Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΕΝΑΣ ΛΑΥΡΟΣ, ΣΥΝΕΠΗΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟΨΥΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ : Ο ΔΉΜΑΡΧΌΣ ΜΑΣ!...


 ''Μπήκαν τα πράγματα
στην θέση τους!...''

   Ο Δήμαρχος κος Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, εθεώρησε σκόπιμον με το σημερινό προσωπικό του Δελτίου Τύπου, να προσπαθήσει να αποδείξει την συνέπειά του, τόσον απέναντι στους δημότες του Δήμου Δελφών, όσον και απέναντι στην εταιρεία ''Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.''.  Μια συνέπεια των προεκλογικών του εξαγγελιών (όχι δεσμεύσεων) προς τους ψηφοφόρους, όπου σύμφωνα με τον ίδιον, προκειμένου να την τιμήσει, έδωσε μάχες για να υπερασπιστεί την βιωσιμότητα των ...Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων στον τόπο μας!

  Δεν διαπραγματεύεται δε με την εταιρεία, παραμένοντας πιστός στην στάση του και τις κόκκινες γραμμές του, 2 πράγματα :
1.  Την προστασία του περιβάλλοντος και
2.  Την μεγιστοποίηση της Τοπικής Ωφέλειας
Ζήτησε δε από την εταιρεία, να του ...παρουσιάσει σύντομα το πρόγραμμά της, αυτό για την κοινωνική της ευθύνη, απέναντι στους ''φτωχούς'' του Δήμου μας...

Εμείς, τι άλλο να προσθέσουμε...
Απλά να ερωτήσουμε :  Σε ποιούς απευθύνεται για ενημέρωση το συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου και για ποιόν λόγο εξεδώθη;...
Όχι, δεν θα σχολιάσουμε.

**********************************************
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                         ΑΜΦΙΣΣΑ, 11.05.2015
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021


Α.Δ.Τ.: 21/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Μεταφορά βωξίτη της Φωκίδας


Στο προεκλογικό πρόγραμμα του Συνδυασμού μας (Μάιος 2014), αναφέραμε στο κεφάλαιο «Ορυκτός Πλούτος»:
¨Αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου από τις μεταλλευτικές εταιρείες με τη λογική της μεγιστοποίησης της τοπικής ωφέλειας, καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος και του τοπίου. Οι εταιρείες θα πρέπει να βελτιώσουν το σύστημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ενώ την ίδια ώρα οφείλει η πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στον έλεγχο της τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αλλά και στην προσπάθεια για αρμονική συνύπαρξη της μεταλλευτικής δραστηριότητας με τους υπόλοιπους άξονες ανάπτυξης της περιοχής μας¨.
Είναι σαφές ότι είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα της μεταλλευτικής δραστηριότητας και έχουμε ήδη δώσει συγκεκριμένες και δύσκολες μάχες για να υπερασπιστούμε τη βιωσιμότητα των σημαντικών αυτών για τον τόπο μας επιχειρήσεων.
Στις δύσκολες αποφάσεις που λάβαμε, με σκοπό την ομαλή συνέχιση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, εισπράξαμε εύλογες επιφυλάξεις αρκετών συμπολιτών μας, αλλά και κάποιες ακραίες αντιδράσεις, καθώς και λοιδορίες, αμφισβητήσεις προθέσεων κ.α.
Η συνεπής μας στάση για το ωφέλιμο της μεταλλευτικής επιχειρηματικότητας έχει ωστόσο ως απαραίτητες και αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις σωρευτικά: α) την προστασία του περιβάλλοντος και του τοπίου (μέσω της εφαρμογής της αντίστοιχης νομοθεσίας) και β) τη μεγιστοποίηση της τοπικής ωφέλειας.
Σχετικά με τη δεύτερη αυτή προϋπόθεση είναι ξεκάθαρο ότι ο πλούτος που παράγεται στα βουνά μας, χαράζοντάς τους βαθιές πληγές και περιορίζοντας εδώ και δεκαετίες τη δυνατότητα μιας διαφορετικής αξιοποίησης αυτών, πρέπει να επιστρέφει στον τόπο μας και στους ανθρώπους του.
Απαιτούμε την εργασιακή προτεραιότητα για τους ανθρώπους (επαγγελματίες, εργαζομένους, προμηθευτές κ.α.) του τόπου μας και μόνο όταν δεν επαρκούν ή δεν ανταποκρίνονται αυτοί, να στρέφονται οι μεταλλευτικές εταιρείες σε άλλες επιλογές.
Στεκόμαστε ολόψυχα και αγωνιστικά στο πλευρό των μεταφορέων βωξίτη της εταιρείας «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.», που διεκδικούν το δίκιο της περιοχής μας και το δικαίωμά στην εργασία αυτών και των συναδέλφων τους από τη Φωκίδα.
Καλούμε τη νέα διοίκηση της εταιρείας «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες Α.Ε.» να αντιμετωπίσει με το συγκεκριμένο πνεύμα το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο γόνιμης συνεργασίας με τον τόπο που τη φιλοξενεί.
Καλούμε ταυτόχρονα την ίδια εταιρεία να συνεργαστεί μαζί μας, ώστε να παρουσιάσει σύντομα το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που προτίθεται να εκτελέσει προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας, με δεδομένες τις τεράστιες ανάγκες που υφίστανται στην περιοχή μας, ιδίως στον τομέα της ανακούφισης των φτωχότερων και ασθενέστερων συμπολιτών μας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Δήμαρχος Δελφών


2 σχόλια:

  1. Νάτα και εγγράφως τα διεπιστευτήρια του Δήμου προς τις μεταλλευτικές εταιρείες.
    Νάτα εγγράφως και τα παρακαλετά για την σωτηρία των φτωχών συμπολιτών μας προς τους υπαίτιους της φτωχοποίησης της Φωκίδας.
    Τουλάχιστον οι προηγούμενοι δημοτικοί άρχοντες ήταν πιο έξυπνοι: διαπλέκονταν αλλά δεν το πιστοποιούσαν και εγγράφως........... Τί άλλο έχουμε να δούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν βλέπεις το Δήμαρχο, για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, να παραπέμπει στο προεκλογικό του πρόγραμμα, άστο ! Από εκεί καταλαβαίνεις, ότι απλά πολιτικολογεί αναπαυόμενος στην ...ωραία πενταετία που λόγω συνθηκών και πολιτικών παιχνιδιών βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει Δήμαρχος. Εκείνο που έχει να πει, είναι λόγια και μόνο λόγια, για τοπική κατανάλωση και τίποτα περισσότερο, μέχρι να τον καταλάβουν καλύτερα οι δημότες και να αντιληφθούν, πως μόνο με τον δικό τους αγώνα θα καταφέρουν τους στόχους τους, στηριζόμενοι στο σύνολο των δημοτών, γιατί σήμερα η μία τάξη έχει ανάγκη την άλλη. Και οι φίλοι φορτηγατζήδες, που είχαν μάθει στα πολλά, όταν πονούσαν οι διπλανοί τους σφύριζαν αδιάφορα. Τώρα ; Τώρα, πρέπει όλη η τοπική κοινωνία να τους στηρίξει και να αγωνισθεί μαζί τους, σε ένα μάθημα κοινωνικό που λέγεται αλληλεγγύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή