Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ : ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΜΙΑ "ΓΛΥΚΙΑ" ΠΑΡΑΔΟΣΗ



Αιωνιότητα

 “Ο Βάκχος θα βάλει τα καλά του αυτήν την Κυριακή. Θα ρίξει στην δεξιά του πλάτη την κατακόκκινη κοντή χλαμύδα του, θα δέσει γερά στα πόδια του τα απάτητα για εφέτος σανδάλια του και βάζοντας επάνω στην σγουρόμαλλη κεφαλή του το αγαπημένο του στεφάνι, το φτιαγμένο με αμπελοβλάσταρα, έλικες κι αμπελόφυλλα, θα τραβήξει κατά την Σουβάλα, την Λατρεμένη Πολύδροσο.
Είναι καλεσμένος στην γιορτή του. Είναι η μέρα που ετούτο εδώ το καταπράσινο και πανέμορφο αρχοντοχώρι, τιμά το αμπέλι και τον τρύγο. Τιμά την παράδοση αιώνων αμέτρητων γενεών κι
αφιερώνει μ’ αυτή εδώ την γιορτή, αυτό το γλυκό κατασκεύασμα απ’ τον ζωμό του σταφυλιού, το πετιμέζι, στην ευδαιμονία του οισοφάγου, στο αγαλλίασμα της ψυχής και στην ανάγκη για την συνεύρεση και την επικοινωνία των ανθρώπων.

Γιορτάζει ο Βάκχος την Κυριακή στη Σουβάλα. Κι όχι μόνον αυτός. Γιορτάζει το Φθινόπωρο, γιορτάζει ο τρύγος και τ’ αμπέλι, γιορτάζει η παράδοση. Για αυτό, όπως και κάθε χρόνο, ο καλός και δραστήριος Σύλλογος των Γυναικών οργανώνει μια όμορφη γιορτή στην αυλή της εκκλησίας του Άϊ-Ταξιάρχη, που την ονομάζει “Γιορτή Πετιμεζιού 2017”.
Πολύδροσος. Τρόπος να ζεις, τρόπος να χαίρεσαι. Τόπος να λατρεύεις!...”

************************************

Η γιορτή τού πετμεζιου μας μπαίνει στη τελική ευθεία!
Την Κυριακή 24 Σεπτέμβρη σάς περιμένουμε μετά την εκκλησία στον Αη Ταξιάρχη.... 
να δοκιμάσετε τις πετιμεζοκατασκευες μας, και να διασκεδάσουμε με τσίπουρο και μεζεδάκια !
-Σύλλογος Γυναικών Πολυδροσου " Η ΕΣΤΙΑ"-




Από την γιορτή Πετιμεζιού το 2015




3 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε αγαπητέ μας ΕΠΙΚΟΥΡΕ για τα όμορφα γραφόμενά σου και την προβολή που μας κάνεις περιμένουμε να έρθεις να απολαύσεις τις πετιμεζοκατασκευές μας από κοντά

    η πρόεδρος
    Αλεξάνδρα Παπαθανασίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαχταρώ να είμαι εκεί! Θα είναι δική μου η χαρά κι η ευχαρίστηση. Καλή επιτυχία στην εκδήλωσή σας!

      Διαγραφή