Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑ, 10.8.2023    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

     Α.Δ.Τ.: 136/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποκαλυπτήρια του Μνημείου εκτελεσθέντων από τα Κατοχικά Στρατεύματα στην Επτάλοφο

Π. Ταγκαλής: «Διαρκής αγώνας ενάντια στη λήθη, υπερασπιζόμενοι το κορυφαίο αγαθό, την ελευθερία» 

Με επισημότητα και με την παρουσία εκπροσώπων αρχών του τόπου πραγματοποιήθηκαν στην Επτάλοφο του Δήμου Δελφών τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τους εκτελεσθέντες από τα Κατοχικά Στρατεύματα την 8η Οκτωβρίου 1943, καθώς και τους Πεσόντες στο Αλβανικό Μέτωπο (1940-1941). 

Το Μνημείο, που κατασκευάστηκε με μέριμνα του Δήμου Δελφών, τοποθετήθηκε δίπλα στο Κοινοτικό Κατάστημα Επταλόφου, ο χώρος του οποίου διαμορφώθηκε κατάλληλα. Την πρόσοψή του κοσμούν τρεις μαρμάρινες πλάκες Διονύσου, από τις οποίες η κεντρική φέρει γλυπτό ανάγλυφο το οποίο παριστάνει, πίσω έναν στρατιώτη που οπλοφορεί και μπροστά μία γυναίκα η οποία προσπαθεί να προστατεύσει στην αγκαλιά της το μικρό της κοριτσάκι. Οι άλλες δύο πλάκες εκατέρωθεν φέρουν τους τίτλους και τα ονόματα των εκτελεσθέντων και πεσόντων. Την παρουσίαση του Μνημείου έκανε ο Τοπικός Σύμβουλος Επταλόφου και Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πολυδρόσου κ. Ευστάθιος Τούντας. 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιος Δελμούζος, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Παρνασσού κ. Αθανάσιος Αδαμάκος, η πρ. Βουλευτής Φωκίδας κ. Ασπασία Μανδρέκα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φωκίδας κ. Κωνσταντίνος Τοπάλης, ο Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Δ. Δελφών κ. Ευάγγελος Κούσουλας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Επταλόφου κ. Αλέκος Λιάπης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανανεωτική Δύναμη Δ. Δελφών» κ. Λουκάς Αναγνωστόπουλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Ζαχαρόπουλος, η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Φωκίδας κ. Πέγκυ Αραβαντινού, σύμβουλοι της Κοινότητας Επταλόφου, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της περιοχής κ.α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου