Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

8ον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - Στον Δήμο Παλλήνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, 

10-11 Φεβρουαρίου 2018


Η ανθρωπιστική φιλοσοφία του Επίκουρου ως πνευματικό αντίδοτο στην δυστυχία


Απέναντι στις ψεύτικες πληροφορίες, την κυνική αποδόμηση των αξιών και την διάχυτη δυστυχία της δύσκολης εποχής μας, όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκουν ως πνευματικό αντίδοτο την φιλοσοφία του Επίκουρου, που ενδιαφέρεται για την ψυχική υγεία και την ευδαιμονία κάθε ανθρώπου και δεν θεωρεί την φιλοσοφία ως υπηρέτρια της θεολογίας ή της πολιτικής.
Ο Δήμος Παλλήνης και οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών" και "Κήπος Θεσσαλονίκης" διοργανώνουν για όγδοη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας και καλούν τους ανθρώπους με ελεύθερη σκέψη να προσέλθουν στον τόπο καταγωγής του Αθηναίου φιλοσόφου Επίκουρου, τον αρχαίο Δήμο Γαργηττού, για να παρακολουθήσουν το ξεχωριστό αυτό πολιτισμικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10-11 Φεβρουαρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για το μοναδικό φιλοσοφικό συνέδριο στην Ελλάδα που έχει καθιερωθεί από το 2011 ως ετήσιος θεσμός από τον κόσμο και όχι από την κορυφή, αναδεικνύοντας το διαχρονικό μήνυμα του Επίκουρου για την πρακτική μέθοδο προσέγγισης μιας ευτυχισμένης ζωής, ακόμη και σε εποχές κρίσης. Επιπλέον, πρόκειται για το μεγαλύτερο παγκοσμίως φιλοσοφικό συνέδριο Επικούρειας Φιλοσοφίας και γι’ αυτό το έχουν χαιρετίσει διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο ψυχίατρος-συγγραφέας Ίρβιν Γιάλομ.

Στο φετινό Συμπόσιο, θα αναδειχθεί η παυσίπονη δράση της Επικούρειας φιλοσοφίας από τον Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Χρούσο που θα αναφερθεί στον έλεγχο του στρες, τον Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστο Γιαπιτζάκη που θα παρουσιάσει την επικούρεια μέθοδο ψυχοθεραπείας και τον ψυχίατρο Παναγιώτη Γεωργάκα που θα αναφερθεί στην ανελευθερία του εξαρτημένου ατόμου και την επικούρεια απελευθέρωσή του. Επιπλέον, ο Καθηγητής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Παναγιωτόπουλος θα μιλήσει για την ελευθερία του ανθρώπου ως προσωπική κατάκτηση, και ο οικονομολόγος και ιδρυτικό μέλος της ομάδος των ellinikahoaxes.gr Γιώργος Γιώτης θα αναφερθεί στην Επικούρεια φιλοσοφία ως ανάχωμα στην παραπληροφόρηση. Μέλη των Κήπων από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν πτυχές της επικούρειας φιλοσοφίας, πάντα σε σύνδεση με το σήμερα, ενώ θα υπάρχουν και επιτοίχιες ανακοινώσεις. Στο καλλιτεχνικό μέρος του Συμποσίου, περιλαμβάνεται η προβολή μέρους της νέας ακυκλοφόρητης ταινίας του σκηνοθέτη Θεόδωρου Μαραγκού “Εν Δυνάμει” και μουσικό ανθολόγιο σε σχέση με τα ουράνια σώματα. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την ευκαιρία για μια βιωματική προσέγγιση της Επικούρειας Φιλοσοφίας, που προσφέρει μια πνευματική θωράκιση απέναντι στα σημερινά πανανθρώπινα κοινωνικά, πολιτισμικά και οικονομικά αδιέξοδα.

Πληροφορίες στο www.epicuros.gr και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης Κλειτάρχου & Αριστείδου, Τηλέφωνο: 210 6619937
Δείτε το πρόγραμμα στο συνημμένο αρχείο.

Φίλοι της Επικούρειας φιλοσοφίας “Κήπος” 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου