Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - για το πρόβλημα των Ρομά

 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                    ΑΜΦΙΣΣΑ, 27.10.2023

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.Δ.Τ.: 188/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ε.Π.Σ. Φωκίδας, Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. και Αθλητικά Σωματεία αντίθετοι στην παραμονή των Ρομά στο χώρο που εφάπτεται των αθλητικών εγκαταστάσεων

Ο Δήμος Δελφών συνεχίζει τις ενέργειές του για το θέμα της μετεγκατάστασης

Συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς της περιοχής της Άμφισσας, για το μείζον και χρόνιο ζήτημα των Ρομά, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, πραγματοποίησε συνάντηση, το απόγευμα της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου 2023, με εκπροσώπους της Διοίκησης της Ε.Π.Σ. Φωκίδας καθώς και Αθλητικών Σωματείων.

Ο κ. Ταγκαλής ενημέρωσε αναλυτικά για τις ενέργειες του Δήμου στη διάρκεια της θητείας που ολοκληρώνεται, με στόχο την εξεύρεση λύσης στο θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά από τα δύο σημεία που βρίσκονται σήμερα, παραθέτοντας το σύνολο των δεδομένων που σχετίζονται με αυτή, δηλαδή τους πολλαπλούς περιορισμούς που διέπουν την περιοχή, αλλά και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να καλύπτονται για την κοινωνική ένταξη της εν λόγω κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Δελφών ενημέρωσε επίσης για τη συνδρομή που ζητήθηκε από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα, προκειμένου να επισκεφθεί την περιοχή ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Στόχος η παράθεση του συνόλου των δεδομένων για την εξεύρεση μόνιμης και νόμιμης λύσης, η οποία όπως επανειλημμένως έχει τονιστεί δεν περνά μόνο μέσα από την πολιτική βούληση του Δήμου, αλλά και από την ανάληψη αποφασιστικών πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση λόγω των περιορισμών που ισχύουν.

Ο συζήτηση υπήρξε γόνιμη και όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης, ενώ επίσης ουδείς εκ των συμμετεχόντων αποδέχθηκε ως τέτοια την παραμονή των Ρομά στο χώρο που εφάπτεται με τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Άμφισσας, στις οποίες σήμερα αθλούνται περισσότεροι από 500 αθλητές, στην πλειοψηφία τους ανήλικα παιδιά.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας κ. Νικόλαος Λουπάκος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άμφισσας κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος, το μέλος της Κοινότητας Άμφισσας κ. Νικόλαος Βενετσάνης, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Φωκίδας κ. Φάνης Αγγέλου, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. κ. Σπυρίδων Τζαμτζής, ο Πρόεδρος του Φωκικού κ. Ελευθέριος Γκιούλος, ο Πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Άμφισσας κ. Βασίλης Τζαμτζής, και οι εκπρόσωποι των Σωματείων Γυμναστική Ακαδημία Συνεργασίας Άμφισσας κ. Δημήτριος Λαλάς, Ακαδημίας ’94 κ. Ιωάννης Μαρκοδήμος και Ομίλου Αντισφαίρισης Άμφισσας κ. Νικόλαος Φουσέκης.

Ο δήμος Δελφών θα συνεχίσει τον κύκλο επαφών με φορείς της περιοχής, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογεί για τη δρομολόγηση λύσης επί του θέματος, παράλληλα όμως θέτει προ των ευθυνών της και την πολιτεία, η οποία καλείται να δώσει λύση σε ζητήματα που άπτονται αποκλειστικά των δικών της αρμοδιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου