Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Η "ΠΤΩΣΗ" ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣ

 Η "τακτοποίηση" - Ιούλιος 2022

  Η "ιστορία" του μαρασμού και της τελικής πτώσεως των φοινικόδενδρων, εμπρός από τον χώρο του Γυμνασίου - Λυκείου της Ιτέας, είχεν αρχίσει πριν από το έτος 2018.  Από τότε είχαν αρχίσει να φαίνονται τα σημάδια του πνιγμού των όμορφων δένδρων, όταν ο "εργολάβος" κατασκευής του πεζοδρομίου σε εκείνο το σημείο, "τσιμέντωσε" το έδαφος το στηρίζον τους μικρούς φοίνικες.  Με αποτέλεσμα, να μην αερίζονται και να μην ποτίζονται οι ρίζες τους, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τον "πνιγμό" τους.  Αυτό και έγινε.

  Παρ' ότι είχαμε επισημάνει από τότε το ...επερχόμενο, κανείς δεν είχεν ενδιαφερθεί για την απελευθέρωση των δένδρων από τον τσιμεντοκλοιό.  Ούτε από την Δ.Ε. Ιτέας, ούτε από το προσωπικό των δυο συστεγασμένων στο ίδιο χώρο σχολείων.  Με προδιαγεγραμμένον πλέον τον μαρασμό των 3 φοινικόδενδρων.

   "Απελευθερώθηκε" το πεζοδρόμιο εμπρός από τα δυο σχολεία και έχει δοθεί πλέον στο κοινό και για άλλες χρήσεις, εκτός  του περιπάτου (σε σταθμεύσεις αυτοκινήτων π.χ.).  Και όλα "τακτοποιήθηκαν" : Και το περιβάλλον και οι ανήσυχες συνειδήσεις και οι ευθύνες. Όπως επίσης και οι αναζητήσεις χώρου για τα μεγάλα αυτοκίνητά...  

"Μ'έναν σμπάρο, πολλά τρυγόνια!"  Δεν είναι λίγο...


Απρίλιος 2020

Νοέμβριος 2019

Ιούλιος 2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου