Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΓΟΝΕΩΝ (Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Αλ. Δελμούζος")

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»

Άμφισσα, 09/03/2024

Αρ. Πρωτ.: 59

ΠΡΟΣ: Μέλη μας

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φωκίδας «Αλέξανδρος Δελμούζος», μετά από καταγγελίες που λαμβάνει από εκπαιδευτικούς των σχολείων μας, θέλει να εκφράσει την στήριξη προς κάθε εκπαιδευτικό καθώς και να προβάλλει την ανάγκη αντίστοιχης στήριξης  από κάθε υπηρεσιακό φορέα.

Η λειτουργία των σχολείων και η μαθησιακή διαδικασία εμπλέκει αντικειμενικά όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς των τάξεων και τους μαθητές, αλλά ευρύτερα την κοινωνία.  Οι γονείς έχουν συμφέρον ώστε να δρουν ως σύμμαχοι στην προσπάθεια για ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών και για την υποστήριξη όλων των ψυχοκοινωνικών αναγκών τους που επιδιώκεται μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μια συνεργασία που όταν λειτουργεί μέσα σε συνθήκες διαλόγου και σεβασμού με πρόθεση το όφελος των μαθητών, μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα. Όταν αντιθέτως αυτή η σχέση διαταράσσεται,  φτάνει να παίρνει τη μορφή απειλών, πιέσεων και τιμωρίας ή ακόμη και απάθειας  προς τους εκπαιδευτικούς οδηγεί σε ρήγμα που αντικειμενικά επηρεάζει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Σύλλογός μας είναι στο πλευρό όποιου συναδέλφου ή συναδέλφισσας δεχθεί συμπεριφορές που καταπατούν την αξιοπρέπεια, προσβάλλουν, απαξιώνουν και επιδρούν αρνητικά στο εκπαιδευτικό έργο καταδικάζοντας κατηγορηματικά τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Γι αυτό καλούμε όλους τους υπευθύνους που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην εκπαιδευτική διαδικασία να κινηθούν προς την υπεράσπιση του σχολείου, των μαθητών μας. Ως επιδίωξη έχουμε την ενδυνάμωση  αυτής της σχέσης. Ιδίως τώρα, να σταθούμε κόντρα στα σχέδια των κυβερνήσεων που επιδιώκουν τη διάλυση του σχολείου.

Τέλος, απαιτούμε κάθε υπεύθυνος υπηρεσιακός παράγοντας να αναλάβει τις ευθύνες του, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλευρό των συναδέλφων που δέχονται πιέσεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου