Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - (Άρθρο-Επιστολή αναγνώστου μας)


Φλέγον

     Δημοσιεύουμε άρθρο-επιστολή αναγνώστου μας, σχετικό με τους αδέσποτους σκύλους στην Ιτέα. Μια διαπιστωμένη από όλους μας ανοικτή πληγή για την δημόσια υγεία, την δημόσια εικόνα και την πολύ-πολιτισμική επισκεψιμότητα της πόλεώς μας.
  Συμφωνούμε και προσυπογράφουμε το εν λόγω άρθρο-επιστολή του αναγνώστου μας. Και είθε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δελφών, να αντιληφθεί επί τέλους, ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις τοποθετήσεις εντός της πόλεως των (ήδη αγορασμένων) ποτιστρών και ταϊστρών για τα αδέσποτα.
Και ότι οι φιλόζωοι της πόλεως, δεν έχουν την δυνατότητα να λύσουν το πρόβλημα στο σύνολό του από μόνοι τους. Παρ’ όλες τις καλές προθέσεις τους, τις παρεμβάσεις και τις υποδείξεις τους.

************************************

Ιτέα 14 Ιουλίου 2017

Κάποιος έλεγε ότι η αγάπη με την ανοχή ή την ανεκτικότητα, βρίσκονται πολύ κοντά αλλά μπορεί να απομακρυνθούν πολύ γρήγορα αν ξεπερασθούν κάποια όρια.
Όση καλή θέληση και αν διαθέτεις, ώστε να προσπαθείς να συμβιώσεις, να βοηθήσεις και τελικά να υποστείς μία κατάσταση, υπάρχουν και κάποια όρια.
Αναφέρομαι στα κατά τα άλλα συμπαθή τετράποδα και φίλους του ανθρώπου από καταβολής κόσμου, τους σκύλους (και σε αυτό τουλάχιστον δεν νομίζω να έχει αντίρρηση κανείς, ζωόφιλος και μη), τα οποία κυκλοφορούν στους δρόμους της Ιτέας μας, αδέσποτα και ανεξέλεγκτα. Σε αυτά τα ζωντανά τα οποία περιφέρονται επί 24ώρου βάσεως και σε ολόκληρη την πόλη, σαν επαίτες, μονίμως πεινασμένα και από ανάγκη τους επιθετικά, δείχνοντας τα ...δόντια τους, όταν θεωρούν ότι απειλούνται και όταν διεκδικούν λίγη τροφή.
Μέσα σε μία πόλη σαν την δική μας, η οποία δεν αποτελείται μόνο από μόνιμους κάτοικους αλλά και από επισκέπτες ή περαστικούς, νομίζω ότι ξεπερνάς το όριο της ανεκτικότητας και φτάνεις στην αγανάκτηση. Και αυτό όχι μόνο για τα κατά τα άλλα συμπαθή αλλά άμοιρα τετράποδα, αλλά και για την αδιαφορία των υπευθύνων έναντι του καθημερινού γενικού καλού και της δημόσιας εικόνας της Ιτέας, καθώς βεβαίως και για τους υπέρμαχους της προστασίας τους. Οι οποίοι μόνο ακούγονται αλλά δεν κινούνται και δεν πιέζουν αρκετά τους υπευθύνους του Δήμου, προκειμένου να συνεργαστούν μαζί τους, ώστε να βρεθεί μία μόνιμη και αξιοπρεπής λύση και να μην παρουσιάζει η πόλη μας αυτό το φαινόμενο,
Πρέπει να σκύψουν όλοι σε αυτά που δυστυχώς συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους της πόλης μας με τους αδέσποτους σκύλους, με τις γνωστές επιπτώσεις, τόσον στην αγορά όσον και στην δημόσια υγεία (είναι γνωστό το τι συμβαίνει με τους κάδους απορριμάτων...).   Ακόμη και με τον ψυχαναγκασμό του ντόπιου πληθυσμού, που δεν μπορεί να απολαύσει τη βόλτα του στη Μαρίνα, στην παραλιακή λεωφόρο και στους δρόμους της πόλης μας, με την τόσο εξαιρετική ρυμοτομία . Και το χειρότερο, που δεν μπορεί να αφήσει ελεύθερα τα μικρά παιδιά να παίξουν, χωρίς τον φόβο της επιθέσεως από αδέσποτο σκύλο. Εξ άλλου, δεν είναι λίγα τα περιστατικά επιθέσεων που έχουν καταγγελθεί τον τελευταίο καιρό.
Όσον αφορά τους ξένους που έρχονται στην πόλη μας, φαντάζομαι ότι δεν έχουν καμία διάθεση να απολαύσουν την ομορφιά της και την εξαιρετική τοποθεσία της, συντροφιά με αδέσποτους, επιθετικούς και απεριποίητους σκύλους. Πόσο μάλλον να θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι, να γίνουν οι πρεσβευτές της Ιτέας μας στις πατρίδες τους!...
Πιστεύω ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα από τους υπεύθυνους τοπικούς άρχοντες. Και μάλιστα δραστικά και άμεσα. Και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι με τον ένα η τον άλλο τρόπο και κυρίως οι φιλόζωοι οι οποίοι έχουν και μεγαλύτερη εμπειρία να επέμβουν και να βοηθήσουν ουσιαστικά τους υπευθύνους της πολιτείας και του Δήμου.

ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΜΈΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ.



18 σχόλια:

  1. Διαπίστωση για άλλη μια φορά του γνωστού προβλήματος που μας ... χαλάει χωρίς κουβέντα για τους υπαίτιους που το δημιουργούν (συνήθως τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν μόνα τους) και απαίτηση να μας λύσουν το πρόβλημα άλλοι που είναι αρμόδιοι. Εμείς το βγάζουμε στο fb και τελειώσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδερφέ δεν ξέρω (?)που το πας...αλλα το πρόβλημα οπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι τα αδέσποτα αλλά ο κάλος στον εγκέφαλο που έχουν όσοι τα παρατάνε.Ελπίζω ολως τυχαιως μετά από αυτό το "άρθρο αναγνώστη" να μην "ξεφυτρώσουν" φόλες στην παραλία της Ιτέας αύριο το πρωί!Η λύση λοιπόν (την οποία δε μας την είπες) είναι να υλοποιηθούν τα κονδύλια που προορίζονται για τα αδέσποτα....ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!!!!!!Όχι στις τσέπες κάποιων "πατριωτών" συμπολιτών μας... Ας αφήσουμε λοιπόν τη μιζέρια και ας ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της Ιτέας που δεν είναι τα αδεσποτακια αλλά η βλακεια που μας διακατέχει και πάμε πίσω αντί να πάμε μπροστά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκυλολατρεια,αλλο ενα σημειο των καιρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η καφετερια Μώλος εγινα σκυλολαγνείο ,απαράδεκτα πράγματα να επιτείθενται στους περαστικούς,όποιος θέλει σκύλο να τον βγάζει βόλτα να του φοράει φίμωτρο και μπειμπυλινο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό θα ήταν να δώσετε babylino σε όλους αυτούς που ουρούν και αφοδεύουν στη μαρίνα , όσο για το φίμωτρο εσείς πρέπει να το φορέσετε μήπως αφού δεν θα μπορείτε να μιλήσετε δουλέψει λίγο ο εγκέφαλός σας και τέλος κρίμα να κατηγορείτε την καφετέρια "ΜΩΛΟΣ " γιατί είναι εξαιρετικού επιπέδου με ιδιοκτήτες και εργαζόμενους ηθικούς κσι με γνήσια ευγένεια ψυχής !!!

      Διαγραφή
    2. Το ιδιο να ισχυει και για τους ανθρωπους που τρεφουν τα ιδια συναισθηματα και για τα παιδια!Και εγω βαρεθηκα να πηγαινω σε ολες τις παραλιες και να χεζουν και να κατουρανε μικροι μεγαλοι οπου βρουν,να φτυνουν και να αφηνουν τις βρωμιες τους με την βλαχικη νοοτροπια οτι ο κοσμος τους ανηκει....Φιμωτρο και πανα ολοι σας!

      Διαγραφή
  5. Πόσο λυπηρό και ντροπιαστικό για τον Επίκουρο να ταυτίζεται και να προσυπογράφει μια επιστολή η οποία,
    εμμέσως πλην σαφώς,προτείνει τι? Τη θανάτωση, την εξαφάνιση με γρήγορα και δραστικά μέτρα των αδέσποτων της
    πόλης!!! Αντί να κάνετε μια έρευνα, να ενημερωθείτε για το πρόβλημα, τις αιτίες του και τις λύσεις που
    υπάρχουν και δεν εμπεριέχουν ΘΑΝΑΤΟ, τρέξατε να προσυπογράψετε!!!
    Μάθετε, λοιπόν, κι εσείς κι ο ανώνυμος!!! επιστολογράφος σας ότι
    1ον) τα ζώα δεν έπεσαν απ' τον ουρανό. Τα έβγαλαν στο δρόμο κάποιοι που δεν στείρωσαν,
    που τα πήραν αλλά τα βαρέθηκαν, που τα πήραν αλλά δεν τους έκαναν καλά τη δουλειά για την οποία τα προόριζαν κ.ο.κ
    2ον) Τα ζώα γίνονται επιθετικά όταν πεινάνε, όταν διψάνε,όταν κακοποιούνται. Άρα οι ποτίστρες και οι ταϊστρες
    σκεφτείτε πόσο θα βοηθούσαν στο πρόβλημα! Χορτασμένα σκυλιά = ήρεμα σκυλιά.
    3ον)Έχετε σκεφτεί να προτείνετε στους συμπολίτες σας αντί να βάζουν τα δικά τους σκυλιά να γεννοβολούν
    για να κρατήσουν ένα κουτάβι και τα υπόλοιπα να τα πετάξουν σε κανα χωράφι ή σε κανα σκουπιδοτενεκέ, να υιοθετήσουν
    κάποιο απ' αυτά τα ταλαίπωρα πλάσματα????
    4ον)Ζητήστε μα και βοηθήστε τις αρχές του τόπου να κάνουν αυτά που οφείλουν δηλ στειρώσεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα αδέσποτα, μα και ελέγχους για τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα.
    και 5ον και σημαντικότερο, αν τα φροντίζατε και τους φερόσασταν με αγάπη, ο καθένας από σας, τα αδέσποτα ζώα δεν θα ήταν πρόβλημα για τον τόπο σας.
    Και τέλος να απαντήσω και στον έτερο ανώνυμο της παρέας, δεν είναι σκυλολατρεία, αγαπητέ/ή μου. Ερμηνεύεται έτσι από τύπους σαν εσάς(....). Είναι απλώς σεβασμός σε κάθε μορφή ζωής. Είναι παιδεία και πολιτισμός που υπαγορεύει σε κάποιους
    συνανθρώπους σας να μετράνε και να υπολογίζουν και να φροντίζουν κι άλλα πλάσματα πέρα απ' το τομάρι τους.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον έχετε παρανοήσει.
      - Πουθενά και σε κανένα σημείο της επιστολής και του προλόγου, δεν αναφέρεται, δεν υπονοείται και δεν προτείνεται η λέξη (και η λύση) ΘΑΝΑΤΟΣ.
      - Εσείς εννοείτε ότι είναι "λυπηρό και ντροπιαστικό", το να αναφέρεται ένα ήδη καταγεγραμμένο λυπηρό και ντροπιαστικό πρόβλημα της πόλεως, ενώ η αποσιώπησή του, δεν θα σας ενοχλούσε;
      - Τις διαστάσεις του προβλήματος τις γνωρίζουμε. Και το τι συμβαίνει στην Ιτέα, στην Άμφισσα, στους Δελφούς. Και το τι σκέφτονται και κάνουν για την λύση του οι Τοπικές Αρχές. Όπως επίσης και τις προσπάθειες των ζωοφίλων στην περιοχή μας. Εάν εσείς, εκτός από την κριτική σας, έχετε και τις λύσεις, γιατί δεν τις δημοσιοποιείτε επωνύμως;
      - Είναι άλλο πράγμα η φιλοζωΐα και άλλο πράγμα η ανοχή ή η συμβίωση των ανθρώπων με μια παρασιτική κοινωνία ζώων.
      Η φιλοζωΐα είναι πολιτισμός. Και υποχρέωση όλων μας. Δεν είναι όμως δυνατόν να είναι διαπραγματεύσιμη η δημόσια υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η εικόνα μιας τουριστικής πόλεως, στο όνομα της ζωοφιλίας. Και η Πολιτεία, εν προκειμένω η Δημοτική Αρχή, επιβάλλεται να εύρη την λύση. Και αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει το συγκεκριμένο άρθρο : Να επικαιροποιήσει το πρόβλημα, ευαισθητοποιώντας τους πάντες για την άμεση αντιμετώπισή του.
      Φανταζόμεθα ότι και εσείς συμφωνείτε σε αυτό.

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια !!! Πολύ σωστά το έβαλες το θέμα !!!
      Το πρόβλημα όμως είναι άλλο..Οι άνθρωποι που εκφράζουν αυτές τις απόψεις, όπως ο παραπάνω που σε ανάγκασε να απαντήσεις..Ξεκινάνε από καλές προθέσεις..αλλά είναι..μειωμένης-δυστυχώς- αντίληψης !!! Και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα..Δηλαδή την παθητική στάση και ανοχή στο πρόβλημα !!!

      Διαγραφή
    3. Μειωμένης αντίληψης;;;; Τι "ευγένεια"!!!! Το 5ο σημείο περί αγάπης το προσέξατε ;Ή το θυμικό σας περιλαμβάνει μόνο την αντιπάθεια κι υπερτερεί η ανθρωπολάγνα υπεροχή σας ως ον; Επίσης αντιδράσατε ποτέ όταν τα αδέσποτα κακοποιούνται από μαγκουροφόρους μόνο και μόνο γιατί περνάνε μπροστά τους; Είδατε γάτες και σκύλους να σπαράζουν από τις φόλες μέσα στην παραλία ή δε σας αφορά; Αντί να τα βάλετε με τα ζώα, βάλτε τα μ' αυτούς που τα έκαναν αδέσποτα και μ' αυτούς που τα κακοποιούν παντοιοτρόπως!!!! Οι ζωόφιλοι της Ιτέας και με τη βοήθεια του Δήμου κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι χορτάτα και υγιή, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα και στειρωμένα! Παρεμπιπτόντως διαβάστε και το νόμο 4039/12!!! Ο επιστολογράφος δε μας λέει πόσο "μεγάλος" είναι ο αριθμός των αδέσποτων της Ιτέας, ίσως γιατί δε συμφέρει την προσπάθειά του να παρουσιάσει ως αδιάβατους τους δρόμους σε όλο το κέντρο της Ιτέας!!!!

      Διαγραφή
    4. Είπαμε μειωμένης...Δυστυχώς !!!

      Διαγραφή
    5. Η εμμονή σας απόδειξη της δικής σας μειωμένης!!!

      Διαγραφή
    6. Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να γραψετε αυτο το κειμενο και να το αφισοκολλησετε σε ενα κεντρικο σημειο να μας πουν οι τουριστες οι οποιοι δεν θα ειναι ελληνες την γνωμη τους για αυτα που γραφετε.Σε καμια περιπτωση αυτο το αρθρο δεν γραφτηκε για να ευαισθητοποιησει καποιον,γραφτηκε για να εκνευρισει και να βγαλει στην επιφανεια ανθρωπους οι οποιοι θα σκοτωναν τα ζωα,αυτος ειναι ο στοχος σας!Αν καποιος θελει να ευαισθητοποιησει τον κοσμο ξεκιναει πρωτα εμπρακτα απο την οικογενεια τα παιδια του ,τον περιγυρο του και μετα γραφει ενα ωραιο κειμενο για την συμπεριφορα μας προς τα ζωα και την δικη τους οταν βρισκονται σε κατασταση πεινας ,πονου η φοβου...Και ταυτοχρονα θα ειχατε κανει καποιες κινησεις σε συννενοηση με την φιλοζωικη και τους αρμοδιους φορεις...Τωρα οτι μπαρουφες και να λετε και να τις στολιζεται με ωραιες λεξεις ,το σκεπτικο σας ειναι ξεκαθαρο.Χαιρομαι βεβαια γιατι βλεπω οτι το κοινο που απευθυνεστε να κανει την 'δουλεια΄ ειναι ανρθωπακια μηδενικης αντιληψης και μηδενικης ουσιας ,που δεν προσφερουν τιποτα,οπως ο ανωνυμος πιο πανω που ακουσε σε μια παρεα την φραση μειωμενη αντιληψη το γκουγκλαρε και θα το λεει για ολη του την ζωη και θα νιωθει και καλυτερος!

      Διαγραφή
  6. Αδέσποτη πολιτεία..Το όνειρο κάθε αδέσποτου ψευτοκουλτουριάρη, αντιεξουσιαστή, φιλόζωου Γενικά..αδέσποτου πνευματικά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η χυδαιότης κι η αμορφωσιά στο έπακρο αποδεικνύεστε, "φίλε" εξουσιαστή κι εξουσιολάγνε επί παντός κινουμένου δίποδου ή τετράποδου!

      Διαγραφή
  7. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται 5 αδέσποτα, υγιή καλοταϊσμένα στειρωμένα εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα σκυλιά που κυκλοφορούν στην παραλία της Ιτέας γίνεται να κλείνουν όλους τους δρόμους της πόλης μας ώστε ο ταλαιπωρημένος αναρτήσας να φοβάται και να μην μπορεί να περπατήσει !!!! Τον λυπάμαι αφάνταστα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα να λυπάσθε που συγκαταλέγεσθε και σεις στους..μειωμένης αντίληψης...

      Διαγραφή
  8. Ο ανώνυμος ταλαιπωρημένος πολίτης έχει κάνει ποτέ επώνυμη καταγγελία; Έχει απαιτήσει ποτέ επώνυμα, από τον Δήμο την δημιουργία καταφυγίου; Ανώνυμες επιστολές μπορούμε να στείλουμε όλοι. Επώνυμα μπορούμε να κάνουμε κάτι; Γιατί μόνο τότε θα αλλάξουν τα πράγματα. Από ανωνυμία (για να μη μπλέξουμε, ας μπλέξει κάποιος άλλος για μας) μπουχτίσαμε. Έχουμε μείνει 10 γραφικοί που τρέχουμε για τα αδέσποτα και όσοι μας βλέπουν να τα φροντίζουμε, έχουν την απαίτηση να τα μαζέψουμε. Να τα πάω πού; Στο σπίτι μου; Έχουμε την υποχρέωση να μαζέψουμε αυτά τα οποία κάποιος άλλος τα πέταξε; Η ευθύνη του κάθε ιδιοκτήτη είναι να στειρώσει το ζώο του, αν δεν θέλει είναι υποχρεωμένος να φυλάξει την σκύλα του την περίοδο του οίστρου. Τα αδέσποτα δεν γεννιούνται από παρθενογένεση, ούτε είναι άγρια ζώα τα οποία κατέβηκαν από το δάσος. Πρώην δεσποζόμενα είναι. Αγνή Αγγελίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή