Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΟΔΙΦΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΥΜΑΝΟΥΔΗ

Μνήμη και Τιμή

   Το εν λόγω Συμπόσιο, επραγματοποιήθη στην Αθήνα το τριήμερο 20 - 22 Δεκεμβρίου 2018 και πέραν των ανθρώπων των ασχολουμένων με την αρχαιολογία και την ιστορία, δεν αντελήφθησαν πολλοί την τέλεσή του. Η περιορισμένη όμως κοινοποίηση της αναγγελίας του,
καθώς επίσης και το εξειδικευμένο (ελάχιστο) κοινό το οποίο θα είχε την δυνατότητα να παρευρεθεί στις εργασίες του εν λόγω συμποσίου, δεν εμείωσαν σε τίποτε την σπουδαιότητά του.  Οι δε Ομιλητές, απέδωσαν όπως έπρεπε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας μια εκτενή αναφορά στο έργο του μεγάλου έλληνα  ιστοριοδίφη Στεφάνου Κουμανούδη, την  αρμόζουσα  τιμή, σε έναν επώνυμο εργάτη της ιστορίας μας, το έργο του οποίου (ανασκαφικό και συγγραφικό) είναι αξιολογότατο και αναγνωρισμένο από την Ελληνική Αρχαιολογική Κοινότητα.

  Για την αποτύπωση του γεγονότος και μόνον, αναδημοσιεύουμε την αναγγελία και το πρόγραμμα του ήδη πραγματοποιηθέντος συμποσίου, την οργάνωση και επιμέλεια του οποίου είχε, η Αρχαιολογική Εταιρεία, μέλος της οποίας υπήρξε (εχρημάτισε και Γενικός Γραμματέας της) ο Στέφανος Κουμανούδης.


*********************************





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου