, όπως αυτή του Κυριακοπούλειου». Σήμερα, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του έργου, τονίζοντας: «Προεκλογικά, αλλά και με την ανάληψη των καθηκόντων μας, δεσμευτήκαμε ότι θα αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου, παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες. Το έργο του Κυριακοπούλειου καθώς και οι παρεμβάσεις σε 10 σχολεία του δήμου μας αποτελούν απτό παράδειγμα του ότι δεν έχουμε παρεκκλίνει του στόχου μας»!


1 σχόλιο:

  1. Δωστε κανα φραγκο να βαλετε καυσιμο στα μηχανηματα να χορτοκοψετε την πολη, οχι το κεντρο για ομορφια, γυρω -γυρω που ειναι 'μπαρουταποθηκη' απο φθαρτα υλικα, σκουπιδια και ξερα χορτα.
    Ειλικρινα λυπαμαι που σας ψηφισα, πιστευοντας οτι ακομα και χωρις λεφτα, εχετε τη μορφωση και το επιπεδο να αντιλαμβανεστε και να κανετε πρωτα τα αυτονοητα και μετα τα φρουφρου και αρωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή