Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ

Συντονιστική Επιτροπή Στερεάς Ελλάδας
Έγινε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 Περιφερειακή Σύσκεψη Στερεάς Ελλάδας των Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, στον Αλίαρτο της Βοιωτίας.
Τα θέματα που απασχόλησαν την σύσκεψη ήταν:
  • Η κυβερνητική πολιτική και η εφαρμογή της στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ιδιαίτερα η δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤοΜΥ)
  • Η κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν στα Νοσοκομεία της Στερεάς, καθώς και οι παρεμβάσεις που γίνονται για την επίλυση τους.
  • Προτάσεις για τον σχεδιασμό του Υγειονομικού τοπίου και αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος.
Εισηγήθηκαν ο σ. Σταμάτης Βαρδαρός, Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, ο σ. Λειβαδάς Κώστας και ο σ. Αδαμόπουλος Δημήτρης του τμήματος Υγείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν και ενημέρωσαν, από την θέση ευθύνης τους, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστωρας Αντωνίου και οι Υποδιοικητές Δημήτρης Δημητριάδης και Ζαζά Παρασκευή.Επίσης παρεβρέθησαν οι βουλευτές Γ. Ακριώτης (Εύβοια), Ν. Θηβαίος (Βοιωτία) και Ηλ. Κωστοπαναγιώτου (Φωκίδα).
Ο ζωντανός διάλογος που ακολούθησε ανάδειξε τον πλούτο των ιδεών που υπάρχει και έδωσε την κατεύθυνση. Οι προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν και οι προτάσεις που κατατέθηκαν δίνουν στην κυβέρνηση την προωθητική δυναμη να εφαρμόσει την πολιτική που θα αναδείξει, το κοινωνικό αγαθό της φροντίδας υγείας, σαν πρώτιστο στοιχείο της ανοικοδόμησης του Κοινωνικού Κράτους.
Αλίαρτος 19 Νοεμβρίου 2017
Από το Γραφείο Τύπου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου