Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ - Δελτίον Τύπου



Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
                                                                       Κερασοχώρι, 5 Αυγούστου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατσαντώνεια 2019
Η Γιορτή στη Σπηλιά του Κατσαντώνη

Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019, ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Μοναστηρακιωτών «Η Σπηλιά του Κατσαντώνη», συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση προς τιμήν του προεπαναστατικού ήρωα Αντώνη Κατσαντώνη, στη Φούρκα των Αγράφων.
Παρουσία Σαρακατσάνικων Συλλόγων και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν τα φετινά Κατσαντώνεια στο Σύχνικο.
Μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και αμέσως μετά ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων. Στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση η επίσημοι και εκπρόσωποι των Συλλόγων. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εκπαιδευτικό κ. Κώστα Χαραμή, ενώ ακούστηκαν και οι ποιήματα αφιερωμένα στον Κατσαντώνη.
Όπως κάθε χρόνο, με τη βοήθεια εθελοντών έλαβε χώρα η αναπαράσταση της σύλληψης και των βασανιστηρίων του Κατσαντώνη, ενώ φέτος για πρώτη φορά έγινε και η αναπαράσταση της συνέλευσης της Λευκάδος.
Αμέσως μετά παρουσιάστηκαν σαρακατσάνικοι χοροί από το χορευτικό του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας και στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι ως αργά το απόγευμα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κατερίνα Καλαντζή, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ.κ. Τσιάμης, Κίτσιος και Τσιαμάκης, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Θανάσης Σταμούλης, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο πολιτευτής του Νομού κ. Κλεομένης Λάππας, Σύλλογοι Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα σχεδόν, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και φυσικά πλήθος κόσμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου