Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (επιτέλους!) Η ΠΟΡΘΜΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΓΙΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

        Από την άφιξη του Ferry Boat

   Επαναλειτουργεί από σήμερα το πρωΐ, η πορθμιακή γραμμή Αιγίου - Αγίου Νικολάου, μετά από αρκετά έτη παύσης. Το γνωστό σε όλους μας Ferry Boat "Παναγία Τ" κατέπλευσε στον μικρό λιμένα της Κοινότητος του Αγίου Νικολάου Δωρίδος, εκτελώντας το πρώτο (νέο) δρομολόγιο από το Αίγιο.

  Το πλοίο ανέμεναν στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου, οι τοπικές αρχές (κι όχι μόνον), θέλωντας με αυτόν τον τρόπο να χαιρετήσουν την επαναδραστηριοποίηση της γραμμής, ενώ ο κυβερνήτης του σημαιοστολισμένου λόγω της ημέρας Ferry Boat, ενεργοποίησε κατά τον κατάπλου του στον μικρό λιμένα, την σφυρίχτρα του πλοίου, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο, στην πανηγυρική επιστροφή του πλοίου στα δρομολόγια-ένωση της Φωκίδος με την Αιγιάλεια.

 Πλήθος κατοίκων της περιοχής, παραβρίσκονται από το πρωΐ στον Άγιο Νικόλαο Δωρίδος, προκειμένου να παρακολου-θήσουν την άφιξη του σκάφους στη όμορφη κοινότητα.  

  Είναι γνωστές οι ενέργειες και οι ανησυχίες των τοπικών αρχών και του Βουλευτή, οι οποίοι είχαν υποσχεθεί από ετών την επαναλειτουργία της γραμμής, Η οποία και θα επραγματοποιήτο σύμφωνα με τα σχετικά Δελτία Τύπου, "κατόπιν ενέργειών" τους.  Και μάλλον θα ένοιωσαν σήμερα δικαιωμένοι, με την παρούσα εξέλιξη.

Να σημειώσουμε μόνον ότι, στο επάνω κατάστρωμα του πλοίου, είχε αναρτηθεί ένα μεγάλο πανώ, το οποίο έγινε ευδιάκριτο  πλησιάζοντας το σκάφος στον λιμανίσκο επί του οποίου ήταν γραμμένη η ευχή : "Καλόν Μήνα!"

Αμήν!...


 

4 σχόλια:

  1. Μακάρι είναι κάτι για τον τόπο μας εδώ αρκεί να μην είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό θα είναι..... αν ήταν αλήθεια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή