Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

"ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ" - σημείωμα κατοίκου Ιτέας

 "Στάση για καφέ..." (σε απαγορευμένη για φορτηγά οδό)

 Δημοσιεύουμε ένα αποσταλέν σε εμάς σημείωμα κατοίκου Ιτέας, με το οποίο διατυπώνονται - περιγράφονται κάποια "χαρακτηριστικά" της όμορφης πόλεώς μας.  Ανεξαρτήτως του εάν κάποιος διαφωνεί ή συμφωνεί με τα γραφόμενα στο σημείωμα, το γεγονός είναι ότι προκύπτουν (επαληθεύονται) 3 πράγματα :

1. Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή συνείδηση στους εποχουμένους συμπολίτες μας 

2. Η τοπική Δημοτική μας Αρχή, είναι εδώ και αρκετόν καιρό, σε ...διακοπές.  Δηλαδή, απέχει μονίμως των γενομένων εντός της πόλεως!

3. Η αστυνόμευση της Ιτέας, είναι όνειρο θερινής (και χειμερινής) νυκτός!...

 Το Σημείωμα :

*****************


  Στην όμορφη πόλη μας δυστυχώς, πρέπει να έχουμε μεγάλη υπομονή! Πρέπει να ανεχόμαστε: 

- Αυτόν που θέλει κυριακάτικα να δουλεύει, αδιαφορώντας για το άν ενοχλεί με την φασαρία του την γειτονιά, είτε είναι στην οικοδομή του, είτε στον κήπος του, είτε επισκευάζοντας την βάρκα του, ή οτιδήποτε άλλο του έρθει.  Δεν προλαβαίνει άλλη μέρα ο άνθρωπος λέμε! 

- Αυτόν που επειδή έχει παπάκι, πρέπει να πηγαίνει για μπάνιο στην θάλασσα με αυτό και που  "πρέπει" να ξεκαβαλήσει δίπλα στο κύμα για να βουτήξει!  Πρέπει δε να το παρκάρει και στην σκιά, πεζοδρόμιο-πεζόδρομος δεν έχει σημασία, αρκεί να το βλέπει! 

- Αυτόν που για την βολή του παρκάρει το "ΙΧ" του όπου τον βολεύει, ενώ σταματάει στην μέση του δρόμου να πει και μια κουβέντα με το απέναντι διερχόμενο! 

- Αυτόν που σαν μεγάλος επιχειρηματίας δεν τον χωρά ο τόπος και βάζει καρέκλες και τραπέζια τριγύρω του κι όπου μπορεί, εκεί που πίνει τον καφέ ή το ποτό του, αδιαφορώντας αν κλείνει το πέρασμα, για μανάδες με καροτσάκια, για παιδιά και για ηλικιωμένους με μπαστούνια!

 - Αυτόν που περνάει την παραλία με 100 γιατί βιάζεται και αυτόν που πάει με 5 για να δεί τι παίζει στα μαγαζιά! 

-Τα μαγαζιά που παίζουν μουσική ότι ώρα γουστάρουν με την ένταση στο Θεό, γιατί έτσι διασκεδάζει ο κόσμος, κι ας είναι στο μαγαζί τρεις ανθρώποι όλοι κι όλοι! 

Η λίστα έχει και άλλους πολλούς.  Μπορεί ο καθένας μας να βάλει έναν ακόμη. Και τέλος στην όμορφη Ιτέα μας όλες οι εκδηλώσεις πρέπει να γίνουν στην παραλία, αλλιώς φεύγουν οι νέοι μας και σκοτώνονται γιατί πάνε να διασκεδάσουν αλλού!..  Και αυτό το λέω με το χέρι στην καρδιά γιατί έχουν φύγει από δίπλα μου φίλοι.. όχι γνωστοί! 

Και πάντα φταίω εγώ που είμαι... παράξενος (για να μη πώ τίποτα επιλήψιμο). Και γκρινιάρης.  Ενώ το λογικό είναι να τα ανέχομαι όλα αυτά, γιατί έτσι είναι, γιατί έτσι τα βρήκα.  Άσε που δεν ξέρω αν συγκαταλέγομαι στους ηλίθιους αυτού του τόπου.

Ένας Ιτιώτης



18 σχόλια:

  1. Γιατι στην ιτια βασιλευουν καποιοι ψευτομαγκες κουτοπονηροι ξερολες που δεν σεβονται τιποτε και κανενα και γι αυτο φταινε οι παλαιωτεροι ιτιωτες που τους εμαθαν αυτη την συμπεριφορα..
    Ενας ιτιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πας να τα πεις σέ αυτούς που καταργεισαν τό σήμα πού υπειρχε σ'την είσοδο τής πόλης γιατί τους ενοχλούσε ό θόρυβος γιατί τους ενοχλούσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν γίνεσαι από καπρίτσιο επαγγελματίας οδηγός της κακιάς ώρας
    Μόνο και μόνο για να κάνεις εφέ στη πόλη λες και μόνο εσύ έχεις φορτηγό και είσαι οδηγός...
    Και όχι από πραγματική αγάπη
    Αυτά γίνονται...
    Γιατί αυτό επαγγελματίας οδηγός δεν λέγεται...
    Και γίνεται και στη παραλιακή ζώνη από τον ίδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - Μεταμεσονύκτιες κόντρες με αυτοκίνητα και μηχανάκια στον περιφερειακό Κίρρας αλλά και στην εθνική, από το νεκροταφείο μέχρι τους βωξίτες.
    - Φορτηγατζήδες που παρκάρουν τα φορτηγά όπου βρουν και μετατρέπουν τον δρόμο σε ιδιωτικό τους συνεργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επηδει τυχαινει να είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης του φορτηγού εσύ που ανεβασες τη φωτογραφία με το φορτηγό μου θα έπρεπε να ντρέπεσαι γιατί είναι τραβηγμένη πάνω από χρόνο και απλά την βρήκες και την έβαλες για να κάνεις τη δουλειά σου, Όσο για τον άλλον που λεει επαγγελματία της κακιάς ώρας το φορτηγό μου πληρώνει τέλη 650€ και θα το βάζω όπου θέλω εφόσων δεν ενοχλεί. Κωστάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο νόμος έχει αναδρομική ισχύ για κάποιους. Γι αυτούς δεν έχει; Πάρτε του τις πινακίδες για κανένα μήνα για να μάθει να σέβεται.
    ΣΕΒΑΣΜΟΣ είναι απλό και κυρίως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.
    Αν δεν μπορεί είναι για τα μπάζα (να μην κάθεται στο τιμόνι, να μπεί στη καρότσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά τα λέτε αλλά δεν μας λέτε τι προτείνετε;
    Ίσως ένα κείμενο με προτάσεις σας θα είχε ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Κωστάκη
    Οτι πληρώνεις τέλη δεν σημαίνει οτι μπορείς να διαταράσσεις την ησυχία των κατοίκων.Δεν αναφέρεις ότι το πρωί σε ώρες κοινής ησυχίας για να ξεκινήσεις αυτό το θηρίο όχημα πρέπει να δουλέψει περίπου μισή ώρα για να μαζέψει αέρα και να το ζεστάνεις διότι διαφορετικά δεν ξεκινάει. Παραβαίνεις τον νόμο περί διατάραξης κοινής ησυχίας . Η Ιτέα έχει καταντήσει μία άναρχη πόλη , μάλλον μία πόλη που δεν μπορεί να επιβληθεί σε εκείνους που θεωρούν εαυτούς βασιλιάδες της ασφάλτου.
    Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους κατοίκους της οι οποίοι πληρώνουν και αυτοί όπως και εσύ κύριε Κωστάκη τέλη και φόρους.
    Λέξεις χιλιοειπωμένες και χιλιογραμμένες που τις παίρνει ο άνεμος και τις χαίρεται ο κάλαθος των αχρήστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για την καταληψη των πεζοδρομιων απο τραπεζοκαθισματα, κ.λ.π. κ.λ.π. δεν μιλαει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δε ξέρεις να μη μιλάς και να μη γράφεις. Έχουν πάρει άδεια από το δήμο και πληρώνουν, ή κάποιοι από αυτούς πληρώνουν. Πάντως άδεια έχουν.

      Διαγραφή
  11. ΚΩΣΤΑΚΗ
    δεν μπορείς ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος να χρησιμοποιείς τους τενόρους για να χαιρετάς τους γνωστούς σου μέσα στην Ιτέα. Φτιάνει πια με τους δήθεν επαγγελματίες οδηγούς και του ΚΤΕΛ με τις κόρνες, για να σας δει ο κόσμος. Φτάνει με τη μαγκιά σας. Είστε αξιολύπητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλήθεια, αστυνομία υπάρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έγραψα εφόσον δεν ενοχλεί, όλος ο κόσμος πληρώνει τέλη δεν είπα να πάω να το βάλω μπροστά στο σπίτι η στην επιχείρηση του καθενός και να ενοχλω.δεν ξέρω τι κάνουν άλλοι συνάδελφοί μου εγώ πάντως το φορτηγό το αράζω σε χώρο να μν ενοχλεί και να μν λερώνει.απαντηση σε όλους τους ανώνυμους,πρώτον καλός η κακός δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τα φορτηγά να κινούνται μέσα στην ιτεα,δεύτερον ο "κύριος" που έγραψε το άρθρο μιλάει για πολλά θεματα.γιατι όλοι σταθήκατε στο θέμα του φορτηγού;κωστακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ti kano ekane o an8ropos paliotera kai o saitis girnage me to fortigo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Την εποχή που ο Βαρούφ έκλεισε τις τράπεζες και μπορούσες να βγάζεις μόνο ένα στάνταρ ποσό από το μηχάνημα, ο συγκεκριμένος "επαγγελματίας" άραξε το φορτηγό ελαφρώς πιο δίπλα από το atm και μπήκε στην ουρά (όχι τεράστια, αλλά μεγαλούτσικη) για να βγάλει και αυτός τα χρήματα. Το φορτηγό βέβαια έμεινε αναμμένο καθ' όλη τη διάρκεια και ο κόσμος φυσικά αφού σμπαράλιασε από το θόρυβο και γίνανε σα καπνιστά σκουμπριά από το καυσαέριο της εξάτμισης, κάποιοι παραπονέθηκαν και αναρωτήθηκαν για τον κάτοχο του φορτηγού. Ο Κωστάκης φυσικά έκανε πως δεν άκουγε. Αλλά δε μίλησαν και αυτοί που ήξεραν ποιος είναι ο κάτοχος του φορτηγού, γιατί τι να πεις τώρα και πως να συνεννοηθείς. Μα πρέπει να βγάλει τα χρήματα της ημέρας (γεια σου Βαρούφ!), θα πει κάποιος. Ναι, αλλά ευθύνη του είναι να βρει έναν άλλο τρόπο για να μην ενοχλεί, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα άλλο μέσο (ποδήλατο ή μηχανάκι), θα μπορούσε να πάει κάποιος άλλος να βγάλει τα χρήματα γι' αυτόν ή να πάει ο ίδιος κάποια άλλη στιγμή που δεν έχει κόσμο. Ή πολύ απλά να ρωτήσει ήρεμα και ευγενικά, για να μην τους ενοχλεί να τον αφήσουν να περάσει πρώτος και να τελειώνει εκεί η όλη ιστορία. Φωτογραφικό υλικό δεν υπάρχει από το συγκεκριμένο γεγονός αλλά αυτοί που ήταν εκεί ίσως το διαβάσουν και το θυμηθούν. Από την άλλη, ίσως κακώς "ανέβηκε" η συγκεκριμένη φωτογραφία και στοχοποιείται ο συγκεκριμένος πολίτης. Το πρόβλημα είναι πολύ γενικότερο. Γιατί αυτοί που δεν καταλαβαίνουν την ηχορύπανση που προκαλούν και δε σκέφτονται οτι ενοχλούν τον περίγυρο είναι και αυτοί που δεν χρησιμοποιούν και τους κάδους για τα άμεσα σκουπίδια τους. Ξεκινήστε με τη φωτογραφική του κινητού σας από τη μία άκρη της Ιτέας ως την άλλη. Τελειωμό δεν θα έχει το σκουπιδαριό που θα βρείτε. Πλαστικά του καφέ και του νερού, λαδόκολλες από πιτόγυρα, σακούλες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Είναι πολύ αποκαρδιωτικό επίσης όταν βλέπεις τα παιδιά εκεί στις κούνιες για παράδειγμα που παίρνουν κάτι από το περίπτερο και τη συσκευασία την πετάνε μπροστά στα πόδια τους. Γιατί όμως άραγε υπάρχουν και παιδιά που κάνουν τρία βήματα και την πετάνε στον κάδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή