Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Η ...ΕΞΑΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ"

                                    

ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

"Βλέπουμε στον πίνακα ότι το 47% (!) είναι Ρωσικό Αέριο που εισάγεται στο σταθμό Σιδηροκάστρου. Μέχρι προ ολίγου το αέριο διοχετευόταν μέσω του Ρωσικού Αγωγού που διέρχεται από Ουκρανία, Ρουμανία, Βουλγαρία. Τώρα όμως όλη η ποσότητα προέρχεται από τον TurkStream μέσω Βουλγαρίας.
Βλέπετε, σιωπηλά και αποφασιστικά η γειτονική Βουλγαρία κατασκεύασε αγωγούς 600 περίπου χλμ. και συνέδεσε τον TurkStream στα δίκτυά της και σε νέα προς Σερβία!
Και αν οι «φίλοι» Τούρκοι, που ελέγχουν την προμήθεια του 70% της εισαγόμενης ποσότητας αερίου, μας εκβιάσουν ή διακόψουν την παροχή, τι θα κάνουμε; Έχει ληφθεί οποιαδήποτε πρόνοια; Πότε θα τεθεί σε λειτουργία ο FSRU Αλεξανδρούπολης του Κοπελούζου (έβαλε μέσα και τους Σκοπιανούς με 10%) και θα είναι τότε ανταγωνιστικός; Πιθανώς να πρέπει να ενισχυθεί η Ρεβυθούσα με μία πρόσθετη μονάδα.
Πέραν των αριθμών και των υπολογισμών πρέπει να δούμε πρωτίστως τους Ανθρώπους – Δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται Εθνικά να ερημώσουμε τη Δυτική Μακεδονία. Τι θα κάνουν τόσες χιλιάδες συμπατριώτες μας; Λοιπόν όχι αφέλειες ότι το Βόρειο Τμήμα του Ε-65 θα καλύψει την απολιγνιτοποίηση.

Θα μπορούσαμε να έχουμε σαν τίτλο:
ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΑΣ ΘΕΤΕΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
Φυσικά για να μας έχει στο χέρι και να μας πουλάει ότι γουστάρει!!!..."

(αναδημοσίευση από άρθρο ειδικού σε ενεργειακά θέματα αναλυτή)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου