Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

"ΔΥΟ ΕΠΙ ΚΙΡΡΑΣ" (ζημία και μόνον ζημία...)

"Της Κίρρας τα καμώματα...”
   Αρκετά!... Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτό το “θερινό, γραφικό ολίσθημα” των αυτοδιοικητικών του Δήμου μας, με τις επιστολές επικοινωνίας-αλληλογραφίας των, μέσω του διαδικτύου, να διασταυρώνονται τετράκις και πεντάκις εντός της εβδομάδος, δίκην “έργου”, κατηγοριών και αποκαλύψεων!...
   Δεν είναι δυνατόν η Κίρρα της απύθμενης ιστορίας, των τεραστίων αλλά σε λανθάνουσα μορφή δυνατοτήτων και των μυρίων προβλημάτων, να έχει καταστεί σάκος του μποξ για την “δικαίωση” των πάντων, ενώ οι παρακολουθούντες τα δρώμενα στο διαδίκτυο, να αδημονούν για την συνέχεια του “σήριαλ”!...

Για λόγους δεοντολογίας, αναδημοσιεύουμε κι εμείς την (κακώς αναφερόμενη ως Δελτίο Τύπου Δημοτικής Παρατάξεως) τελευταία απαντητική επιστολή της Δημοτικής Συμβούλου Γεωργίας Καπαρέλη-Χαρίτου, ελπίζοντας ότι αυτή θα είναι η τελευταία και σε “διαδικτυακή θέα” παραταξιακή αντιπαράθεση των δυο εκλεγμένων κυριών (Μαντά – Καπαρέλη).

   Να υπενθυμίσουμε όμως στις δυο εκ Κίρρας ορμώμενες αυτοδιοικητικές κυρίες, ότι προ ολίγων ημερών η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, εζήτησε από όλους τους Δήμους της επικράτειάς της και οι οποίοι Δήμοι έχουν δυνατότητες για ανάπτυξη και εκμετάλλευση ιαματικών πηγών, να σπεύσουν να ζητήσουν την ένταξή τους μέσω της Π.Στ.Ε., στο αντίστοιχο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, από το ΕΣΠΑ 2017-2020.

   Εδώ λοιπόν κυρίες Μαντά και Καπαρέλη. Η Κίρρα και το “Αγιόνερο”, σας περιμένουν. Εκεί θα πρέπει να αναλώσετε τις δυνάμεις σας και εκεί θα πρέπει να αποδείξετε το τι σημαίνει η Κίρρα (κι όχι η παράταξη) για εσάς. 


************************************************ 

09.08.2017
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ- «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιλαμβάνομαι την έκδηλη αγωνία και την ανησυχία σας κα Πρόεδρε-και σας συμμερίζομαι μέχρι ένα σημείο-για την απογοητευτική εικόνα που έχει περιέλθει η Τοπική Κοινότητα Κίρρας , παρά τις όποιες προσπάθειες του Τοπικού συμβουλίου και ειδικά των συμβούλων της.
Είναι προφανές ότι δεν ευθύνομαι ως Δημοτική Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης , ούτε λόγω κάποιων απουσιών μου από το Τοπικό συμβούλιο
( άλλωστε είμαι Δημοτική Σύμβουλος και όχι Τοπική και εκφράζω τις απόψεις μου για τα θέματα και ειδικά για τη Δημοτική Ενότητα Ιτέας στο Δημοτικό Συμβούλιο), ούτε λόγω της καταψήφισης του Τεχνικού προγράμματος της Δημοτικής αρχής
( που εκφράζει το σχεδιασμό και τις προτεραιότητές της και όχι της δικής μου παράταξης) , κάτι που ως αυτοδιοικητική, εσείς, θα έπρεπε να γνωρίζετε.
Αναζητήστε τις ευθύνες σε αυτούς που διοικούν – την παράταξή σας- και που εδώ και τρία χρόνια έχουν απαξιώσει τόσο εσάς όσο και τους Πολίτες της Κίρρας με την παντελή απουσία έργων και την με την αδυναμία- εμφανή πλέον σε όλους τους συμπολίτες μας – να υλοποιήσουν ακόμη κι αυτά που βρήκαν από τους προηγούμενους ( Αποχέτευση, επέκταση σχεδίου, χωροταξικός σχεδιασμός ).
Να γνωρίζετε ότι έχετε κι εσείς μερίδιο ως Πρόεδρος για την « αδύναμη φωνή σας» και τη μη δυναμική διεκδίκηση των θεμάτων της πόλης μας.
Η σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των εκπροσώπων της στην αποκατάσταση δημοτικών αδυναμιών επίσης είναι εμφανής .Ανταποκρίνεται στα δίκαια αιτήματα δημοτών , τοπικών συμβούλων και όχι μόνο και άμεσα , εκτός της εξασφάλισης της χρηματοδότησης για την ανάδειξη του κτιρίου « κληροδότημα Γεωργίου Μακεδώνα» στην Κίρρα, επενέβη και στην αποκατάσταση της δικής σας καταστροφικής παρέμβασης πέρυσι στις παραλίες της Κίρρας (Βραχάκια) , όπως προκύπτει από την ανάρτηση εγγράφων της.
Με «ξένο πορτοφόλι» , όμως, να αντιληφθείτε τραπέζι δεν στρώνεται, αφού η καταλυτική συνδρομή για τα αναπτυξιακή υλοποίηση και ωριμότητα των έργων , κατέχει πάντα η εξασφάλιση της χρηματοδότησης.
Άλλωστε, ο Δήμος Δελφών στην παρούσα φάση του με τη θέση που κατέχει η Δημοτική Ενότητα Ιτέας σε εισπρακτικότητα εσόδων για το συνολικό προϋπολογισμό του , δεν συμπεριέλαβε έργα σοβαρού προϋπολογισμού και αναπτυξιακής προοπτικής στο Τεχνικό πρόγραμμά του.

Προς άλλη κατεύθυνση επομένως να κατευθύνονται τα αυτοδιοικητικά βέλη, αφού εσείς Διοικείτε και η καθημερινότητα σας προσπερνά και δυστυχώς δεν ωραιοποιείται.

Γεωργία Καπαρέλη-Χαρίτου
Δημοτική Σύμβουλος Δ.Δελφών



8 σχόλια:

  1. χειροτερες κ απο τις Κατινες στα κουσουλτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι'αυτό δεν πάμε μπροστά..να τις χαιρόμαστε..ουστ κότες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άγιονερο αξιοποιείται, είναι γεγονός, με το θρυλικό ποσο των 1500 ευρώ,μέγα ειδηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ τι κανεις για τον τόπο σου,απλα σχολιάζεις η παρεμβαίνεις.η εύκολη λύση η λύση της παθητικής ανάπαυσης στην πολυθρόνα.αρα εσύ είσαι καλοπροαίρετη Κατίνα που σχολιάζει ς τους αλλους και δεν αντιδρας για την ασχήμια του τόπου σου.επιλογή κι αυτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΑΩ Η ΜΑΧΗ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΡΙΝΓΚ..ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεγονος είναι οτι στην Κίρρα απο τη συμμορία του Θσνασακη,πρεπει να λέγονται τα σωστά και να τονίζεται η ανυπαρξία κάποιων που θέλησαν να μας διοικησουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι να πει κανεις για την ατυχη Κιρρα. Ξεκατινιασματα ενθεν κ ενθεν. Επιπεδο ΜΗΔΕΝ. Μονο για το fb ενδιαφεροντε,χωρις να λογοριαζουν τους συνδημοτες τους. Καθαριοτητα μηδεν,ο κεντρικος δρομος,απλα ΑΘΛΙΟΣ. Ο φωτισμος ανεπαρκης. Για εργα αναπτυξιακα ουτε λεξη. Δεν ειναι ικανες αυτες οι κυριες να ορισουν τις προτεραιοτητες για τα απλα, τα καθημερινα,ποσο μαλλον για τα συνθετα προβληματα που καθε φορα παρουσιζονται. Ειναι ντροπη, καταντια, να μη μπορουν για τα αυτονοητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΣΚΑΤΕ!
    η ανάπτυξη της Κίρρας έρχεται!!!
    ο Μάκης, η Λίτσα, ο έταιρος Μάκης και η Σούλα έχουν ενεργήσει αυτοβούλως, πως λέμε "κατόπιν δικών μου ενεργειών"και θα βγάλουν τον κρυμμένο άσσο από το μανίκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή