Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΪΑΣ ΣΤΗΝ ΔΩΡΙΔΑ

 Ώρα 22:00'

Η πυρκαϊά στην κορυφογραμμή δυτικά της Τολοφώνος και σε απόσταση περί τα 200 μ. από κατοικίες του οικισμού

  Συνεχίζεται έως αυτήν την ώρα η επέλαση της πυρκαϊάς στις περιοχές των κοινοτήτων της νοτίου Δωρίδος, με τις υλικές μόνον ζημίες, να είναι τεράστιες.  Πέραν της πανίδος και της χλωρίδος, έχουν καταστραφεί και πυλώνες ανεμογεννητριών, ενώ οι γύρωθεν κοινότητες έχουν εκκενωθεί και δεν είναι γνωστές οι ζημίες σε ακίνητα και οικίες.  Εκκενώθη και η κοινότητα Τολοφώνος, με την Ερατεινή να "ξενυχτά" παρατηρώντας την πλησιάζουσα στον οικισμό πυρκαϊά.
  Στην περιοχή δραστηριοποιούνται για την κατάσβεση του "θηρίου" έως και αυτήν την ώρα, πυροσβέστες-πληρώματα πυροσβεστικών οχημάτων από τους σταθμούς Αμφίσσης και Ιτέας, καθώς και πλήθος εθελοντών και κάτοικοι.  Από αέρος πυρόσβεση, δεν υπήρξε, για τους γνωστούς λόγους (Βαρυμπόμπη, αρχαία Ολυμπία, Εύβοια).

Η φωτογραφία της επικεφαλίδος μας (από κινητό τηλέφωνο), είναι χαρακτηριστική : η πυρκαϊά προ της Τολοφώνος!...

Ο Δήμος Δελφών, εξέδωσε την αναδημοσιευόμενη κι από εμάς Ανακοίνωση, δίνοντας το στίγμα για την κρισιμότητα της καταστάσεως : "Να μην πιαστούμε στον ύπνο!..."



*************************************

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                      ΑΜΦΙΣΣΑ, 05.08.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύσκεψη στο Δήμο Δελφών με αφορμή την πυρκαγιά στη Δωρίδα


Σήμερα το απόγευμα στις 16:00 ενημερωθήκαμε για την πυρκαγιά που ξέσπασε στον όμορο Δήμο Δωρίδος, στην Κοινότητα Ελαίας. Άμεσα υπήρξε επικοινωνία με το Δήμαρχο Δωρίδας κ. Γ. Καπεντζώνη και το διοικητή της Π.Υ. Φωκίδας κ. Αντ. Μίχα για ενημέρωση και τυχόν συνδρομή.

Παράλληλα συγκαλέσαμε σύσκεψη στο Γραφείο Δημάρχου με τη συμμετοχή των προέδρων των κοινοτήτων και των Αντιδημάρχων των Δημοτικών Ενοτήτων που εφάπτονται στο Δήμο Δωρίδος, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί, για τις ενέργειες του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και για συντονισμό!

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να γίνονται συχνές περιπολίες για την έγκαιρη ενημέρωση τυχόν απρόβλεπτων και επικίνδυνων καταστάσεων, καθώς και η ενεργοποίηση όλων των εθελοντικών ομάδων και όσων μπορούν να συμβάλλουν σε ενδεχόμενη εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.


1 σχόλιο:

  1. Κρίμα για τον τόπο. Καμιά φωτογραφία δεν θα ανεβάσουν βολευτής - δήμαρχοι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή