Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Τ.Σ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕΓΚΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΤΕΑΣ (2-8-2017)






























ΘΕΜΑ: Κεντρικό Αντλιοστάσιο του Αποχετευτικού Δικτύου της Δ.Ε. Ιτέας επί της Λεωφ. ΗΡΩΩΝ. Ενέργειες για την αξιόπιστη λειτουργία του.
Κε Πρόεδρε
      Επανειλημμένα αρκετοί κάτοικοι της Ιτέας έχουμε διαπιστώσει την κακή λειτουργία του αντλιοστασίου της αποχέτευσης που βρίσκεται σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους, ένα βήμα από τον παραλιακό δρόμο, έναντι του μεγαλύτερου ξενοδοχείου της πόλης μας.
   Πολλές φορές μάλιστα έχει διαπιστωθεί πως το αντλιοστάσιο βρίσκεται εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα η κακοσμία που εκλύεται από αυτό να γίνεται αντιληπτή περιμετρικά εκατοντάδες μέτρα.
   Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις όπου η καθυστέρηση της επισκευής της βλάβης, μας ανάγκασε να απορρίψουμε τα απόβλητα στην Θάλασσα που βρίσκεται σε απόσταση 70 μέτρων από αυτό για να εκτονωθεί το δίκτυο, με τα γνωστά σε όλους μας πια χαρακτηριστικά. Δυσοσμία (μπόχα), μπροστά στο κεντρικότερο σημείο του Λιμανιού, θόλωση της θάλασσας, οι γλάροι λίγο πιο έξω να παρελαύνουν σε έκτακτο φαγοπότι κλπ.
     Μετά την κατάσταση που περιγράψαμε είναι ανάγκη να προτείνουμε και να πάρουμε άμεσα μέτρα για να διορθώσουμε και ελέγξουμε την απαράδεκτη κατάσταση ΤΩΡΑ. Ανεξάρτητα από την δρομολόγηση των έργων για την Αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Ιτέας που ευελπιστούμε να καταλήξουν θετικά μετά την παρέμβαση και την συνδρομή για το Έργο αυτό της Περιφέρειας, το οποίο απεντάχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν.
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Ο χώρος του αντλιοστασίου σήμερα είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.
  1. Τα προστατευτικά καπάκια του φρεατίου είναι διαλυμένα
  2. Το ηλεκτρολογικό δίκτυο του αντλιοστασίου φθαρμένο, σε πλήρη αταξία.
  3. Το σύστημα απόσμισης εκτός λειτουργίας
  4. Η αντλία παθαίνει συχνότατα βλάβη.  
  5. Ο περιβάλλοντας χώρος στον οποίο εργάζεται ο εκάστοτε τεχνικός γεμάτο παγίδες
  6. Ο χώρος εγκυμονεί κινδύνους για όποιον εργάζεται σε αυτόν. Ταυτόχρονα εγκυμονούνε κίνδυνοι για όποιον κατά λάθος πλησιάσει στον χώρο του αντλιοστασίου.
Για την κατάσταση που επικρατεί σας υποβάλω σχετικές φωτογραφίες.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Μετά τα παραπάνω αρχικά είναι απαραίτητο να απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα εύλογα, έτσι ώστε να λάβουμε και σχετικές αποφάσεις για την λύση του προβλήματος.
  1. Ποια είναι η συχνότητα με την οποία έχουμε βλάβη στην αντλία.
  2. Παρατηρείται η ίδια βλάβη, ή είναι διαφορετική.
  3. Υπάρχει αιτιολογική έκθεση από τον συντηρητή μηχανικό, ή την εταιρεία στην οποία ανατίθεται η επισκευή.
  4. Υπάρχει άλλη έκθεση – πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
  5. Υπάρχει έκθεση και άποψη για την συγκεκριμένη κατάσταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
  6. Ποιο είναι το συνολικό κόστος με το οποίο έχει επιβαρυνθεί ο Δήμος τα τελευταία δύο χρόνια από τις αλλεπάλληλες επισκευές. Στο κόστος πρέπει να υπολογιστεί, η παροχή υπηρεσίας του εργολάβου, η προμήθεια των υλικών, το κόστος του γερανού ανέλκυσης, το κόστος των υπαλλήλων του Δήμου που συμμετέχουν (εργατοώρες) στο σύνολό τους.
Φυσικά είναι δύσκολο να αποτιμηθεί το κόστος από την κατάσταση που δημιουργείτε όπως έχουμε προαναφέρει από την βλάβη, που αφορά στις εντυπώσεις του επισκέπτη, την φήμη που ταξιδεύει, τις επιπτώσεις στους επαγγελματίες, την υγεία του πολίτη, την μόλυνση του περιβάλλοντος και όλους τους παράγοντες που επηρεάζει.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως πρέπει να πάρουμε αυτή την στιγμή αποφάσεις για την λύση του προβλήματος με τον χαρακτηρισμό του κατ’ επείγοντος και να απευθυνθούμε προς τις υπηρεσίες του Δήμου, Τεχνική - Οικονομική – Περιβάλλοντος και στους αρμόδιους Αντιδήμαρχους.
        
ΠΡΟΤΑΣΗ
  1. Άμεσα με παρέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας να δοθεί λύση στο πρόβλημα, ενεργώντας με διαφορετικό τρόπο εάν διαπιστωθεί πως οι συνεχείς παρεμβάσεις δεν επιλύουν το πρόβλημα αλλά το συντηρούν. Αυτό θα γίνει κατανοητό από τις απαντήσεις που θα δοθούν είτε από τις σχετικές εκθέσεις εφ’ όσον υπάρχουν, είτε από τα τιμολόγια που κατατίθενται στην Οικονομική Υπηρεσία για να εξοφληθούν.
  2. Να συντηρηθεί άμεσα ο χώρος του Αντλιοστασίου και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή ατυχημάτων.
  3. Να ζητηθεί η ύπαρξη αναπληρωματικής αντλίας που θα τίθεται σε άμεση λειτουργία σε περίπτωση βλάβης της κύριας.
Για τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Ο Τοπικός Σύμβουλος
Μέγκος Αναστάσιος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου