Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ερώτηση του π.σ. Δρόσου Παρασκευά


 Άμφισσα, 05/10/2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

του Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Παρασκευά Δρόσου.

ΠΡΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς που πραγματοποιήθηκε στις 07/08/2022 εκπρόσωποι εργαζομένων υγειονομικων σε αναστολή κατάφεραν μετα βασάνων και κόπων να καταθέσουν ψήφισμα που εμφανέστατα έφερε σε δύσκολη την περιφέρειακη αρχή λόγω της εξάρτησης της από την κυβέρνηση. Μες την ατυχία τους καταφέραμε να περάσει το ψήφισμα υπέρ τους με οριακή πλειοψηφία λόγω ότι μειοψήφησε η περιφερειακή αρχή.

Υπόψιν ότι στην αρχή της πανδημίας η περιφέρεια Στερεάς με την σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων ενέκρινε γενναία χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία της Στερεάς με μοναδικη παραφωνία το χαρτζιλίκι που δόθηκε στο νοσοκομείο Άμφισσας που ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζω αν δωθηκε και πως χρησιμοποιήθηκε δεδομένου ότι το νοσοκομείο είναι ένα βήμα πριν το οριστικό κλείσιμo. Ο τιτανίος αγώνας των εργαζομένων το κρατάει ακόμα όρθιο.

Για να επανέλθω στο τεράστιο θέμα της αναστολής των υγειονομικών και στην θετική έκβαση του ψηφισματος τους στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς , ποιο είναι το επόμενο βήμα ώστε αυτοί οι άνθρωποι να επανέλθουν άμεσα στα νοσοκομεία που τόσο τους έχουν ανάγκη και τι προτίθεται να κάνει η περιφέρεια στο συγκεκριμένο θέμα; Κάποιες δηλώσεις του υπουργού υγείας δεν αφήνουν κανένα εφησυχασμό λόγω της μέχρι τώρα διαχείρισης του κορονοϊού από την κυβέρνηση που απέτυχε σ όλα τα επίπεδα.Και επειδή η κυβέρνηση και ο συγκεκριμένος υπουργός είναι οι πρωταθλητές της πολιτικής κολοτούμπας να απαντήσει η περιφέρεια με ποιο τρόπο θα πιέσει για να αρθεί η τεράστια αυτή αδικία που θα γραφτεί στην ιστορία με κατάμαυρα γράμματα, γιατί η χρηματοδότηση σε άδεια νοσοκομεία δεν έχει κανένα νόημα μετά τις πολλαπλές ασαφείς δηλώσεις αυτής της απίθανης επιτροπής για τους εμβολιασμούς την ώρα που σε ολόκληρη την Ευρώπη κατέχουμε την θλιβερή πρωτιά σε θανάτους ανα εκατομμύριο πληθυσμού. Τραγική σύμπτωση ότι οι θάνατοι στα νοσοκομεία αυξήθηκαν από την 01/09/2021 ημέρα αναστολής των ανεμβολίαστων Υγιειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία.Ούτε ένας πλέον δεν διαφωνεί ότι αυτοί οι άνθρωποι έλλειψαν την κρίσιμη στιγμή από το ελλιπέστατο Ε.Σ.Υ. Σημειωτέον ο συντάκτης αυτού του κειμένου είναι πλήρως εμβολιασμένος.Πρόταση μου όσο τον δυνατό γρηγορότερα να πραγματοποιηθεί περιφερειακό συμβούλιο με μοναδικό θέμα την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων της Στερεάς και τί μέτρα πρόκειται να παρθουν γιατί ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Με εκτίμηση

Δρόσος Παρασκευάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου