Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΝ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΟΣ & Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ "ΚΟΥΝΑΝΕ" ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - Δελτίον Τύπου

Διαλέγετε και παίρνετε : (άδενδρη) Copacabana ή (τουριστικό) Καρνάγιο;...

    Η "ανάπτυξη" είναι ίδια. Χωρίς σκοπιμότητες και κατευθύνσεις. Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Ιτέα. Ενώ απαγορεύεται (από ποιόν;), το να λάβουν γνώση οι κάτοικοι της πόλεως, των "εντολών" τις οποίες έχει λάβει ο ...μελετητής για την πόλη τους. Ουγκάντα!..

"Ξύπνησε" και ο Δήμαρχος, ο οποίος ...αγνοεί(;) ότι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου Νομού Φωκίδος, σε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με έδρα τον μεγαλύτεο λιμένα του Δήμου. Και για (την στάχτη) στα μάτια των κατοίκων, ερωτά άν θα "εμφανισθούν" οι 2 μελέτες. Για το "καπέλωμα", ούτε λόγος.  Άχνα!...

Είναι κρίμα όμως, αυτός ο συνεχιζόμενος ξεπεσμός και η ταπείνωση της Ιτέας, να αποφασίζεται από έναν, άντε δύο ανθρώπους, είτε είναι εκλεγμένοι, είτε διορισμένοι. Είναι κρίμα...

******************************************************

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                               ΑΜΦΙΣΣΑ, 18.4.2024

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.Δ.Τ.: 89/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Δελφών εκ νέου και Δημοτική Κοινότητα Ιτέας ζητούν την παρουσίαση των μελετών ανάπλασης και συγκοινωνιακών έργων στην Ιτέα

Μετά το Δήμο Δελφών και η Δημοτική Κοινότητα Ιτέας αιτείται προς το Λιμενικό Ταμείο Νομού Φωκίδας την παρουσίαση των μελετών της ανάπλασης στη χερσαία ζώνη λιμένος της Ιτέας, καθώς και των συγκοινωνιακών έργων στην παραλιακή οδό 28ης Οκτωβρίου.

Ο Δήμος Δελφών υπενθυμίζει ότι, το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης των μελετών με τίτλο «Αναπλάσεις στη χερσαία ζώνη Λιμένος στην περιοχή της Ιτέας» και «Συγκοινωνιακά έργα στην παραλιακή οδό 28ης Οκτωβρίου εντός χερσαίας ζώνης Λιμένος», ζήτησε από το Δήμο Δελφών την κατάθεση προτάσεων επ’ αυτών. Σε συνέχεια αυτού ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής με έγγραφο που απέστειλε προς το Λ.Τ.Ν. Φωκίδας στις 11/4/2024 αιτήθηκε την επίσημη παρουσίαση των δύο ανωτέρω μελετών, προκειμένου να παρασχεθούν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις ή πληροφορίες, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε κορυφαίο θέμα την πλήρη ενημέρωση όλων μας, ώστε με την ανάλυση των στοιχείων των μελετών, της φιλοσοφίας που διέπονται και τις απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που ενδεχομένως προκύπτουν από αυτές, ακολούθως να κατατεθούν και οι σχετικές προτάσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης».

Ο Δήμος Δελφών ενημερώνει ότι, σε συνέχεια του εν λόγω αιτήματος η Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν. Φωκίδας, κ. Σοφία Αναγνωστάκου απάντησε αρνητικά στις 12/4/2024, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «τα συμπεράσματα και τα δεδομένα τα οποία θα εξαχθούν θα αξιολογηθούν από τους μελετητές και θα παραδοθεί η οριστική μελέτη, η οποία θα ενσωματωθεί στο Π.Ε.Α.Λ. (Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα), το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα σε επόμενο χρόνο, μετά τη δημόσια διαβούλευσή του». Επίσης σημειώνει ότι «Στην προκειμένη περίπτωση χρειαζόμαστε τις παρατηρήσεις όλων χωρίς να προβλέπεται κάποια «επίσημη» παρουσίαση διότι δε βρισκόμαστε στην τελική φάση παράδοσης του ολοκληρωμένου Π.Ε.Α.Λ.», προσθέτοντας: «Κάθε φορέας, σύλλογος, πολίτης μπορεί να επανέλθει ακόμη και μετά την επίσημη παρουσίαση, την οποία η Λιμενική Επιτροπή θεωρεί σκόπιμο να πραγματοποιηθεί μετά τη συλλογή όλων των απόψεων». Τέλος, για την όποια ενημέρωση του Δήμου Δελφών στην παρούσα φάση παραπέμπει στους μελετητές, ζητώντας τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου, «κατά προτίμηση υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας», όπως σημειώνει.

Ο Δήμος Δελφών ενημερώνει επίσης ότι, χθες Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας, το οποίο μετά από αναλυτική συζήτηση, παρουσία δεκάδων πολιτών και εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων της περιοχής, αποφάσισε να αιτηθεί προς το Λ.Τ.Ν. Φωκίδας την παρουσίαση των δύο μελετών στην παρούσα φάση, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, προκειμένου όλοι να αποκτήσουν γνώση των στοιχείων που περιλαμβάνουν και των όσων έχουν σχεδιαστεί και ακολούθως να προχωρήσει η διαδικασία με την κατάθεση προτάσεων-απόψεων επ’ αυτών. Η απόφαση πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των 4 εκ των 5 μελών του Τοπικού Συμβουλίου, καθώς και τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των Συλλόγων και των Φορέων, όπως καταγράφηκε και στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, ο Δήμος Δελφών επαναφέρει το αίτημά του τονίζοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη η παρουσίαση των δύο μελετών, που αφορούν το παραλιακό Τμήμα της Ιτέας, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον υπόλοιπο αστικό ιστό, επαναλαμβάνοντας πως η εφαρμογή τους είναι υψίστης σημασίας καθώς θα επηρεάσει το μέλλον της Ιτέας για τις επόμενες δεκαετίες. Η αναλυτική ενημέρωση όλων για τις προβλέψεις τους θα οδηγήσει ακολούθως και στην κατάθεση προτάσεων, τις οποίες οι μελετητές θα αξιολογήσουν ενσωματώνοντας τες στο μέτρο του δυνατού στο τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί.

3 σχόλια:

 1. Διαβάζοντας την αλληλογραφία μεταξύ Λιμενικού Ταμείου και Δήμου Δελφών, έχω μια απορία. Αν έρθουν οι μελετητές για παρουσίαση, η κα Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου θα παραβρεθεί ή θα ωρύεται πως είναι παράνομη η όλη διαδικασία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΥΚΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://hradf.com/marina-iteas/
  Η μαρίνα παγωμένη για πάνω από δύο χρόνια και προτεραιότητά μας είναι να καταστρέψουμε όλο το παραλιακό μέτωπο. Στην Πάτρα ετοιμάζουν νέα μαρίνα κι εμείς την έχουμε αφήσει στο έλεος του Θεού με σκουριασμένα πίλάρ και καμιά ασφάλεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή