Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2017 : ΟΤΑΝ Η ΙΤΕΑ ΕΓΙΝΕ (από μόνη της) ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

Κάτι μας λείπει (;)


   Μια ευλογημένη ημέρα η εχθεσινή. Μιά όμορφη Δευτέρα, γεμάτη ξεγνοιασιά κι ευχάριστη διάθεση για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι θέλησαν να περάσουν ετούτη εδώ την πανάρχαια εορτή της προετοιμασίας σώματος και ψυχής, για την επερχόμενη Άνοιξη, στην πόλη μας, στην Ιτέα.
   Μιά ημέρα υγρή, ζεστή και συννεφιασμένη, με τον ασθενή νότιον άνεμο να μεταφέρει επάνω στην επίπεδη και καταπράσινη γη μας, όλη την φρεσκάδα και τ’ αρώματα της θαλάσσης,
κάνοντας όλους μας (κατοίκους και επισκέπτες) να αισθανθούμε επάνω στο δέρμα και την καρδιά μας, την νωπάδα, το γαλήνεμα και την ομορφιά της παραθαλάσσιας διαβιώσεως.

   Καθαρά Δευτέρα η μόλις παρελθούσα ημέρα και η Ιτέα, είχε το προνόμιο και την χαρά, να φιλοξενήσει άλλη μια ...Ιτέα επισκεπτών, των οποίων η παρουσία εχθές το πρωΐ, εγέμισε την τεράστια παραλία της, “ζέστανε” όλα τα καταστήματά της, ομόρφυνε την ίδια την πόλη και την ανέδειξε ως αξιοθέατον και επιθυμητόν προορισμό για όσους αναζητούν την ευχαρίστηση, την ηρεμία, την εξυπηρέτηση και την διασκέδαση, στα ταξείδια αναψυχής τους.

   Και όλα αυτά, με απουσία της δευτέρας σε πληθυσμό πόλεως του Δήμου Δελφών, από όλες τις διαφημιστικές “μπροσούρες” και προγράμματα του Δήμου, τα οποία εκυκλοφόρησαν σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή, για την προβολή των Αποκριάτικων εκδηλώσεων σε ολόκληρον τον Δήμο. 
(είναι γνωστό ότι ως Δήμος Δελφών, σύμφωνα με την επικρατούσα αντίληψη των ...Καταλανών, λογίζεται μόνον μια πόλη, έχοντας ως δορυφόρους της, κάποιους άνευ σημασίας οικισμούς).

   “Βούλιαξε” εχθές η Ιτέα. Και η μεγάλη πλατεία στην Μαρίνα της, μετετράπη σε ...αετοδρόμιο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών (ναι, χωρούσαν...), εδοκίμαζαν τις ικανότητές τους στο πέταγμα των χαρταετών. Χαρά των μικρών, ευχαρίστηση των μεγάλων κι ένας καιρός ιδανικός για όσους ήθελαν να ζήσουν αυτήν την ημέρα, αυτό το οποίον επιθυμούσαν.

  Καθαρά Δευτέρα μεσημεράκι και η παραλία από το πρακτορείο του ΚΤΕΛ έως και το (κλειστό ακόμη...) “Μαϊάμι”, επλημμύρισε από αυτό το νεοφερμένο σμήνος ανθρώπων, με το υπαίθριο "άραγμά" του στα παραλιακά τραπεζοκαθίσματα, να μετατρέπεται σε απόλαυση, μέσα από έναν καφέ, ένα τσίπουρο ή μέσα από τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας.

Και στην μέση οι άνθρωποι του “Δεσμού”, να μοιράζουν σε όλον τον κόσμο, μαζί με το χαμόγελο και τις ευχές τους, τα από πολλών ετών καθιερωμένα “πρεπούμενα” της ημέρας.


Εκεί και οι μουσικοί, να διασκεδάζουν τους πάντες με το εξ αναβολής από εχθές ζωντανό πρόγραμμά τους, συμπληρώνοντας την εικόνα της ευδαιμονούσας για αυτήν την ημέρα Ιτέας μας.




Το σίγουρο είναι ένα : 
Ότι εάν συνεχίσουμε έτσι, σίγουρα κάποιοι θα “στοιχιώσουν”. Και τότε αλίμονό μας (τους). 
 Λέτε;










Φωτογραφίες : Λεωνίδας Καραγιαννάκος, Ειρήνη Χατζηνικολάου, Φώτης Δαραδήμος.


1 σχόλιο:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!! ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ !!! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή