Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΠΑΜΦΩΚΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ : ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΔΩΘΗ!

                            (Φωτογραφίες από amfissaface)
''Είς οιωνός άριστος...''

   Με αθρόα και εντυπωσιακή προσέλευση κατοίκων από όλες τις Πόλεις και Κοινότητες του Νομού Φωκίδος, επραγματοποιήθη σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία Κεχαγιά Αμφίσσης, το από ημερών προγραμματισθέν Παμφωκικό Συλλαλητήριο.  Θέμα του ήταν ως γνωστόν, η επίδειξη της θελήσεως όλων των Φορέων, Συλλόγων και Κατοίκων του Νομού, ότι δεν είναι ανεκτή η υποβάθμιση των παροχών της Δημόσιας Υγείας στην Φωκίδα.

   Το τι έχει συμβεί στο Νοσοκομείο Αμφίσσης και στα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου, είναι γνωστά και δεν είναι της παρούσης να αναφερθούμε πάλιν σε αυτά.  Απλώς από όλους έγινε αντιληπτό πλέον ότι, η κατάρρευση του συστήματος παροχής Α'θμιας και Β'θμιας φροντίδος υγείας στον Νομό, είναι προ των πυλών.  Και αυτό δεν είναι ανεκτό.

   Πλήθος κόσμου από πολλές περιοχές του Νομού, είχε κατακλύσει την πλατεία, ενώ είχαν προηγηθεί συναντήσεις στην Ιτέα, στο Γαλαξείδι και αλλού.  Ανακοινώθηκαν ψηφίσματα συμπαραστάσεως από Συλλόγους και Φορείς και προς τους συγκεντρωμένους απευθύνθηκαν Αιρετοί από τους 2 Δήμους και την Περιφέρεια, καθώς επίσης ο Μητροπολίτης Φωκίδος και ο Βουλευτής του Νομού. Και παρ' όλη την ηλιοφάνεια και την υψηλή θερμοκρασία, δεν αποχωρούσε κανείς από εκεί, παρά μόνον με την εκκίνηση της πορείας προς την έξοδο της πόλεως, όπου έγινε και μια ολιγόωρη συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος στην εκεί υπάρχουσα διασταύρωση.


Από την σημερινή κινητοποίηση θα υπογραμμίσουμε :
-  Την καθολική σύμπραξη των κατοίκων
-  Την ομόδοξη άποψη όλων των ομιλητών, για την διεκδίκηση με όλους τους τρόπους της παροχής φροντίδων υγείας, τόσον στο Νοσοκομείο, όσον και στα Κέντρα Υγείας
-  Την δέσμευση του Βουλευτή για την σύντομη επαναφορά των παρεχομένων υπηρεσιών των μονάδων υγείας του Νομού, στα πρέποντα και επιθυμητά επίπεδα.

  Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, κάποιοι εκ των ομιλητών, παρ' όλην την υπομονή και την ανοχή των συγκεντρωθέντων απέναντι στην ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία, θεώρησαν ότι το βήμα το οποίο τους εδώθη, ήταν ευκαιρία για διατύπωση πολιτικών απόψεων και θέσεων.  Ενώ το ζητούμενο ήταν ένα και μοναδικό : 
Ότι τώρα είμαστε όλοι μαζί εκεί και απαιτούμε την παροχή φροντίδων υγείας για όλους μας, κατοίκους και επισκέπτες σε ολόκληρον τον Νομό Φωκίδος.

Περιττό είναι να αναφέρουμε ότι από το Συλλαλητήριο και τους από μικροφώνου χαιρετισμούς, απουσίαζαν αυτοί, οι οποίοι ...έπρεπε να απουσιάζουν!

   Η αρχή όμως έγινε.  Η ομοψυχία των κατοίκων της Φωκίδος για το θέμα της υγείας, επεδείχθη με τον καλύτερο τρόπο.  Με σοβαρότητα και με μαζικότητα.
Ελπίζουμε ότι η σημερινή εικόνα, η οποία και κατεγράφη από Τηλεοπτικό Σταθμό, θα φέρει και το επιθυμητό απότέλεσμα.

3 σχόλια:

  1. Ούτε επιτυχία θεωρούνται τα 100 άτομα της Ιτέας και τα 1000 της Άμφισσας, ούτε πέρασε κανένα μήνυμα πουθενά!
    Είδατε κανάλια? Είδατε δημοσιογράφους?
    Μια φιέστα για εσωτερική κατανάλωση ήταν... Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε μαζί σας στο ότι, στην μεν Ιτέα θα έπρεπε να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 1.000 άτομα (τόσοι είναι οι Συν/χοι), στην δε Άμφισσα πάνω από 5.000. Δεν παύει όμως να είναι μια αρχή. Μια καλή αρχή.

      Διαγραφή
  2. Οταν αυτοι που καθονταν στα καφενεια και δεν εκαναν τον κοπο να πανε μεχρι το Κ.Υ. Ιτεας θα πρεπει να πανε στην Αμφισσα για να γραψουν τα φαρμακα τους τοτε θα βριζουν , θα λενε διαφορα , θα τους φτενε ολοι και ολα και παει λεγοντας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή