Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ANAZHTOYNTAI Α'ΙΤΙΑ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ...ΚΟΥΚΙΑ!


 Αγνοούνται περί τις 200 υπεσχεμένες...

  Κι ενώ η απογραφή και η καταμέτρηση συνεχίζονται, ανακοινώθηκε επίσημα ότι στο Νοσοκομείο Αμφίσσης, δεν έχει αφιχθεί ακόμη ο Ορθοπεδικός, ενώ αγνοείται και ο Παθολόγος.  Επίσης ότι, τα υδροπλάνα της γραμμής Ιτέας-Κωνσταντινουπόλεως, δεν θα προσνηώνονται στον Κρισσαίο Κόλπο, όταν φυσσάει κι έχει κύμα, ή όταν θα υπάρχει σταυρός στο ημερολόγιο.
Δύσκολα τα πράγματα.  Για τους Πολιτικούς μας.
  
Για αυτό και ο αγών για την σωτηρία της Φωκίδος, έχει φθάσει στο απόγειό του εντός του Εκλογοδικείου.  Θα επικρατήσει το νέο το οποίο έρχεται απο τα παλαιά, ή μήπως το παλαιό το ισχυριζόμενο ότι είναι νέο;...

Η καταμέτρηση πάντως συνεχίζεται (ετελείωσε).  Και είναι το μοναδικό θέμα το οποίο απασχολεί τους γηγενείς.  Έχουν ήδη ξεπερασθεί τα Μνημόνια και ο ΕΝΦΙΑ, οι μειώσεις και οι απολύσεις, δεν συζητείται κάν η ανασφάλεια, η ανεργία και η παιδεία και το μυαλό όλων είναι στο ποιός θα επικρατήσει για την άβουλη θέση του Βουλευτού, στην ιστορικής μας Βαρωνία.

  Και στην μέση του πουθενά και άνευ αποχρώντος λόγου ή υποχρεώσεως,  εμφανίζεται κάποιος Πρόεδρος κάποιας Επιτροπής και ειδοποιεί τον Δήμαρχο μόνον, ότι προ 2 ετών λέει, κάποιος (μη αρεστός) διπλανός του, πιθανών να έχει ένα προβληματάκι.  Και βεβαίως ο ακέραιος Δήμαρχος, απέπεμψε ακαριαία τον ''διπλανό'' του, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο στους υπόλοιπους ''διπλανούς'' του, ότι αυτός είναι ο Νόμος, η Τάξη και η Ηθική της παρατάξεώς του.
Όχι, ο καθαιρεθείς ''διπλανός'' του, δεν είχε σχέση με την Υπηρεσία Δομήσεως, εκεί όπου επί σειρά ετών, ο ένας ενέκρινε ο άλλος έκτιζε και ο παρα-άλλος εσφύριζε αδιάφορα, ενώπιον Αρχών και Νόμων.  ''Τουμπανάρια''  ονομάζεται το έργο κι ο ακέραιος Δήμαρχος, δεν έχει ακόμη ενημερωθεί από κάποιον ''Πρόεδρο'' κάποιας Επιτροπής.  Ούτε καν τυχαία έχει ακούσει κάτι.

  Η καταμέτρηση όμως συνεχίζεται (ετελείωσε).  Και είθε να τελειώσει σύντομα για να ξέρουμε κι εμείς το τι μας γίνεται : Είμαστε με τους Νικητές, ή μήπως με αυτούς οι οποίοι δεν έχασαν;...

   Να σημειώσουμε πάντως ότι έχει παρατηρηθεί προσφάτως, μια κάποια ''κινητικότητα'', ένα κάποιο ''σφιχταγκάλιασμα''  με την εξουσία από κάποιους, για την επάνδρωση του Γραφείου του Βουλευτού στην Άμφισσα.  Κι όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, η παρελθούσα ''επανάσταση'' θα δικαιωθεί.  Απλά και μόνον να το ειδούμε κι αυτό, για να μάθουμε επιτέλους κι εμείς, το τι μας γίνεται.


Αναμονή λοιπόν.  Και για τα αποτελέσματα της επανα-καταμετρήσεως και για το τι σημαίνει ''ηθικόν βάρος'' εντός του Δήμου Δελφών.  Οσονούπω...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου