Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Γ.Α.Σ. ΑΜΦΙΣΣΗΣ - Γ.Σ. ΙΤΕΑΣ : 59 - 62

Χρήστος Μωραΐτης: 

”Βαθμολογική και ψυχολογική ένεση για να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη νίκη”

Ο κόουτς του Γ.Σ. Ιτέας Χρήστος Μωραΐτης οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη νίκη της σεζόν και μάλιστα στο τοπικό ντέρμπι της Φωκίδας, με την ομάδα του να κερδίζει εκτός έδρας τον ΓΑΣ Άμφισσας με 59-62.

Ο Χρ. Μωραΐτης τόνισε πως αυτή η νίκη αποτελεί βαθμολογική και ψυχολογική ένεση για τη συνέχεια, έδωσε συγχαρητήρια στις δύο ομάδες και στον κόσμο για τη συμπεριφορά του, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στους φίλους της Ιτέας, που όπως είπε, όσο η ομάδα χάνει μαζεύει περισσότερο κόσμο!

Ξεκινώντας να δώσω συγχαρητήρια στις δύο ομάδες καθώς και στον κόσμο για την εξαιρετική συμπεριφορά του στην κερκίδα. Ήταν ένα τυπικό τοπικό ντέρμπι στο τελείωμα του με μεγάλο σασπένς για την έκβαση του. Δεν το χαρακτήρισε η ποιότητα αλλά είχε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Νομίζω κερδίσαμε δίκαια μιας και για 33-34 λεπτά ήμασταν καλύτεροι πάνω στο παρκέ. Τα τελευταία 5 λεπτά όμως για να “κλείσει” η διαφορά των 11 πόντων έπαιξε ρόλο η ευστοχία του Παπαθεοχάρη καθώς και η δική μας κούραση. Κούραση η οποία προήλθε από την ασφυκτική πίεση (το περιμέναμε)που δέχτηκαν οι Μολες και Σταύρου τους οποίους χθες δεν είχαμε την δυνατότητα να φρεσκάρουμε.

Επειδή οι δύο ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους πολύ καλά τα ματς αυτά κρίνονται στις 50-50 διεκδικούμενες μπάλες καθώς και στα ριμπάουντ. Ριμπάουντ που δεν πήραμε στις δύο τελευταίες άμυνες μας με Απόλλωνα Χαλκίδας και Άρη Θήβας με αποτέλεσμα να μην έχουμε την τελευταία μπάλα και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Η χθεσινή νίκη λοιπόν είναι μια νίκη γοήτρου για τον κόσμο για την ομάδα όμως είναι μια βαθμολογική και ψυχολογική ένεση και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή. Ακολουθεί σαν βάλσαμο η διακοπή προκειμένου να ξεκουραστούν τα παιδιά που έχουν δεχτεί μεγάλη καταπόνηση καθώς να δούμε και τους τραυματισμούς μας.

Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα του ΓΑΣ Άμφισσας και να ευχαριστήσω για την άψογη φιλοξενία τόσο χθες όσο και για το διάστημα που κατασκευάζεται το δικό μας γήπεδο. Συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την χθεσινή υπέρ προσπάθεια. Όποιος έχει συμμετάσχει σε αυτά τα ματς ξέρει πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις μέσα στην Άμφισσα.

Τέλος να αφιερώσω προσωπικά τη νίκη μας στον κόσμο που παρόλο που η ομάδα έχει ξεκινήσει άσχημα το πρωτάθλημα παρατηρείται το οξύμωρο γεγονός όσο χάνουμε να μαζεύουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο!”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου