Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο : ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Γ.Π.Σ. ΙΤΕΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ!...


''Πρίμα ολοταχώς!...''

   Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας και μετά από την συζήτηση του θέματος του Γ.Π.Σ. Ιτέας σήμερα το πρωΐ στην Επιτροπή Ελέγχου Ποιότητος Ζωής και ενώ ελήφθη υπ' όψιν ...το ''μπαράζ'' των ενστάσεων κατά του αμφιλεγόμενου  ''επιστημονικού πονήματος'' των Μελετητών, για τον  Πολεοδομικό Σχεδιασμού της πόλεως, απεφασίσθει η ...απόσυρσή του από την σημερινή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Η αντίδραση των κατοίκων, ήταν μη αναμενόμενη από την πλευρά των ''αρμοδίων''.  Και η παντελής έλλειψη των ''αναπτυξιακών'' επιχειρημάτων Εισηγητών και Μελετητών, ειδικά για το θέμα του Κοιμητηρίου,  έφεραν το αναμενόμενο αδιέξοδο.
Ήταν δε δεδομένο ότι, οι ''ομοβροντία'' των ερωτήσεων και των καταγγελιών εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, θα έφερναν σε δύσκολη θέση αρκετούς.
Προτιμήθηκε λοιπόν η Σολομώντεια λύση : Απόσυρση!

  Αυτό θεωρητικά σημαίνει, την εκ νέου εντολή προς τους Μελετητές, για την βελτίωση, την καλυτέρευση, το ''lifting'' της Μελέτης και σε μια νέα προσπάθεια αργότερα, να επιχειρηθεί η έγκρισή της από το Σώμα. 
Ήδη όμως είναι χρονικά εκπρόθεσμη, ήδη δεν υπάρχουν περιθώρια για την οριστικοποίηση της εντάξεώς της στην χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (εκπνέει 31-12-2015), ενώ οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες για την οριστικοποίησή της (ακόμη και με την άμεση έγκρισή της από το Δ.Σ.), προϋποθέτουν ένα 12μηνο γραφειοκρατίας τουλάχιστον.
Τελικά, το σχεδιαζόμενο από τους Μελετητές νέο Κοιμητήριο της Ιτέας, τελικά θα αποδειχθεί Ταφόπλακα.  Περιμένουμε να ειδούμε για ποιούς... 

4 σχόλια:

  1. ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΤΥΠΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πληροφορίες μας είναι ότι, ή ''έπεσε γραμμή'' να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση στην Επιτροπή γιατί υπάρχει αδιέξοδο, ή οι μετέχοντες στην Επιτροπή ''φυλάνε'' τα νώτα τους. Οι πάρα πολλές ενστάσεις οι οποίες υποβλήθησαν (και ήσαν όλες τεκμηριωμένες), δεν άφηναν περιθώρια για πολιτικά ...φλιναφλήματα.
      Και έτσι, το μπαλάκι πάει στους Μελετητές, οι οποίοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν και φοβούνται κατοίκους και τις προθεσμίες για την αμοιβή τους.

      Διαγραφή
  2. Οι άνθρωποι χάσαν και εδώ τη μπάλα...Ούτε ξέρουν ούτε μπορούν ούτε πρόκειται να κάνουν τίποτα.Αντίθετα τα διαλύουν όλα μέρα με τη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος σκάβει τον τάφο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή