Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Η ...ΠΥΡΟΓΕΝΗΣ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

 "Προσάναμα!..."

  Στην δυτική είσοδο της πόλεως, στο βόρειο άκρο της οδού Αγίας Ευθυμίας, σχεδόν εκεί όπου συναντάται με την(εθνική) επαρχιακή οδό Ιτέας - Γαλαξειδίου, υπάρχει εδώ και αρκετές ημέρες, μια απόθεση ξερών χόρτων και λοιπών ευφλέκτων απορριμάτων, ικανών να πυροδοτήσουν την εκεί μεγάλη συστάδα ευκαλύπτων και άλλων μικρών δένδρων, δημιουργώντας έτσι την απαρχή της ...πυρπολήσεως της Ιτέας. Το ...σουρεαλιστικό σκηνικό, δεν έχει υπακούσει(!) στις εντολές του Δήμου Δελφών περί της καθαριότητος και αποψιλώσεως ιδιωτικών και δημοτικών οικοπέδων, ούτε και στις παραινέσεις της Π.Ε. Φωκίδος, παρ' ότι θεωρητικά, η ευθύνη για την ευπρέπεια και τον καθαρισμό του συγκεκριμένου χώρου, ανήκει στον Δήμο (το συγκεκριμένο σημείο ευρίσκεται εντός του αστικού ιστού, ακριβώς απέναντι από το συγκρότημα των νέων εργατικών κατοικιών).  Κανείς λοιπόν από τις Δημοτικές Διευθύνσεις, δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό.  Ούτε αυτοδιοικητικός, ούτε δημοτικός υπάλληλος. Και στην απευχόμενη περίπτωση, της ενάρξεως πυρκαϊάς στο υπογάστριο της Ιτέας, κανείς από αυτούς δεν θα ευθύνεται, για έναν και μοναδικό λόγο : δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή τους!...

Φυλαχθείτε όμως, άπαντες οι "αρμόδιοι".  Διότι σε περίπτωση εκδηλώσεως πυρκαϊάς σε εκείνο το σημείο, "καήκατε με πετρέλαιο!"

  Να σημειώσουμε ότι, ακριβώς δίπλα από αυτό το "προσάναμα", στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού γηπέδου ποδοσφαίρου στους Γαλλικούς μώλους, έχει δημιουργηθεί ένας άτυπος και ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος, μοναδική εστία μολύνσεως για την πόλη και συνάμα, ...παραθεριστικό κέντρο για την γνωστή εξ Αμφίσσης μελαμψή ομάδα ανθρώπων. Ο οποίος σκουπιδότοπος έχει πλειστάκις φωτογραφηθεί και δημοσιευθεί, αλλά παραμένει ακόμη ανέγγιχτος. Εάν "λαμπαδιάσει" και ο σκουπιδότοπος, τότε η περιοχή του Βάλτου, θα επανα-υποφέρει όπως στην πυρκαϊά της 4ης Ιουλίου 2022.
Όντως διάγουμε περίοδο αντιπυρικής προστασίας;...
"Ουαί υμίν"!...  


4 σχόλια:

  1. Οπως ο δημος στελνει ραβασακια και ειδοποιησεις στην αρχη καθε θερινης περιοδου για καθαρισμο των ιδιοκτησιων απο ευφλεκτα υλικα και απειλει με τηρηση της νομοθεσιας και προστιμα σε περιπτωση μη συμμορφωσης, ετσι και ο ιδιος ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να βαζει τα μηχανηματα που διαθετει να καθαριζουν τους δημοσιους χωρους και οχι μονο...
    Ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να καθαριζει και ολες τις ιδιοκτησιες που ειναι χωρις περιφραξη(και εχουν προσβαση τα μηχανηματα) και ειναι ακαθαριστες απο τους ιδιοκτητες.
    Εκεινο το κομματι ειδικα που αφορα το νεο σχεδιο πολης της Ιτεας και ξεκινα πισω απο το 3ο δημοτικο και φτανει μεχρι τους βωξιτες ειναι παρατημενο στο ελεος του θεου.
    Τι' σημασια εχει αν ειναι ολα αυτα ιδιοκτησιες?
    Απο τη στιγμη που δεν εχουν περιφραξη βαλτε μια μερα το μηχανημα να τα καθαρισει!
    Αραγε πώς θα νιωθετε οταν θα εχετε ενα αναβαθμισμενο-ανακαινισμενο Κυριακοπουλειο, αλλα θα εχει καει η μιση Ιτεα?
    Ελπιζω να μην χαλαρωνετε πιστευοντας οτι η εθνικη παιζει το ρολο αντιπυρικης ζωνης!
    Στην περιπτωση της Παρνηθας, οι φλογες απο το Τατόι μολις εφτασαν στην εθνικη στο υψος των Αφιδνων περασαν 8 λωριδες κυκλοφοριας συν τους παραπλευρους δρομους σε καθε πλευρα μεσα σε λιγα λεπτα!!!
    Σαν τωρα θυμαμαι την πλακα που σπαγαμε ολοι και ποσο γραφικο χαρακτηριζαμε τον κυριο Τεντ Γουωρθ που γυριζε με ενα χορτοκοπτικο τρακτερ και καθαριζε τους χωρους.
    Δυστυχως φτανω στο σημειο να ομολογησω οτι εκανε δουλιτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι προβλήματα που βρίσκεται και εσείς. Δείτε την ζωή ολιστικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οταν ζητανε ψηφο ομως ειναι προθυμοι για ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή