Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

         
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

 ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άμφισσα, 21/06/2022

Αρ.Πρωτ.: 74

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το εργατικό ατύχημα σε οικοδομή στην Ιτέα

Καταγγέλλουμε στο λαό της Φωκίδας το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε υπό ανέγερση οικοδομή στην πόλη της Ιτέας. Πιο συγκεκριμένα, συνάδελφος οικοδόμος κατά τις εργασίες καλουπώματος σε υπό ανέγερση οικοδομή, έπεσε από μεγάλο ύψος όταν μαδέρι που στηριζόταν σε σκαλωσιά έσπασε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Άμφισσας όπου και χειρουργήθηκε. Ύστερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής για περαιτέρω εξετάσεις.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς έχει χτυπήσει «κόκκινο». Τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών ανύπαρκτοι. Η εφαρμογή από τους εργοδότες όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας μας μπορεί και πρέπει να επιβληθεί από την άμεση παρέμβαση και απαίτηση των συνδικάτων και των ίδιων των εργαζομένων. Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων ειδικότερα σε συνθήκες καύσωνα όπως προβλέπεται τις επόμενες μέρες.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου συμπαραστέκεται στην οικογένεια του συναδέλφου μας οικοδόμου και εύχεται περαστικά και καλή ανάρρωση.


Το Διοικητικό Συμβούλιο



2 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ !!!
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα, αυτοι που καταγγελ ονται, δεν παιρνουν μετρα, ΕΣΥ γιατι δεν προσεχεις? Θελουν ολοι απο ενα επιβλεποντα στο κεφαλι τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή