Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΜΑΔΟΥΡΑ - Πρόταση του Τ.Σ. Ιτέας Παντελή Σμαράγδη

 


Ιτέα 04/06/2024

Προς :

1. Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ιτέας,

κ. Νικόλαο Γιογάκη

 

2. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας,

κ. Γεώργιο Παπαποστόλου

Θέμα : Αίτημα να συμπεριληφθεί στο καλοκαιρινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας αφιέρωμα στην μνήμη της Γιώτας Μαδούρα

Κύριοι,

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που “έφυγε” η πολυαγαπημένη μας Γιώτα Μαδούρα, μια πρωτοπόρα για την εποχή της,

άξια δημοτική υπάλληλος και πρότυπο εθελοντισμού που πρόσφερε και είχε ακόμη να προσφέρει πάρα πολλά για τον πολιτισμό και τις τέχνες στην Ιτέα μας. Με την εκδημία της δυστυχώς ξεκίνησε η περιθωριοποίηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Ιτέας ,όπου παρά τα προβλήματα που υπάρχουν με την μη αναπλήρωση της θέσης της, τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια από εθελοντές και φίλους να βρει και πάλι τους βηματισμούς της. Με αυτή την αφορμή ανέλαβα την πρωτοβουλία να σας αποστείλω το συγκεκριμένο αίτημα προκειμένου να σας ζητήσω να πράξετε τα δέοντα τιμώντας την μνήμη της.

Η Γιώτα πρόσφερε τα μέγιστα, από την θέση της, για την ανάδειξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Βιβλίου. Οργάνωσε πληθώρα συναντήσεων – εκδηλώσεων για το βιβλίο, για τον πολιτισμό και τις τέχνες σε συνεργασία με τα σχολεία αλλά και την ψυχιατρική μονάδα. Ετησίως, στο χώρο της Βιβλιοθήκης, καλούσε φορείς, νεολαία και συλλόγους για την οργάνωση και την δημιουργία πολιτιστικών εκδηλώσεων όπου με αυτό το τρόπο πετύχαινε να παρακινεί την κοινωνία και να δημιουργεί ένα άριστο αποτέλεσμα για τις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, λείπουν από την περιοχή μας άνθρωποι με όραμα και όρεξη για εθελοντική και ανιδιοτελή δουλειά που χρειάζονται για να δώσουν το κίνητρο στους πολίτες να συμμετέχουν και να οργανώνονται για την ανάδειξη εκδηλώσεων για την προαγωγή του πολιτισμού.

Με όλα αυτά τα παραπάνω δεδομένα σας παρακαλώ όπως, κατά τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, διοργανώσετε ειδική εκδήλωση – αφιέρωμα στην μνήμη της Γιώτας Μαδούρα.

Της Γιώτας που με την δράση της ψήλωσε λίγο περισσότερο τον τόπο μας.

Της Γιώτας που χρωστάμε πάρα πολλά για την προάσπιση του πολιτισμού και των τεχνών τα αξέχαστα πλούσια πολιτιστικά καλοκαίρια στην Ιτέα μας.

Με εκτίμηση,

Παντελής Σμαράγδης

Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Ιτέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου