Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ - ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΟΣ : "ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ"

    Εκείνος ο αλήστου μνήμης τέως Δήμαρχος Αθ. Παναγιωτό-πουλος, "έριξε" την ταφόπλακα επάνω απο την Ιτέα (μέχρι και αλλαγή του νόμου έλεγε ότι θα  ...επιδιώξει για την ύπαρξη δύο Λιμενικών Ταμείων στον Δήμο Δελφών), εκείνος ο γίγαντας λοιπόν της τοπικής αυτοδιοικήσεως, παρέδωσε το "όραμά" του για την Ιτέα, στον διάδοχό του και νύν Δήμαρχο Παν. Ταγκαλή : αυτό της περιθωριοποιήσεως της πόλεως!  

Και ο οποίος νυν Δήμαρχος, άρχισε να μοιράζει χάντρες και καθρεπτάκια στους εντόπιους ιθαγενείς, συνεπικουρούμενος βεβαίως, από την (από ετών ακλόνητη) διορισμένη Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος.  

Μελέτες λοιπόν : Για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και για συγκοινωνιακά έργα στην παραλιακή Λεωφόρο.

Αναμένουμε την δημοσίευση-διαβούλευση των Μελετών.

Ίδωμεν! Και προσδοκούμε το καλύτερο για την Ιτέα μας.

 Αναδημοσιεύουμε το σχετικό Δελτίον Τύπου

************************************************** 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                              ΑΜΦΙΣΣΑ, 12.4.2024

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.Δ.Τ.: 83/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αίτημα του Δήμου Δελφών προς το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας για παρουσίαση των μελετών ανάπλασης και συγκοινωνιακών έργων στην Ιτέα

Αίτημα παρουσίασης των μελετών της ανάπλασης στη χερσαία ζώνη λιμένος της Ιτέας, καθώς και των συγκοινωνιακών έργων στην παραλιακή οδό 28ης Οκτωβρίου, απέστειλε προς το Λιμενικό Ταμείο Νομού Φωκίδας ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.

Πιο συγκεκριμένα, το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης των μελετών με τίτλο «Αναπλάσεις στη χερσαία ζώνη Λιμένος στην περιοχή της Ιτέας» και «Συγκοινωνιακά έργα στην παραλιακή οδό 28ης Οκτωβρίου εντός χερσαίας ζώνης Λιμένος», ζητά από το Δήμο Δελφών την κατάθεση προτάσεων επ’ αυτών. Σε συνέχεια αυτού ο Δήμαρχος Δελφών, με έγγραφο που απέστειλε προς το Λ.Τ.Ν. Φωκίδας, προκειμένου να παρασχεθούν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις ή πληροφορίες, σημειώνει ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό και συνάμα απαραίτητο να διοργανωθεί επίσημη παρουσίαση των δύο μελετών, παρουσία των μελετητών.

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας, κ. Νικόλαος Γιογάκης, σε δήλωσή του τονίζει τη σημασία των δύο μελετών, που αφορούν το παραλιακό Τμήμα της Ιτέας, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον υπόλοιπο αστικό ιστό, σημειώνοντας πως η εφαρμογή τους θα επηρεάσει το μέλλον της Ιτέας για τις επόμενες δεκαετίες.

«Θεωρούμε κορυφαίο θέμα την πλήρη ενημέρωση όλων μας, ώστε με την ανάλυση των στοιχείων των μελετών, της φιλοσοφίας που διέπονται και τις απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που ενδεχομένως προκύπτουν από αυτές, ακολούθως να κατατεθούν και οι σχετικές προτάσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης», αναφέρει καταλήγοντας το αίτημα του Δήμου Δελφών προς το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας.



2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ + Δημαρχος μονο απο ενα ...χωριο ,(παντα!??) εχουν βαλει ταφοπλακα πανω στην ΙΤΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφηστε βρε αυτα τα χαζά,τα χατζηαβατικα...ο Ταγκαλης ειναι μισος Ιτιωτης κ μενει στην Ιτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή