Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ 2ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

 "Άξιοι όλοι τους : Αθλητές, Ομάδες, Οργανωτές!" 

   Παρουσία εκατοντάδων θαυμαστών του αθλήματος (και περιέργων...), επραγμοτοποιήθη στην παραλιακή λεωφόρο της Ιτέας, ο τερματισμός της 2ας διαδρομής του 2ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος, με τους θεατές να παρακολουθούν τα τελευταία μέτρα προ του τερματισμού, "κρεμασμένοι" στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα οποία είχαν τοποθετηθεί επί σκοπού στην παραλιακή λεωφόρο, από το "Μαϊάμι", έως και την αρχή της Μαρίνας.  Η αψίδα του τερματισμού ήταν στην διασταύρωση της παραλιακής με την οδό Μεταμορφώσεως και από τις πρωϊνές ώρες, είχεν απαγορευθεί η κυκλοφορία των οχημάτων, σε όλο το μήκος αυτής της "περιφραγμένης" διαδρομής.
  Επί 30' λεπτά της ώρας μετά από τον τερματισμό του πρώτου ποδηλάτη, κατεύθαναν αθλητές και όλοι εκατευθύνοντο στον χώρο της Μαρίνας, όπου και τα οχήματα και τα συνεργεία της τεχνικής υποστηρίξεως των αθλητών και των ομάδων τους.

Εδώ να σημειώσουμε ότι, σε αυτόν τον αγώνα, έλαβαν μέρος ομάδες από πολλά κράτη, με  τον πρωτεύσαντα Ιταλό αθλητή, να ανήκει σε μια μεγάλη αμερικανική ομάδα, τις οποίας οι διεθνείς διακρίσεις, είναι ένας μικρός ...τηλεφωνικός κατάλογος!
 
  Μετά από την πρώτη ανάπαυλα, ακολούθησαν οι απονομές μεταλλίων, δώρων και αναμνηστικών στους νικητές κατά κατηγορία, οι οποίες απονομές έγιναν από αξιωματούχους της Φωκίδος και της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδος.
  Το παρόν έδωσε και ο υφυπουργός αθλητισμού Μιχάλης Αυγενάκης, μαζί με τον βουλευτή Φωκίδος, τον Περιφερειάρχη Στ.Ελλάδος, τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε.Φωκίδος, ομού και μετά του Δημάρχου του Δήμου Δελφών και άλλων αυτοδιοικητικών και ενστόλων παραγόντων του Δήμου μας.
  Άψογη οργάνωση, επιμελημένη.  Με την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο να δηλώνουν την διακριτική παρουσία τους, σε μια κυριολεκτικά όμορφη εορτή του αθλητισμού, της οποίας εορτής, οι επικρατούσες σήμερα καιρικές συνθήκες στην πόλη μας, την μετέτρεψαν από θέαμα, σε ευχαρίστηση όλων.
"Φταίει" κι η επίπεδη απλωσιά, η ηλιοφάνεια κι ο θαλασσινός ορίζοντας.

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από την σημερινή αθλητική δραστηριότητα στην πόλη μας : 




Από την πρωϊνή προετοιμασία

1 σχόλιο:

  1. ΕΔΩ, ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ " ΟΠΤΙΜΙΣΤ"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή