Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ : Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ...


06/08/2020

Στο Δήμο Δωρίδος έχουμε συνηθίσει πλέον τα πολιτικά παιχνίδια, τη συμμαχίες και τις λυκοφιλίες. Εννια χρόνια τώρα είναι η μόνιμη πλέον στρατηγική του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη για την πολιτική του επιβίωση, η οποία αποτελεί όπως φαίνεται και αποκλειστικό του κίνητρο και σκοπό.

Στα πολλά παραδείγματα έρχεται να προστεθεί η πρόσφατη πρόσληψη του έμμισθου Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Δωρίδος. Μια πρόσληψη που έγινε σχεδον κρυφά με τη σχετική πρόσκληση να ανακοινωνεται μόνο στο διαύγεια χωρίς να αναρτηθεί καν στη ιστοσελίδα του δήμου ή στα ΜΜΕ, και χωρίς καν να έχει γίνει έστω μια νύξη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πρώτο μας σχόλιο έχει να κάνει με τη διαδικασία επιλογής. Προφανώς και είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε δημάρχου να επιλέγει τα πρόσωπα - αλήθεια ποιους άλλους είχαμε ώς επιλογες και απορρίψαμε κ. Καπεντζώνη, και για ποιους λόγους;

Το δεύτερο μας σχόλιο έχει να κάνει με τις υπόνοιες συναλλαγής που αφήνουν αυτές οι διαδικασίες, και οι επιλογές των προσώπων. Και πώς να μη συμβεί αυτό όταν ο νέος γενικός Γραμματέας κ. Άνθης είναι σύζυγος της δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης κας Καζανά ή οποια μέχρι πρότινος έλεγε ότι θα πάει τον Δήμαρχο στον εισαγγελέα!

Ούτε σε σενάριο ταινίας, πολιτικού θρίλερ δε θα βλέπαμε τέτοιο πολιτικό αριβισμό, τέτοια διαπλοκή, τέτοιο εξευτελισμό διαδικασιών και προσώπων. Ο κυριος Καπεντζώνης είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος και υπόλογος στους δημότες για αυτό το τοξικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει στην πολιτική ζωή του Δήμου μας.

Κύριε Καπεντζώνη, σας εγκαλούμε τόσο καιρό για τα βοθρολύματα στα χωριά της Δωρίδας, αλλα η μπόχα έρχεται τελικά από αλλού και πλέον είναι ανυπόφορη.

Ευθύνη έχουν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης που ανέχονται και σιωπούν απέναντι σε αυτές τις πρακτικές. Η σιωπή σας δεν είναι απλα αποδοχή, είναι συνενοχή.

Σε ότι αφορά την κ. Καζανά: η ανεξαρτητοποίηση σας δεν καλύπτει ούτε τα προσχήματα. Αν υπάρχει έστω και λίγη πολιτική ευθιξια θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα και να δώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα στοιχεια που η ίδια επικαλούνταν ότι θα στείλουν το Δήμαρχο στον εισαγγελέα!

Οι δημότες της Δωριδας απαιτουν απαντήσεις ΤΩΡΑ.

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ

ΘΑΝΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου