Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                    ΑΜΦΙΣΣΑ, 23.10.2023

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.Δ.Τ.: 184/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή του Δημάρχου Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή προς τον Υφ. Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα για το θέμα των Ρομά της Άμφισσας

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα απέστειλε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σήμερα Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, ζητώντας την παρέμβασή του για τη δρομολόγηση λύσης στο ζήτημα της μετεγκατάστασης των Ρομά στην περιοχή της Άμφισσας.

Πιο συγκεκριμένα, και σε συνέχεια των ενεργειών του Δήμου Δελφών κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία για την εξεύρεση νόμιμης μόνιμης λύσης, η αρωγή των οποίων κρίνεται απαραίτητη λόγω των πολλαπλών περιορισμών που διέπουν την περιοχή, ζητείται η συνδρομή του κ. Μπούγα προκειμένου να επισκεφθεί την περιοχή ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας.

«Γνωρίζοντας την πρόθεσή σας να συνδράμετε, όπως αυτή έχει εκφραστεί και σε προγενέστερο χρόνο, παρακαλώ όπως προσκαλέσετε τον Γενικό Γραμματέα για επίσκεψη στην Άμφισσα σε μια συζήτηση για τη δρομολόγηση λύσεων», καταλήγει η επιστολή του Δημάρχου Δελφών, για ένα κορυφαίο ζήτημα της περιοχής, το οποίο όπως επανειλημμένως έχει τονιστεί, δεν περνά μόνο μέσα από δεδομένη πολιτική βούληση του Δήμου, αλλά και από την ανάληψη αποφασιστικών πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση λόγω των περιορισμών που ισχύουν.

Στόχος του Δήμου Δελφών ήταν και θα συνεχίσει να είναι η εξεύρεση λύσης για το ζήτημα της μετεγκατάστασης των Ρομά, η οποία θα είναι σύμφωνη αφενός με τους πολλαπλούς περιορισμούς, αφετέρου με το καθεστώς προστασίας της κοινότητας των Ρομά στο πλαίσιο της κοινωνικής ένταξής τους.*επισυνάπτεται η επιστολή του Δημάρχου Δελφών προς των Υφυπουργό Δικαιοσύνης

1 σχόλιο:

  1. Τωρα ,ειμαστε σοβαροι? το προβλημα ειναι η μετεγκατασταση? και δεν ειναι οι συμπεριφορες τους? ή μηπως αν κατεβουν προς Ιτεα μερια θαλυθει το προβλημα? ( Οταν γεμισε ακαθαρσιες η φωλια του κορακα και βαριοταν να τον καθαρισει,εφτιαξε νεα φωλια--καθαρη ως καινουργια-- και φωναξε τουςφιλους του να την δουν. Οποτε ενας απο αυτους του λεει" τον κω....σου τον πηρες μαζι?")

    ΑπάντησηΔιαγραφή