Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ "Α.με.Α." ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


 ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΜΦΙΣΣΑ, 4.7.2024    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

     Α.Δ.Τ.: 144/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινούν εργασίες κατασκευής ραμπών και wc ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Δελφών

Αθ. Χριστοδούλου: «Το «όλοι ίσοι» ξεκινά από τα σχολεία μας» 

Υπεγράφη η σύμβαση και σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή ραμπών και wc ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Δελφών, ένα έργο που θα βελτιώσει την πρόσβαση και την παροχή υπηρεσιών σε μαθητές με κινητικά προβλήματα. 

Το έργο με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και wc ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού 45.000,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και αφορά σε παρεμβάσεις που θα γίνουν σε συνολικά εννέα σχολεία του Δήμου και πιο συγκεκριμένα ως εξής: 

Ράμπα και wc ΑμεΑ θα κατασκευαστούν σε:

    • ΕΠΑΛ Άμφισσας

    • Γυμνάσιο Άμφισσας

    • Νηπιαγωγείο Γαλαξιδίου

    • Γυμνάσιο-Λύκειο Γαλαξιδίου

    • Δημοτικό σχολείο Γραβιάς

wc ΑμεΑ θα κατασκευαστούν σε:

    • Λύκειο Άμφισσας

    • 4ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας

    • 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας

    • Δημοτικό Σχολείο Γαλαξιδίου

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου οι ράμπες ΑμεΑ θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενη κλίση, με πλατύσκαλο όπου απαιτηθεί λόγω του μήκους τους, ενώ επίσης θα τοποθετηθεί και κιγκλίδωμα για ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών. Τα wc ΑμεΑ θα κατασκευασθούν κατά κανόνα με μετατροπή των παλαιών wc και όπου δεν επαρκούν οι διαστάσεις θα γίνει επέκτασή τους, ενώ επίσης θα τοποθετηθούν λεκάνη, νιπτήρας και καθρέπτης με τις απαιτούμενες λαβές επί τοίχου, καθώς και κουμπί κινδύνου. 

Η Αντιδήμαρχος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Αθηνά Χριστοδούλου, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Η βελτίωση των υποδομών ώστε να βοηθήσουμε στην ανεμπόδιστη και αυτόνομη κίνηση όλων, είναι ένας τομέας στον οποίο ο Δήμος μας, εκμεταλλευόμενος κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, αλλά και ίδιους πόρους, κάνει συνεχή βήματα προόδου. Το «όλοι ίσοι» που θέτουμε ως στόχο, δεν μπορεί παρά καταρχάς να έχει εφαρμογή στα σχολεία μας, εκεί όπου τα παιδιά μας μεταξύ άλλων πλάθουν το χαρακτήρα τους, στην πρώτη επί της ουσίας μεγάλη κοινότητα όπου λειτουργούν ως μέλη της. Γνωρίζουμε πως ακόμα έχουμε απόσταση να διανύσουμε για το ιδεατό, κάθε βήμα που κάνουμε προς αυτό όμως μειώνει την απόσταση».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου