Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

"ΠΟΛΙΤΕΣ" (προς το Δ.Σ. του Δήμου Δελφών) : "Εδώ έχει γίνει ρεμούλα..." - (ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)


Μούτζωτα...”

  Ραγδαίες, απρόσμενες και εκκωφαντικές οι εξελίξεις για την υπόθεση του “έργου” στο Δημοτικό Σχολείο των Καστελλίων. Με ένα Δημοτικό Συμβούλιο να παρακολουθεί εμβρόντητο αλλά αδαές (όχι όλοι οι Σύμβουλοι), τις σε καλπάζουσα μορφή δημοσιοποιήσεων αποκαλύψεις, οι οποίες, από μηνών ελάμβαναν χώρα σε όλα τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, να παρελαύνουν τώρα (την Παρασκευή 1-9-2017) εμπρός από όλους τους Συμβούλους όλων των Δημοτικών Παρατάξεων. Και με την προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου να “κουνάει το σεντόνι” (όχι για ποδοσφαιρικό αγώνα του Champions League, αλλά για τους “ψυλλιασμένους” αιρετούς και μη, οι οποίοι θα πρέπει να “συμφιλιωθούν” με την ιδέα, ότι υπάρχει η περίπτωση να αρχίσουν να βλέπουν τον κόσμο ...”ριγέ” στο εγγύς μέλλον!...).

Εν ολίγοις και σύμφωνα με την τοποθέτηση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Παρατάξεως “Πολίτες στο Προσκήνιο”, για την υπόθεση του “έργου” στα Καστέλλια :
"Μια καλοστημένη μηχανή από κάποιους μοίραζε ρόλους και όλοι είχαν μια αποστολή".

Δηλαδή, “κάποιοι” εντός του Δήμου Δελφών, έχοντες πρόσβαση, ευθύνη και αρμοδιότητα στην διαχείριση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ (και όχι μόνον του Δημοτικού) χρήματος, κατασκεύασαν αυτό το “έργο” στα Καστέλλια.

Παραθέτουμε την τοποθέτηση των “Πολιτών” εντός του Δημοτικού Συμβουλίου (1-9-2017) για το θέμα, καθώς και την εισαγωγή της επιστολής των (22-5-2017) προς τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. για το ίδιο θέμα, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι :

Μια 14σέλιδη καταγγελία της δημοτικής παρατάξεως “Πολίτες στο Προσκήνιο” με σημερινή ημερομηνία, με το ιστορικό και με όλα τα στοιχεία αυτής της “περιπέτειας” του Δημοτικού Σχολείου των Καστελλίων, έχει αποσταλεί προς το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, με κοινοποιήσεις εκτός των άλλων, στον Γενικό Εισαγγελέα Καταπολεμήσεως της Διαφθοράς και το Γραφείο του Πρωθυπουργού!...

Να επισημάνουμε επίσης ότι : 
Η μοναδική ληστεία η οποία έχει διεπραχθεί σε Γραφεία Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου, Νομαρχίας, ή Περιφερείας στην ελληνική επικράτεια, με άγνωστο ακόμη το τι έχει κλαπεί, την μεθεπομένη της συνεδριάσεως Δημοτικού Συμβουλίου όπου έγιναν αποκαλύψεις για το όργιο των παραλείψεων και των μεθοδεύσεων σε συγκεκριμένο έργο, είναι αυτή την οποία κατήγγειλε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχός μας.
(είναι αυτό το οποίον λέγεται, "επιστολή προς ανοήτους"...


****************************
Η τοποθέτηση στο Δ.Σ. 

****************************

Τοποθέτηση: ΘΕΜΑ 10ο Συνεδρίαση Δ.Σ. την 1/9/2017      


Κε Πρόεδρε κε Δήμαρχε εγώ είμαι υπέρ πρώτα του κου Μπάκα και στην συνέχεια επικροτώ τις ενέργειες της Δ.Τ.Υ. Είμαι υπέρ του Μπάκα γιατί είναι αυτός που αποκάλυψε όλα όσα έχουν συμβεί με το έργο του σχολείου στα Καστέλλια. Είναι σίγουρο πως εάν δεν ασχολιώταν με το θέμα ο Μπάκας το έργο θα είχε πληρωθεί και θα είχε κλείσει και κανείς από εμάς δεν θα είχε πάρει χαμπάρι.
       Αλλά ας έρθουμε στο σημερινό μας θέμα που συζητάμε. Την ένσταση της Κ/Ξ απέναντι στην Δ.Τ.Υ. του Δήμου.
      Αρχικά πρέπει να τονίσουμε πως απέναντι στον Δήμο δεν υπάρχει κανένας κος Αθ. Μπίκας.
      Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και η αντιδικία είναι ανάμεσα στην Κ/Ξ του Πρασσά και του Δήμου. Αυτό είναι καθαρό για να γνωρίζουμε γιατί συζητάμε. Αν συνεχίσουμε να χειριζόμαστε έτσι την υπόθεση στο τέλος ο Δήμος θα βγει χρεωμένος απέναντι σε όλους.
       Εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι από την ένσταση της Κ/Ξ που μέσα από την διατύπωση που χρησιμοποιεί διαφαίνεται πως σκέπτεται να εγείρει και αξιώσεις. Με λίγα λόγια όχι μόνο το έργο του σχολείου στα Καστέλλια δεν έγινε, αλλά θα πληρώσουμε στο τέλος και αποζημιώσεις. Η Κτ. Υπ. Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ) ζητάει ήδη το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων που έδωσε πίσω, η Κ/Ξ έχει πάρει τα χρήματα, στο τέλος μπορεί να προβάλλει απαιτήσεις για αποζημίωση, κι ο Δήμος θα τρέχει και δεν θα φθάνει.
        Στην ένσταση που σήμερα έχει κάνει η εταιρεία εγώ θα πήγαινα στο τέλος της και θα πρόσεχα την σφραγίδα της Κ/Ξ. Γράφει: «Ο νόμιμος εκπρόσωπος» και στην συνέχεια δεν υπάρχει ένα Ονομ/νυμο παρά μόνο μια υπογραφή. Ποιος αλήθεια είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της Κ/Ξ; Έπρεπε σύμφωνα με τον Νόμο να έχει οριστεί με συμβολαιογραφική πράξη, να είναι ενήμερη η Δ.Τ.Υ. και να αναγράφεται σε κάθε επίσημο έγγραφο της Κ/Ξας; Στην συνέχεια στην σφραγίδα μετά την επωνυμία, αναγράφεται ο τίτλος ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΡΓΟ και όχι ο τίτλος ως όφειλε του Έργου στο οποίο αναφέρεται. Στην συνέχεια η σφραγίδα αναφέρει Έδρα: ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ. Τελικά που είναι η έδρα; Στο Σερνικάκι ή στο Δομοκό; Κι αν είναι στο Σερνικάκι επειδή μπορεί να ισχυριστούν πως δεν υπάρχουν στο χωριό Διευθύνσεις και Αριθμοί μπορούν τουλάχιστο να μας δείξουν μια φωτογραφία του οικήματος που δηλώνουν ως ΈΔΡΑ τους;
         Άρα από την σφραγίδα και από το ότι δεν ορίζεται νόμιμος εκπρόσωπος, η ένσταση για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, είναι άκυρη. Έπρεπε να έχει επιστραφεί πίσω ως απαράδεκτη και να μη μπούμε καθόλου σε συζήτηση.
         Από την στιγμή όμως που κάναμε τον κόπο αυτό, ας δούμε τι αποκαλύπτουν οι ίδιοι με την ένστασή τους. Παραδέχονται πως το συγκεκριμένο έργο το είχαν εκχωρήσει σε άλλον εργολάβο. Το εκχώρησαν στον Αθ. Μπίκα, το έχουν παραδεχτεί και άλλες φορές ακόμα και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το Φεβρουάριο. Τι λέει ο Νόμος περί Δημοσίων Έργων στο άρθρο 65; Απαγορεύεται η εκχώρηση ενός έργου σε άλλον εργολάβο και μόνο αυτή η ένδειξη αρκεί για να κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος. Τι υποστηρίζαμε εμείς ως παράταξη κε Δήμαρχε, κες & κοι Συνάδελφοι μέσα εδώ πριν 8 μήνες αλλά και τον Μάιο; Να τους κηρύξουμε έκπτωτους και να προχωρήσουμε άμεσα σε όσα προβλέπει ο Νόμος. Τα έχουμε όλα αυτά καταθέσει. Φέρνατε δικηγόρους για να το δούμε το θέμα από την μια πλευρά και από την άλλη. Αποτέλεσμα όσα λέγαμε πριν αρκετό καιρό να τα ψελλίζετε σήμερα οι ίδιοι με μια διαφορά: έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ο καιρός που περνάει είναι σε βάρος του Δήμου.
Ρωτάμε απλά πράγματα: ποιος τιμολογούσε για να πληρωθεί από τον Δήμο, σε ποια επωνυμία αγοράζονταν υλικά για το συγκεκριμένο έργο, έχουν πληρώσει ΦΠΑ στην Δ.Ο.Υ. Άμφισσας,  έχουν πληρώσει ΙΚΑ για το συγκεκριμένο έργο, σε ποια επωνυμία εξέδιδε τις επιταγές πληρωμής ο Δήμος Δελφών;
       Ψάχνουμε σήμερα να βρούμε τι έγιναν οι εγγυητικές του Έργου, πότε εκδόθηκαν, εάν επεστράφησαν, ρωτάμε τις Τράπεζες. Να σας πω εγώ τι έχει γίνει: Δεν εκδόθηκαν ποτέ επιταγές και δεν παραδόθηκαν ποτέ ούτε στον Δήμο Γραβιάς ούτε αλλού! Γι’ αυτό δεν βρίσκουμε τίποτα σήμερα. Εδώ έχουμε μια καλοστημένη μηχανή που κάποιος μοίραζε ρόλους και όλοι είχαν μια αποστολή. Γι’ αυτό είχε δίκιο ο Μπάκας όταν μίλησε στην τελευταία καταγγελία του για Μαφία και «πέσατε όλοι να τον φάτε». Ποιος θα πήγαινε να καταθέσει 220.000€ για να εκδώσει εγγυητικές σε Τράπεζα και δεν θα ήξερε σήμερα που είναι; Το έργο το πήραν μιλημένα και δεν εκδόθηκαν ποτέ Εγγυητικές καλής εκτέλεσης του Έργου. Γι’ αυτό η σφραγίδα δεν αναφέρει έργο. Γι’ αυτό οι πολίτες όταν έφεραν στο Δ.Σ. με υπογραφές το θέμα τον Ιούνιο φέτος, ζητούσαν να ερευνηθεί πόσα άλλα έργα έχουν γίνει με την συγκεκριμένη σφραγίδα. Έτσι παιζόταν το παιχνίδι συνάδελφοι. Δεν είναι τυχαίο που ορισμένοι επαγγελματίες εργολάβοι μηχανικοί γυρνάνε με αυτοκινητάρες, ενώ άλλοι δεν μπορούν να πληρώσουν το ταμείο τους.
          Προτείνω στην προϊσταμένη της Δ.Τ.Υ. να επισπεύσει το θέμα. Σας λέω στα ίσια μην ακούσετε κανένα. Ούτε Δήμαρχο, ούτε Αντιδήμαρχο, κανένα. Εφαρμόστε τον Νόμο. Ο προϊστάμενος πριν από εσάς ο κος Λύτρας που παραιτήθηκε, πήρε πάνω του ένα μεγάλο βάρος που δεν του αναλογούσε. Κανείς από τους μηχανικούς που έχει σήμερα η Δ.Τ.Υ. του Δήμου δεν είχε εμπλακεί με το συγκεκριμένο έργο όταν ξεκίνησε και τα πρώτα χρόνια. Δεν μπορείτε εσείς να πάρετε τέτοιο βάρος πάνω σας. Αυτό είναι φανερό και γι’ αυτό πρέπει να κινηθεί ταχύτατα η υπηρεσία όπως ορίζει ο νόμος.
Εδώ έχει γίνει ρεμούλα, απλά δεν είχαν υπολογίσει έναν αστάθμητο παράγοντα. Άργησαν να κλείσουν το έργο και έλαχε να πάρει σύνταξη ο Μπάκας. Αυτό δεν είχαν υπολογίσει. Τώρα όπως έχουν έρθει τα πράγματα θα φτάσουμε στο τέλος και θα αποδοθούν ευθύνες. Γι’ αυτό να είστε σίγουροι.      
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
«ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»


Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Π. Μέγκος
************************************
Η επιστολή της 22-5-2017
***********************************
 «ΠΟΛΙΤΕΣ  ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»
Δημοτική παράταξη Δήμου Δελφών            Αμφισσα  22-05-2017


            ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ
-1. τον κ. Δήμαρχο  Δήμου Δελφών
-2.τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δελφών

    Κοινοποίηση προς γνώση και για τις έννομες συνέπειες:
                                1- Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης
            Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
                                2-  Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων
                       Βαρβάκη 12 Τ.Κ. 114 74 ΑΘΗΝΑ
               
ΘΕΜΑ:  Αίτημα
για  Εισαγωγή στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο θεμάτων:

1ον-  Περί ανάκλησης της με αριθμό 32/13-2-2017  απόφασης του Δ.Σ. Δήμου Δελφών,  που λήφθηκε επί της από 9-1-2017 (αριθ.πρωτ.457/10-1-2017 ένστασης της Κοινοπραξίας  «Ανδρέας Πρασσάς-Ιωάννης Ψαρογιάννης» κατά του 5ου λογαριασμού (αρνητικού) του έργου ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΡΑΒΙΑΣ & περί λήψης  νέας απόφασης περί κήρυξης  της ένστασης της Κ/Ξιας ως απαράδεκτης

2ον-  Περί λήψης απόφασης για  κήρυξη ως έκπτωτης της αναδόχου του άνω έργου Κ/Ξιας

1 σχόλιο:

  1. μην παραμυθιαζετε τον κοσμο..εχετε δει κανενα να μπαινει στην στενη ???
    ολοι με αναστολη καθαριζουν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή