Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΠΡΟΣ ''ΠΟΛΙΤΕΣ'' : ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝΤΑ ΤΟ ''ΛΑΡΝΑΚΙ'', ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΞΙΟΚΡΙΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ'';...


 ''Ποιμήν εβόα τώ Ναυκλήρω!...''

   Αυτό ακριβώς έχει πάθει η Ιτέα και όλοι οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι, με τον περιώνυμο ''Καλλικράτη''.  Ορεσίβιοι να αποφασίζουν για την θάλασσα και ναύτες για τα βοσκοτόπια.  Πολύ δε περισσότερο κι ακόμη χειρότερα, όταν εντεταλμένοι και με δικαίωμα δεσμεύσεως του Δήμου αιρετοί, ''αρλουμπολογούν'' δημοσίως, θεωρούντες εαυτούς επαΐοντες επί αγνώστων δι' αυτούς θεμάτων.  
Άλλοις λόγοις, οι ψήφοι της Πολυδρόσου, κατέστησαν (κατά την άποψή του) τον εκλεγέντα δι' αυτών, σοφόν και ρυθμιστήν-ερμηνευτήν, Νόμων και Υπηρεσιών εντός του Δήμου Δελφών!...

Τι είναι αυτό το οποίο μας έλαχε!...  Και πρέπει να το πάρουμε και στα σοβαρά... 
Ή μήπως όχι;  Μήπως διεκδικούσε την με παντί τρόπω προβολή του ο άνθρωπος και απλώς δεν εγνώριζε ότι, όταν πηγαίνουμε για κολύμβι στην θάλασσα, δεν φοράμε ...Φουστανέλα;... 

Το μόνο το οποίο απομένει είναι, να προσαρμοσθούν οι Νόμοι και οι Υπηρεσίες εντός του Δήμου Δελφών, στις αντιλήψεις του επί Πολεοδομικών Θεμάτων Αντιδημάρχου.  Δηλαδή, να αρχίσουμε να φοράμε όλοι μας Φουστανέλες, όταν θα πηγαίνουμε για κολύμβι στην θάλασσα... 
Οι ''Πολίτες'' τα γράφουν καλύτερα : 

*************************************************************

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΣΤΑ «ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ».


ΔΕΛΦΟΙ 20-05-2015

Έκπληξη νιώσαμε από τις δηλώσεις του κου Μολιώτη, Αντιδημάρχου και πολιτικού προϊστάμενου της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δελφών, στο σημερινό (20/5) φύλλο της εφημερίδας «Ώρα της Φωκίδας» (στην σελ. 5) με τον τίτλο «Δεν υπάρχουν πρόστιμα», ως αναφορά την υπόθεση Δάβαρη, γνωστή στους συμπολίτες μας ως υπόθεση «Τουμπανάρια».
Είναι υποχρέωσή μας να παρέμβουμε, ως Αυτοδιοικητική παράταξη, αλλά και ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, διότι η υπόθεση αυτή αφορά κυρίως τον Δήμο ΔΕΛΦΩΝ.
Αφορά τον Δήμο μας γιατί: α) Εμπλέκεται εδώ και 8 χρόνια (από το 2007) με τον πιο προκλητικό και ανάρμοστα υπηρεσιακά τρόπο, μια υπηρεσία του Δήμου. H γνωστή Πολεοδομία. β) Εμπλέκεται διότι έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε δύο πρώην δημάρχους του πρώην Καποδιστριακού και τώρα Καλλικρατικού Δήμου Δελφών. γ) Εμπλεκόμαστε διότι ονομαζόμαστε Δήμος ΔΕΛΦΩΝ. Ο συγκεκριμένος χώρος που βρίσκεται στην περιοχή «Τουμπανάρια» είναι εντός της Β Ζώνης του Δελφικού Τοπίου και εντός του αρχαιολογικού χώρου Δελφών, οριστικά και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ. Με σαφή τα όρια του Δελφικού Τοπίου από το 1981 και με επιβεβαιωμένα τα όρια της Β Ζώνης κατ’επανάλειψη από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και από το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο). δ) Εμπλέκεται ουσιαστικά & ηθικά το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, το σημερινό και το προηγούμενο του Δήμου Δελφών, διότι οι αποδεδειγμένες παρανομίες έχουνε άμεση σχέση και εκπορεύονται από Αιρετούς και τις υπηρεσίες των οποίων οι ίδιοι προΐστανται.

Θεωρούμε απαραίτητο, με αίσθημα ευθύνης και διάθεση ειλικρίνειας, αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην διαφάνεια, μακριά από ειρωνείες και κακεντρέχειες, απόλυτα συνειδητά, να σας ρωτήσουμε κε Αντιδήμαρχε:
ιαβάσατε την απόφαση του ΣΥΠΟΘΑ;
-Αν ναι, ρωτήσατε αρμόδιους μηχανικούς να σας εξηγήσουν την απόφαση;
νδιαφερθήκατε να ενημερωθείτε, ποιοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας του Δήμου που είστε προϊστάμενος εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή;
νησυχήσατε να μάθετε, ποιοι έχουν συμφέροντα από την υπόθεση αυτή, επομένως δεν μπορούν και να συμμετέχουν με τον οιονδήποτε τρόπο στην εξέλιξή της;
ντιλαμβάνεστε, πως ο τρόπος παρέμβασής σας μπορεί να εκληφθεί ως έμμεση υπόδειξή σας σε υπηρεσία του Δήμου για το τι πρέπει αυτή να πράξει;
ροντίσατε να ενημερωθείτε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για πιο ακριβώς γεωγραφικό σημείο του Δήμου μας γίνεται η φασαρία αυτή και να μάθετε, αν τα κτήρια που παράνομα κατασκευάστηκαν είναι πάνω σε σημείο Αρχαιολογικού Ενδιαφέροντος;
-Τους μήνες που είστε αντιδήμαρχος -από τον 9ο του 2014-, τι ενέργειες κάνατε, όταν διαπιστώνατε πως το ΣΥΠΟΘΑ επί 2 χρόνια δεν εξέδιδε απόφαση με αποτέλεσμα να απαιτηθεί εισαγγελική παραγγελία για να επισπεύσουν;
άνατε κάτι από όλα τα παραπάνω πριν αρχίσετε να παίρνετε θέση για το θέμα, κάνοντας δημόσια δηλώσεις;
Για να αντιληφθείτε τι ακριβώς συζητάμε και την σπουδαιότητα του θέματος, σας υπενθυμίζουμε πως τα ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ είναι η αφορμή που ο προηγούμενος Δήμαρχος Δελφών παραιτήθηκε πριν προλάβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να τον παύσει σύμφωνα με τον Νόμο!
Απαντάμε με αφορμή το εύστοχο σχόλιο της σύνταξης της ΩτΦ «η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα», που θέλει να καταδείξει το επιδιωκόμενο συνειδητά μπέρδεμα, που επιδιώκουν ορισμένοι για την υπόθεση αυτή.
Κ. Μολιώτη, ΔΕΝ Υφίσταται θέμα Νομιμοποίησης ή όχι Αυθαίρετων Κτισμάτων. Οι άδειες οικοδόμησης που είχαν δοθεί χωρίς έλεγχο και παράνομα, με τρόπο απόλυτα μεθοδευμένο, ανακλήθηκαν οριστικά. Νομιμοποίηση ή τακτοποίηση κτισμάτων εντός της Β’ Ζώνης του Δελφικού Τοπίου δεν επιτρέπεται.

ΣΗΜΕΡΑ περιμένουμε άμεσα από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, της οποίας προΐσταστε, την Εντολή Κατεδάφισης του συνόλου των εγκαταστάσεων και την συγκεκριμενοποίηση του ποσού των προστίμων με την σχετική αιτιολόγηση.
Τόσο ξεκάθαρα.
-Ο Δήμος Δελφών, και συγκεκριμένα Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος, έχουν τεράστια ευθύνη για το θέμα αυτό.
-Άμεσα πρέπει να δώσουν εντολή η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου να πράξει το καθήκον της.
-Η Υπηρεσία Δόμησης αναιτιολόγητα (;) δεν εφάρμοζε τον Νόμο από το 2008 και εφεξής, όταν ξεκάθαρα το Υπουργείο Πολιτισμού, οριστικά και αμετάκλητα, είχε αποφανθεί για την τύχη του οικοδομήματος.
-Ποιοι υπάλληλοι της Υπηρεσίας και του Δήμου κωλυσιεργούσαν και αποφάσιζαν την υπόθεση αυτή να την «κάνουν μπαλάκι» μεταξύ υπηρεσιών, προσπαθώντας να την θάψουν μέσα στο χαρτομάνι;
-Ποιοι έδωσαν εντολές για την συγκεκριμένη υπόθεση που είχε ξεκαθαρίσει, να μην εφαρμόζεται ο Νόμος, στερώντας έτσι το Ελληνικό Δημόσιο από χρηματικά ποσά άνω των 20εκ. €, που θα έπρεπε να έχουν προ πολλού εισπραχθεί, συντηρώντας έτσι και διευκολύνοντας το παρακράτος;
-Δήμαρχος & Αντιδήμαρχος άμεσα πρέπει να απευθυνθούν στην Εισαγγελία, ώστε να αποδώσει ποινικές ευθύνες σε όσους υπαλλήλους αποδειχθεί πως είναι επίορκοι.
-Οι ίδιοι να επιβάλλουν διοικητικές κυρώσεις σε όσους υπαλλήλους έχουν ολιγωρήσει.
-Να ζητήσουν την εξαίρεση του σημερινού Διοικητικού Προϊστάμενου της Υπ. -Δόμησης από την υπόθεση αυτή, διότι έχει κώλυμα με άμεσο τρόπο.
-Να πάρουν επίσημα θέση για την υπόθεση αυτή, που σήμερα είναι ξεκάθαρη, οι Δημοτικές
Παρατάξεις και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Αποφεύγοντας σε τόσο κρίσιμα θέματα να παίρνουμε επίσημα θέση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, γινόμαστε συνεργοί. Οι πράξεις των Συμβούλων χαρακτηρίζουν το ίδιο το Συμβούλιο και είναι οδυνηρό να χαζογελάνε ορισμένοι πιστεύοντας πως το ατόπημα ενός Συμβούλου αφορά αποκλειστικά τον ίδιο και την παράταξή του. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ενιαίο σώμα με τις παρατάξεις του και την διακριτή παρουσία του κάθε Συμβούλου. Στην ηθική τους διάσταση και στην κοινωνική τους παρουσία και αναγνωρισιμότητα συμβάλλουν, τόσο με την φυσική παρουσία τους όσο και με τις πράξεις τους όλοι οι Σύμβουλοι.
Αυτή τη στιγμή πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να γνωρίζει πως, όταν αποφεύγει σε σοβαρά ζητήματα να διοικήσει τον Δήμο, αργά αλλά σταθερά θα επέλθει η απαξίωση για την ίδια και για όλο τον Δήμο.
Η απαξίωση θα μας σημαδέψει και δεν θα κρύβεται, επειδή είμαστε ο Δήμος ΔΕΛΦΩΝ.
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
Αξίζει να Ζεις & Να Αγωνίζεσαι γι’ αυτόν.

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Δελφών
«ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

4 σχόλια:

  1. ΧΑΧΑΧΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ! ΠOY ΠAΣ BPE KAPAMHTPO MOYΛIΩTH?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζεσαι τον κ. Μολιώτη με φουστανέλα στη θάλασσα και με μαγιώ στα Τουμπανάρια ;
    Εκεί πρέπει να πάει, για να μάθει ότι τα Τουμπανάρια είναι ακριβώς επάνω από κάτι κατσάβραχα που τα λένε Φαιδριάδες, δηλαδή ότι τα πρόστιμα μπήκαν σε αυθαίρετα κτίσματα μέσα στο Δελφικό τοπίο, επί του οποίου ήρθε και αυτός με τη σειρά του να ασχημονήσει.
    Βέβαια για τις υπηρεσίες που παρέχει στο σύστημα της διαπλοκής αμείβεται έχοντας μέρα νύχτα το αυτοκίνητο του Δήμου, αυτό που είχε παράνομα ο Μαντζώρος. Ε δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να δείς για να καταλάβεις ότι και το σημερινό γκουβέρνο στο Δήμο είναι μία από τα ίδια , αν όχι από τα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΤΥΧΑΙΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ??? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν χρειάζεται. Γιατί όλοι οι Αντιδήμαρχοι είναι σιωπηροί γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν, γιατί, απλά κάνουν ότι τους πούν, χωρίς καν να τους ενημερώσουν τι είναι αυτό που κάνουν κάθε φορά που στρέφονται εναντίον του τόπου και της ιστορίας του. . Το ίδιο έκανε και ο νυν Δήμαρχος επι Φουσέκη. Σιωπηρός ήταν. Και παραμένει σιωπηρός. Σήμερα για άλλο λόγο. Γιατί δεν μπορεί να υπερσιτισθεί αυτά που κάνει, αφού οι πολιτικές επιταγές που έχει αναλάβει για την εκλογή του, είναι....''λευκές''.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή