Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Η (δ.π.) "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ

 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ψηφίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δελφών οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πόλη της Άμφισσας που παρήγγειλε και παρουσίασε στις αρχές του καλοκαιριού η δημοτική αρχή. Οι ρυθμίσεις πέρασαν με τις ψήφους της δημοτικής αρχής και της παράταξης Δρακάκη.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση και αυτές τις ρυθμίσεις, τις αντιμετωπίζουμε κρίνοντας το συνολικότερο σχεδιασμό και την πολιτική της δημοτικής αρχής και όχι τις επιμέρους αλλαγές, περιπτωσιολογικά, το κόβε ράβε ξήλωνε κάθε φορά.

Κοντεύει να γίνει παράδοση για την Άμφισσα: κάθε νέα δημοτική αρχή, με το που αναλάβει, θα αναθέσει σε κάποιο μελετητικό γραφείο μια μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της πόλης, προκειμένου να ντύσει με επιστημονικοφανή μανδύα την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, τα προεκλογικά της ταξίματα και τη γενικότερη πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει στον αστικό ιστό. Δεν πρωτοτύπησε σε αυτό η σημερινή δημοτική αρχή. Έδωσε 25 χιλιάδες ευρώ για μια μελέτη η οποία προτρέπει το δήμο Δελφών να εφαρμόσει τον ΚΟΚ στην οδική σήμανση ή να βρει χώρους στάθμευσης κάπου στην πόλη… Λες και οι υπηρεσίες του δήμου δεν το γνωρίζουν αυτό. Την ίδια στιγμή, τα αναγκαία για την προστασία της ζωής και της περιουσίας της λαϊκής οικογένειας αντιπλημμυρικά έργα, τα περιμένουμε ακόμα.

Από τη σκοπιά της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και κρίνοντας τους ευρύτερους σχεδιασμούς της αστικής τάξης και των τοπικών εκπροσώπων της, αξιολογούμε πως η συγκεκριμένη μελέτη και όσα προτείνει, κινούνται σε αρνητική κατεύθυνση. Είναι σε βάρος της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας.

Μπάζει από την πίσω πόρτα την ελεγχόμενη στάθμευση και την δημοτική αστυνομία. Αξιοποιείται με άλλα λόγια ένα υπαρκτό πρόβλημα, όπως αυτό της στάθμευσης, για να φορτώσει νέα χαράτσια στο λαό και να επαναφέρει την δημοτική αστυνομία. Έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό δηλαδή, που δεν περιορίζεται μόνο στη στάθμευση, αλλά εκτείνεται σε όλο το φάσμα των οικονομικών δραστηριοτήτων του δήμου, της διαδικασίας προστίμων, βεβαίωσης και είσπραξης οφειλών. Πρόταση η οποία βρίσκει σύμφωνη και την μείζονα αντιπολίτευση του δήμου.

Ενώ έχει τίτλο «Μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη της Άμφισσας», ουσιαστικά περιορίζεται μόνο στο εμπορικό κέντρο της πόλης και σε γειτονιές πέριξ αυτού, αφήνοντας απ’ έξω ολόκληρες συνοικίες της Άμφισσας. Λες και δεν έχουν για παράδειγμα οι περιοχές και οι κάτοικοι γύρω απ’ το Νοσοκομείο και την Περιφέρεια προβλήματα κυκλοφοριακού φόρτου και στάθμευσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, σταθερά απέναντι στη φορομπηχτική πολιτική των δήμων, που εκφράζεται και με την ελεγχόμενη στάθμευση, σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης που προσπαθούνε να επιβιώσουνε και πλήττονται από τέτοια μέτρα και σχεδιασμούς, θεωρούμε πως για την πόλη της Άμφισσας απαιτούνται έργα και παρεμβάσεις προς όφελος των πολλών. Όπως, δωρεάν δημοτικοί χώροι στάθμευσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κίνηση των μεγάλων οχημάτων και λεωφορείων, επισκευή – συντήρηση των πεζοδρομίων, δημιουργία νέων, ράμπες για ΑμΕΑ παντού, κλπ.

Πράγματα δηλαδή που να μπορούν να ικανοποιήσουν συνολικά τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και που μόνο στο στέρεο έδαφος της κοινωνικής ιδιοκτησίας της γης και των μέσων παραγωγής μπορούν να σχεδιαστούν κεντρικά, επιστημονικά οι χρήσεις γης, η οργάνωση των λειτουργιών της πόλης με αποκλειστικό γνώμονα την λαϊκή ευημερία.

Άμφισσα, 30 Νοέμβρη 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου