Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΔΥΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ (της Τουριστικής) ΙΤΕΑΣ : ΟΝΕΙΔΟΣ!...


Η εγκατάλειψη της αιδούς
ή
Η αιδώς της εγκαταλείψεως

  Προς τον διερχόμενον από εκείνου του σημείου επισκέπτη της Ιτέας :
  
Εάν εντοπίσει το βλέμμα σας τις δύο εμφαντικές, αργυρώνητες και ενημερωτικές πινακίδες, οι οποίες με τεράστια χρυσοποίκιλτα γράμματα αναφέρουν

- Η πρώτη : ''Εισέρχεσθαι στο Δελφικό Τοπίο - Μνημείο Παγκοσμίου Πολιτιστικής      Κληρονομιάς''
- Και η δευτέρα : ''Παραλία Τροκαντερό -  Βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία''

ΑΓΝΟΕΊΣΤΕ ΤΕΣ και τις δυο!  Έχει γίνει παρανόηση!...

  
Η πραγματικότητα στην δυτική είσοδο της (Τουριστικής παρακαλώ...) Ιτέας, είναι αυτή όπως περιγράφεται στις δημοσιευόμενες φωτογραφίες, με ημερομηνία λήψεως 14-4-2015 (εχθεσινή).  Τα συμβαίνοντα εκεί απεικονίζουν με ξεκάθαρον τρόπο :

-  Την κρατούσα αντίληψη της Δημοτικής Αρχής, για την θέση της Ιτέας στο Τουριστικό γίγνεσθαι του Δήμου Δελφών
-  Τον συμμερισμό αυτής της απόψεως από πλευράς Δημοτικής Ενότητος και Δημοτικού Διαμερίσματος Ιτέας
-  Την σύγχρονη αντίληψη των υγειονομικών υπηρεσιών του Νομού, για την προστασίας των κατοίκων της πόλεως από λοιμώδη νοσήματα κι επιδημίες.

  Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι, η εικονιζόμενη περιοχή των Γαλλικών Μώλων και του εγκαταλελειμμένου ποδοσφαιρικού γηπέδου, είναι ιδιοκτησία του Δημοσίου και η διαχείριση, εποπτεία και προστασία του συγκεκριμένου χώρου, είναι αποκλειστική ευθύνη της Κτηματικής Υπηρεσίας Φωκίδος.  Η οποία Κτηματική Υπηρεσία θα έπρεπε από καιρού, να είχε ειδοποιήσει όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες για να προστρέξουν στην αντιμετώπιση του σημερινού και απαράδεκτου φαινομένου.  Δηλαδή, να έχουν ειδοποιηθεί ο Δήμος, η Υπηρεσία Καθαριότητος του Δήμου, Το Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο και η Αστυνομία.

Προ μηνών, οι εκεί διαχειμάζοντες Ρομά, εκτός από την χρήση των παλαιών αποδυτηρίων του Γηπέδου, είχαν παραβιάσει και μια βρύση σε εκείνο το σημείο, προκειμένου να έχουν τρεχούμενο νερό.  Μετά από καταγγελίες, η βλάβη διορθώθηκε κι έγινε μια προσπάθεια αποβολής τους από τον χώρο.

Το ζήτημα όμως της εναπόθεσης απορριμάτων καθώς και πάσης φύσεως μπαζών και αχρήστων επίπλων και αντικειμένων, δεν είναι κάτι το οποίον έγινε ''εν μια νυκτί''.  Έγινε και εξακολουθεί να γίνεται επί σειρά μηνών και πλέον τώρα, η εκεί περιοχή έχει κυριολεκτικά ''οριοθετηθεί'', ως χώρος εναπόθεσης αχρήστων υλικών και μπαζών και μάλιστα με σαφή όρια, τόσον προς το γειτνιάζον ''Λαρνάκι'', όσον και με την νότια πλευρά προς το ''Τροκαντερό''.

Η εγκατάλειψη του χώρου, τον τελευταίο καιρό, ήρθε και ''έδεσε'' με την ζημία η οποία επροκλήθη στον από εκείνο το σημείο διερχόμενον αγωγό του Βιολογικού Σταθμού της πόλεως.  Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, τα λύματα έχουν πλημμυρίσει τον χώρο, έχουν δημιουργήσει λίμνες με ακάθαρτα νερά, των οποίων η φυσική ροή είναι προς την εφαπτόμενη σε εκείνο το σημείο θάλασσα.  Με αποτέλεσμα, η βραβευμένη από επέρυσι παραλία του ''Τροκαντερό'', να είναι ο τελικός αποδέκτης των λυμάτων!...   Η εξαθλίωση στο απροχώρητο!

  Η ομάδα με τα νέα παιδιά της Ακαδημίας Tae-kwon-do της κυρίας Ελένης Ανδρέου, η οποία ομάδα συνήθως ασκείται και σε ανοικτούς χώρους, λόγω της μη υπάρξεως ανοικτού γηπέδου διαθεσίμου, αρκετές φορές συγκεντρώνεται στο παλαιό γήπεδο, εν αγνοία της όμως για τους ελλοχεύοντες κινδύνους. 

Αυτό το οποίο συμβαίνει εκεί είναι αδιανόητο!...
 

Το παρόν άρθρο αποτελεί και δημόσια καταγγελία και θα ακολουθήσουν και νομικές εξελίξεις, εάν άμεσα (ΆΜΕΣΑ) δεν επιληφθεί ο Δήμος.  Η Κτηματική Υπηρεσία (ιδιοκτήτης) πιθανά να αρέσκεται σε εμφανίσεις, φωτογραφήσεις και γνωματεύσεις σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Αλλά εδώ το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό.  Και χρειάζεται σοβαρούς ανθρώπους με σοβαρές προθέσεις και σοβαρές προτάσεις προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.  Γιατί εδώ δεν πρόκειται για οριοθέτηση εμποροπανηγύρεων...

Πρόταση : Να τοποθετηθεί σε εκείνο το σημείο πινακίδα, αναγράφουσα :
                    -  Δεχόμεθα μπάζα και
                    -  Πωλούνται γκολπόστ...


Η ''Πηγή'' των λυμάτων, δίπλα στην επαρχιακή οδό Ιτέας-Γαλαξειδίου


3 σχόλια:

  1. Δευτέρα , 17 Μαίου 2010

    Επιστολή της Βουλευτή Φωκίδας κ. Αφροδίτης Παπαθανάση προς τον Δήμαρχο Ιτέας.



    Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

    Εκπλήσσομαι για το ύφος της επιστολή σας.

    Υπηρετούμε τα κοινά και για το λόγο αυτό και οι δύο γνωρίζουμε ότι και η διαφορετικότητα της άποψης είναι σεβαστή και θεμιτή , αλλά και οι ότι θεσμοί οφείλουν να τεκμηριώνουν και να υποστηρίζουν απόψεις . Έχετε την ιδιότητα του Προέδρου της ΤΕΔΚ Φωκίδας , και ως γνωστόν η ΤΕΔΚ Φωκίδας δεν κατέθεσε ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ή τουλάχιστον ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ πρόταση ως αντιπρόταση στο χωροταξικού του σ/ν «Καλλικράτης». Αυτό σαφώς και δεν είναι δική μου ευθύνη.

    Το σ/ν είχε κανόνες τους οποίους γνωρίζατε , είχε σαφή πολιτικό προσανατολισμό σε μεγάλους και ισχυρούς δήμους και για το λόγο αυτό η τελική πρόταση ήταν λιγότεροι ακόμη δήμοι (325) από το αρχικό σχέδιο (370). Ο δε μέσος όρος των καλλικράτειων πόλεων που δημιουργούνται είναι γύρω στις 36.000 κατοίκους.

    Σε αντίθεση λοιπόν με πρακτικές των τελευταίων ημερών ,κύρια πρακτικές αναζήτησης ρόλου στο αύριο , ποτέ δεν είχα και δεν έχω και σήμερα την πρόθεση ή την αγωνία στο να μεταφέρω ευθύνες ή στο να μην επωμισθώ ευθύνες.

    Δεν θα απαντήσω στους υπαινιγμούς και στις προσβολές σας. Δεν σας τιμούν ως Πρόσωπο και δεν σας αρμόζουν ως Δήμαρχο.

    Από την πρώτη στιγμή δηλώνω δημόσια σε όλους τους τόνους ότι οι πολίτες του τόπου αυτού πρέπει να ζουν χωρίς «μαγικούς» και «εύκολους» εχθρούς , χωρίς «εμφυλίους» - τοπικούς πολέμους. Δεν είναι οι πολίτες κανενός τόπου , αγαπητέ Δήμαρχε , αντίπαλοι μας. Δεν είναι οι γραμμές στο χάρτη το άλλοθι μας . Θα μπορούσα πολλαπλώς να μεταφράσω το άλλοθι , δεν το κάνω γιατί ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις σημερινές ουσιαστικές προτεραιότητες.

    Η ελληνική κοινωνία σήμερα δοκιμάζεται σκληρά γιατί θρέψαμε στρεβλή ανάπτυξη , λάθος πρότυπα και εναγωνίως πολλαπλασιάσαμε τους ρόλους μας.

    Στις κοινωνίες μας , με προτάσεις για ανάπτυξη , θέσεις για το μέλλον και σεβασμό οφείλουμε να απαντήσουμε .
    Αφροδίτη Παπαθανάση
    Βουλευτής Φωκίδας



    ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ:............Το σ/ν είχε κανόνες τους οποίους γνωρίζατε , είχε σαφή πολιτικό προσανατολισμό σε μεγάλους και ισχυρούς δήμους....................Στις κοινωνίες μας , με προτάσεις για ανάπτυξη , θέσεις για το μέλλον και σεβασμό οφείλουμε να απαντήσουμε klp klp/////////////, χωρίς «εμφυλίους» - τοπικούς πολέμους.////////////////////////////////// ///////////////////////////////..........ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕΣ ΕΝΑ ΤΖΟΚΕΡ.........ΜΕΣΑ ΕΠΕΣΕΣ,,, ΕΜΕΙΣ,ΟΜΩΣ ΠΕΣΑΜΕ,ΣΤΟ.. ΛΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πρώην δήμαρχος για να ευχαριστήσει τους ρομά της Άμφισσας για τη διαχρονική στήριξή τους φρόντισε με πολλούς τρόπους να τους την ανταποδώσει.
    Ένας από αυτούς ήταν η δημιουργία τόπου θερινών διακοπών στους Γαλλικούς Μώλους.
    Οι διάδοχοί του κάνουν τα πάντα για να συνεχιστεί το τουριστικό ρεύμα.
    Με τα νερά που χύνονται το παλιό γήπεδο θα θυμίζει Αμαζόνιο σε λίγο καιρό και ο σκουπιδότοπος και το κόκκινο βουνό από πίσω θα συμπληρώνουν εικαστικά το τοπίο για να γίνει πιο ελκυστική τουριστικά η Ριβιέρα των Γαλλικών Μώλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πλάκα κάνετε. Ισχυρός Δήμος,χωρίς εμφύλιους τοπικούς πολέμους;
    Μα, με στόχευση ακριβείας επετεύχθη ακριβώς το αντίθετο.
    Διότι το ζητούμενο δεν ήταν η σωστή και συμφέρουσα διαχείριση της τότε κατάστασης,παρα μόνον η διεκπεραίωση ενός προγράμματος το οποίο παρέκαμψε δημοκρατικες διαδικασίες για άλλους σκοπούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή