Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ (λέει) "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ"!..

Στις Πρέσπες, οι παρά φύσιν,
βιάζουν την ιστορία μας.
Είναι άδικο (και ανήθικο).  Και έγινε πράξη.


7 σχόλια:

  1. εδω τα καλα εγκεφαλικα γιατι οπως ειπε καποιος μολις τωρα στις πρεσπες..... ΄΄ηρθε η ωρα ξανα να τραγουδησουμε χαρουμενα τραγουδια στα βαλκανια''.....τι ζουμε ρε

    http://www.dw.com/en/greece-outrage-over-macedonia-name-sets-no-confidence-motion-in-parliament/a-44233122

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επίκουρε,εισαι επικίνδυνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή δεν είναι η Εθνική στάση όλων των κυβερνήσεων εδώ και 30 χρόνια; γεωγραφικός προσδιορισμός; Όσο για την μακεδονιτικη γλώσσα τι να πούμε; Διαβάστε Πηνελόπη Δέλτα διαβάστε έντυπα της εποχής του μακεδονικού αγώνα και πείτε μου πως προσδιοριζαμε αυτούς τους Σλάβους.
    Αλλά τι περιμένω σε ένα άρθρο που μπλέκει τα γκέι πράιντ με προδοσιες εφιάλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι απόψεις της Μπακογιάννη για το Σκοπιανό (ειδικά όταν ως Υπουργός Εξωτερικών στην σύνοδο του ΟΟΣΑ στην Κέρκυρα, επέτρεψε την προσγείωση αεροσκάφους με τα χαρακτηριστικά "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι "Εθνική Στάση", ενώ του μεγάλου Καραμανλή, δεν ήταν;..
      Εκτός από το διήγημα της Πηνελόπης Δέλτα, έχετε διαβάσει τίποτε άλλο για την περιοχή του βάλτου των Γιαννιτσών; Μήπως Μέρτζο, ή έστω τον από όλους αποδεκτό, τέως υπουργό Μάρτη;
      Το τι καταλάβατε από την φωτογραφία και τον συσχετισμό της με το γεγονός στις Πρέσπες, δεν μας αφορά. Είναι θέμα αντιλήψεως.

      Διαγραφή
  4. Η κοινή αντίληψη για την πρώτη πρόταση λέει ότι είναι υβριστική, όσοι ευφημισμοί κι αν μπουν. Είναι και περιττός ο ευφημισμός με αυτή την φωτογραφία.

    Είναι δύσκολο μια διαδικασία που κανονίζεται με πόλεμο να γίνεται με ειρηνικά μέσα. Εδώ παρακάτω ο παππούς μου από τους Δελφούς είχε δυσκολευτεί παλιότερα να λέει ότι είναι Έλληνας.

    "Ο ζήλος των Άγγλων περιηγητών, των «μυλόρδων», να τα δουν όλα βιαστικά, να τα σχεδιάσουν και, αν μπορούν, να πάρουν μαζί τους καμιάν αρχαιότητα ή τουλάχιστο ένα κομμάτι μάρμαρο, έγινε αφορμή στους Καστρινούς [=κάτοικοι των Δελφών] να σχηματίσουν την ακόλουθη παράδοση: οι Μυλόρδοι δεν είναι χριστιανοί, γιατί κανείς ποτέ δεν τους είδε να κάνουν το σταυρό τους. Η γενιά τους είναι από τους παλιούς ειδωλολάτρες τους Αδελφιώτες, που φύλαγαν το βιό τους σ’ ένα κάστρο που το ’λεγαν Αδελφούς [=Δελφούς], από τους δυο αδελφούς τα βασιλόπουλα που το ’χτισαν. Όταν η Παναγία και ο Χριστός ήρθαν σ’ αυτούς τους τόπους και όλοι οι άνθρωποι ολόγυρα έγιναν χριστιανοί, οι Αδελφιώτες σκέφτηκαν πως ήταν καλύτερα γι’ αυτούς να φύγουν κι έφυγαν στη Φραγκιά και πήραν και όλα τα πλούτη τους μαζί. Απ’ αυτούς είναι οι Μυλόρδοι, και έρχονται τώρα εδώ και προσκυνούν αυτά τα λιθάρια.

    ΦΩΚΙΔΑ (Δελφοί), 19ος αι.
    Πηγή: H.N. Ulrichs, Reisen und Forschungen, σελ. 123 κ.ε.".

    Διαβάστε Κακριδή καλύτερα από Μέρτζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..και στην κορφή κανέλα !!!!!!!

      Διαγραφή
    2. κι αν δεν σ'αρέσει η μύτη μου να σου τη πελεκήσω !

      Είναι τάχα δύσκολες οι δυο προτάσεις που έγραψα πριν παραθέσω Κακριδή και της λέτε ασυνάρτητες; Ή τυχόν σας φαίνεται ασύνδετη η μαρτυρία Δελφιώτη από τα 1800;

      Για το ξεκαθάρισμα. Όποιος αμφιβάλλει ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν το ίδιο και το αυτό με τους υπόλοιπους αρχαίους Έλληνες είναι βλαξ ή μένει στο πρώτο επίπεδο ανάγνωσης των ιστορικών κειμένων.

      Διαγραφή