Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ

1η Ιανουαρίου 2018 
   Μέσα σε μια θερμή και εορτινή ατμόσφαιρα, παρουσία αρκετών δημοτών της πόλεώς μας, έγινε όπως επιβάλλει το έθιμο, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Δημοτικής Ενότητος Ιτέας. Με το σύνολο των ιερέων όλων των ενοριών των τριών Κοινοτήτων να χοροστατούν στην τελετή της κοπής, δίνοντας έτσι το πανηγυρικό κλίμα της ημέρας. Και με τους 3 (τρεις) προέδρους και την αντιδήμαρχο της Δ.Ε. να εύχονται ως είθισται, το καλόν του μέλλοντος, για τον τόπο μας και τους κατοίκους του.

   Υπήρξαν και χαιρετισμοί στην εκδήλωση από νυν και τέως δημόσια πρόσωπα. Υπήρξε ακόμη και ένα “γραφικό” περιστατικό, με κάποιον παριστάμενον, να προσπαθεί να δηλώσει την (υποτιθέμενη πολιτική του) παρουσία, έστω και διακόπτοντας ομιλητή. Ανεπιτυχώς βεβαίως και εν μέσω της γενικής θυμηδίας των παρισταμένων.

   Στην εκδήλωση είχαν κληθεί προκειμένου να τιμηθούν, οι τέως μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Ιτέας, οι επιτυχόντες και επιτυχούσες στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2017. Με την ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα όμως (παρ' ότι απουσίαζαν αρκετοί από τους τιμωμένους), να μην επιτρέπει στην οικο-Δέσποινα της εκδηλώσεως, να διεκπεραιώσει “αβρόχοις όμμασι” το τελετουργικό της βραβεύσεως.

Η εκδήλωση έκλεισε με ανταλλαγές ευχών και διανομή τεμαχίων από την πίττα, τη συνοδεία καφέ και αναψυκτικών, σε όλους τους παρισταμένους.

Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλύτερα για την Ιτέα μας, την Κίρρα μας και την Τριταία μας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου