Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

"ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ" : Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - φωτογραφίες

"Εγράφη ο Κικίλιας, κανονικότατα!..."
(Η Αννίτα στην πόλη μας)

  Κάτω από έναν υπέροχον απογευματινόν ήλιο, με άπνοια και με θερμοκρασία Ανοίξεως, σήμερα, πρώτη ημέρα του Μαρτίου, επραγματοποιήθη στην παραλιακή λεωφόρο της πόλεώς μας, η (απαγορευμένη!...) παρέλαση των καρναβαλιστών και των αποκριάτικων αρμάτων, με εκατοντάδες κατοίκων και επισκεπτών, να πλαισιώνουν αυτή την πολύχρωμη και θορυβώδη αλυσίδα ανθρώπων και οχημάτων, τηρώντας το πανάρχαιον έθιμο της τελευταίας Κυριακής των Απόκρεων. 
Είχεν προηγηθεί από ενωρίς η συνάντηση των συμμετεχόντων στην Μαρίνα της Ιτέας και στην συνέχεια έγινε αυτό το όμορφο και αυθόρμητο "πέρασμα" όλων αυτών, από την παραλιακή λεωφόρο.  
  "Ψιλιασμένοι" για το τι θα συμβεί κάτοικοι και επισκέπτες, έλαβαν θέσεις στα πεζοδρόμια της λεωφόρου, με αποτέλεσμα το "Καρναβάλι στο Λιμάνι" να πραγματοποιηθεί και να το χαρούν άπαντες, ανεξαρτήτως των "μέτρων προστασίας μας", τα οποία είχαν προ δυο ημερών ανακοινωθεί.

  Όλα καλά κι όλα ωραία, με την Ιτέα μας να ευχαριστεί τους επισκέπτες της με τον καιρό της, την θέα της και την απλωσιά της, ενώ οι καρναβαλιστές και οι υπόλοιποι, να αναζητούν με την δύση του ηλίου, την συνέχεια της διασκεδάσεώς τους.  Τα βεγγαλικά με τον ερχομό της νύκτας, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το σύνθημα για την εκκίνηση των ...αγώνων δρόμου, στα παραλιακά μπαράκια και καφέ.

Χρόνια Πολλά, Καλή Σαρακοστή και Καλή Άνοιξη να έχουμε!
   




4 σχόλια:

  1. Του Έλληνα ο τράχηλος βλακεία δεν σηκώνει. Καλή σαρακοστή να έχουμε με λιγότερη βλακεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ ο κόσμος καίγεται κ ασχολούνται με τα καραγκιοζιλικια μερικών γελοίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύχομαι να μην κλάψουμε μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σήμερα , 21 Μαρτίου ,τι λεν όλοι αυτοί οι χορομπηδηχτούληδες ; οι "Ψιλιασμένοι" (ή μάλλον ψεκασμένοι) για το τι θα συμβεί κάτοικοι και επισκέπτες, έλαβαν θέσεις στα πεζοδρόμια της λεωφόρου, με αποτέλεσμα το "Καρναβάλι στο Λιμάνι" να πραγματοποιηθεί και να το χαρούν άπαντες, ανεξαρτήτως των "μέτρων προστασίας μας", τα οποία είχαν προ δυο ημερών ανακοινωθεί."Εγράφη ο Κικίλιας, κανονικότατα!..."... Είμαστε άξιοι της μοίρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή