Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΤΡΙΩΔΙΟ (και) ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ!...

Μασκαραλίκια...
   Παρ’ ότι επισήμως το Τριώδιο, μόλις σήμερα άρχισε, εν τούτοις οι προ-καρναβαλικές διαδικασίες στον Δήμο Δελφών έχουν αρχίσει από μηνός. Όταν με φροντίδα και δημοσιοποίηση από τον ίδιον τον Δήμαρχό μας και τα “αντιδημαρχάκια” του, ενεφανίσθησαν στα ορεινά του Δήμου μας, οι πρώτοι “ούκ εόντες καθεύδοντες”, το του Καρναβάλου τρόπαιον, κηρύσσοντες από την Επτάλοφο (Αγόριανη), την έναρξη αυτής της προσφιλούς στους Έλληνες, ιλαρο-καυστικής και ανεμέλου περιόδου : Των Απόκρεω.

  Σήμερα βραδιάζοντας, θα “βουλιάξει” το λιμάνι! Βρέξει-χιονίσει. Κι αργότερα όλα τα παραλιακά καταστήματα, θα συγκεντρώσουν ανάμεσα από τους τοίχους τους, εκατομμύρια χαμόγελα, τραγούδια και decibels. Ενώ αυτήν εδώ την απογευματινή ώρα, με την δύση του αφανέρωτου ήλιου, η “κοκκινίλα” στα σύννεφα μεταμόρφωσε, “μασκάρεψε” την όμορφη πόλη μας, σε μια αλαφιασμένη παραθαλάσσια παραμυθούπολη.

   Άρχισαν από σήμερα οι προγραμματισμένες από την Δ.Ε. Ιτέας και από Συλλόγους αποκριάτικες εκδηλώσεις και θα καταλήξουν στην κορύφωσή τους, με την καρναβαλική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο την Κυριακή 26-2-2017 και τα Ιτιώτικα κούλουμα την Καθαρή Δευτέρα 27-2-2017.

Καρναβάλι στο Λιμάνι.

Ιτέα Φεβρουάριος 2017.  
Καλές Απόκριες Έλληνες!


1 σχόλιο:

  1. Κάθε πέρσυ και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα.
    Αυτό τώρα στην δ.ε.Ιτέας οι φωστήρες το ονόμασαν έναρξη μιλάμε για πολύυυυυ χάλι
    Υ.Γ.Αν δεν υπήρχε και η φιλότιμη προσπάθεια 2.3 συλλόγων μιλάμε για πλήρη αποτυχία η φετεινη εναρξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή