Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                         ΑΜΦΙΣΣΑ, 26.4.2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Δελφών υποδέχεται τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, ο Δήμος Δελφών υποδέχεται το μεγάλο ελληνικό Ποδηλατικό Γύρο, ο οποίος έχει στόχο να φτάσει σε λάμψη μεγάλες αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και να γίνει ένας ετήσιος θεσμός που θα δώσει ώθηση στο άθλημα της ποδηλασίας, βοηθώντας ταυτόχρονα σημαντικά τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται να αναπτυχθούν και να επεκτείνουν την τουριστική τους περίοδο.

Ο Δήμος Δελφών στηρίζει αυτόν τον τόσο σημαντικό αγώνα, ο οποίος διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Cycling Greece.

Η εκκίνηση για το 2o ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας θα δοθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ), και θα περάσει από τη Δεσφίνα το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Απριλίου. Η φύση της διαδρομής και κυρίως οι κατηφόρες της περιοχής θα επιτρέψουν στους αθλητές να αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες. Έτσι το γκρουπ σε μικρό χρονικό διάστημα θα βρεθεί στο ύψος της θάλασσας περνώντας από την Ιαματική πηγή της Κίρρας, όπου θα στρίψει αριστερά μπαίνοντας στην τελική ευθεία, ακολούθως μέσα από τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κίρρας και από εκεί στο λιμάνι της Ιτέας όπου είναι και το σημείο τερματισμού.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου το 3ο ετάπ θα εκκινήσει από το Μουσείο των Δελφών, με κατεύθυνση δυτικά, μέχρι και το Χρισσό, διασχίζοντας τον παραδοσιακό ελαιώνα. Οι ποδηλάτες θα περάσουν από την Άμφισσα, όπου αμέσως μετά θα ανηφορίσουν στις πλαγιές του Παρνασσού και θα διασχίσουν τη Γραβιά.

Ελάτε όλοι, μικροί και μεγάλοι, να στηρίξουμε αυτό το μεγάλο αγώνα στην επανεκκίνησή του, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι το ποδήλατο θα πρέπει να μπει και πάλι στην καθημερινότητά μας, άρα και στην καρδιά μας!


Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου