Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΪΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ - Χάρτης

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ

Σας προωθούμε συνημμένα τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Πέμπτη  27/6/2024 με Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς κατηγορίας 3 σε περιοχές αρμοδιότητας Δήμων και Δασαρχείων της ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ και παρακαλούμε για την αυξημένη ετοιμότητά σας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας.
Οι Δήμοι και οι Ε.Ο. της χωρικής αρμοδιότητας  της ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ  ( Υψηλό Δείκτη Επικινδυνότητας κατηγορίας 3) να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα τους (ιδιωτικά και μισθωμένα υδροφόρα, χωματουργικά ΜΕ) σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας καθώς και για την ετοιμότητά τους στην περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού , σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ αιτίας Δασικών Πυρκαγιών, με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ 2», εντός των διοικητικών τους ορίων, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδιά τους.
Τίθεται σε ισχύ η Απόφαση του  Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ ΦΩΚΙΔΑΣ για την λήψη του μέτρου  της «Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289), για την αντιπυρική περίοδο 2024  στις περιοχές που έχουν καθοριστεί. 
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της  Π.Ε Φωκίδας καλεί τις  κατά τόπους εμπλεκόμενες Υπηρεσίες  του Νομού Φωκίδας  να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου