Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΓΕΛ ΙΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ


Το ΓΕΛ ΙΤΕΑΣ στη Ρώμη

στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+

In the Theatre of life”


 Στο χρονικό διάστημα 24 – 30 Σεπτεμβρίου 6 μαθήτριες και 3 καθηγήτριες του ΓΕΛ Ιτέας επισκέφτηκαν τη Ρώμη στα πλαίσια υλοποίησης της 2ης κινητικότητας του προγράμματος ErasmusIn the theatre of life”.

Συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί και μαθήτριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ιταλικού σχολείου, συμμετείχαν σε θεατρικά εργαστήρια, τραγούδησαν παραδοσιακά Ιταλικά τραγούδια, χόρεψαν ιταλικούς, πολωνικούς και ελληνικούς χορούς, έστησαν τη δική τους σύντομη θεατρική παράσταση βασισμένη στο αγαπημένο τους παραμύθι. Οι μαθήτριες του ΓΕΛ Ιτέας επέλεξαν την τοπική μυθική διήγηση της Λενιώς και του Κωνσταντή και μίλησαν για το δρώμενο του στοιχειού της Χάρμαινας, αναπαριστώντας την ιστορία των δύο νέων. Επίσης, ξεναγήθηκαν στα μνημεία της Ρώμης, ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της και γεύτηκαν παραδοσιακά ιταλικά εδέσματα.

Η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος καταδεικνύει την αναγκαιότητα και τα οφέλη της επικοινωνίας και συνεργασίας των σχολείων σε ευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο επίπεδο, μια επικοινωνία η οποία ανοίγει το δρόμο για την ειρηνική συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των λαών και το σεβασμό των ανθρωπίνων αξιών. Μέσω ανάλογων προγραμμάτων η εκπαιδευτική κοινότητα συνειδητοποιεί ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα και σημαντικότερα από όσα μας χωρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου