Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

''ΟΥΤΟΠΙΑ'' : ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ


OΥΤΟΠΙΑ
ΔΟΜΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στις 6:00 το απόγευμα σας προσκαλoύμε στην παρέα της «ΟΥΤΟΠΙΑΣ». Μαζί μας ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος , από την κοινωνική κουζίνα «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» .Θα βάλουμε το τσουκάλι στη φωτιά έξω από την καφετέρια Poco και θα μαγειρέψουμε όλοι μαζί το φαγητό που θα φάμε.
Όσοι ώρα ,το φαγητό θα βράζει και θα ανακατεύετε από την τεράστια ξύλινη κουτάλα του Κωνσταντίνου, θα ακούσουμε πως η Κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» ξεκίνησε όταν είδανε , στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούσανε λόγο της οικονομικής κρίσης να αγοράσουν, ζώντας τις περισσότερες φορές υποσιτιζόμενοι. Η απόφασή να μαγειρεύουν , παρουσία του κόσμου, τρώγοντας όλοι μαζί , ήταν για να έρθουνε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουνε την ντροπή που ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζανε μαγειρεμένο το φαγητό.
«Ο Άλλος Άνθρωπος» δεν κάνει «φιλανθρωπία», ούτε «ελεημοσύνη». Είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξη αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να ξεκινήσουν παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες.
Σκοπός αυτής της πρόσκλησης είναι να μοιραστούμε την θαλπωρή της μεγάλης παρέας μαγειρεύοντας παρέα , τρώγοντας όλοι μαζί και μαζεύοντας τρόφιμα που θα τα προσφέρουμε στον « Άλλος Άνθρωπο», που και αυτός με την σειρά του, θα τα προσφέρει μαγειρεύοντας τα σε αυτούς που έχουν χτυπηθεί από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα.
Άμεση ανάγκη τροφίμων : Καφέδες όλων των ειδών , μαρμελάδες, μέλι τσάι , κουλουράκια , λάδι, καρυκεύματα , ζυμαρικά (όχι επώνυμα) , όσπρια, μπελτέ ντομάτας, συσκευασίες αλουμινένιες , γάντια μια χρήσεως, χαρτοπετσέτες, κουζινόχαρτο ή ότι άλλο θεωρεί ο καθένας μας ότι μπορεί να προσφέρει.
Σας περιμένουμε !!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…….ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΗΣΤΙΚΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου