Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥ


Προληπτική Ιατρική


 Ήταν η δευτέρα ημέρα σήμερα, κατά την οποία η κινητή μονάδα μαστογράφου με το όχημα της ΚΕΔΕ, είχε σταθμεύσει στην αρχή του μώλου, στην παραλιακή λεωφόρο της Ιτέας, παρέχοντας δωρεάν τις σχετικές εξετάσεις σε γυναίκες της πόλεώς μας. Από εχθές το απόγευμα όταν και είχε φθάσει με την μεσολάβηση και τον προγραμματισμό του Παραρτήματος Φωκίδος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, πλήθος γυναικών επεσκέφθησαν και συνέχιζαν να επισκέπτονται τον χώρο έως αργά το απόγευμα, όπου και υποβάλλονται σε μαστογραφία, αποδεικνύοντας ότι η εν λόγω ενέργεια (της περιοδείας του κινητού μαστογράφου) ήταν σωστή από πλευράς του Παραρτήματος, αλλά και καλοδεχούμενη από τον γυναικείο πληθυσμό της Ιτέας.

  Σύμφωνα με το δημοσιευθέν πρόγραμμα, η κινητή μονάδα θα περιοδεύσει σε πολλές πόλεις του Νομού μας, παρέχοντας ιατρικές εξετάσεις επιπέδου, μιας και ο σύγχρονος επί του οχήματος μαστογράφος, συνοδεύεται από εξειδικευμένο νοσοκομειακό προσωπικό, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στις εξεταζόμενες, με αξιόπιστες πληροφορίες και αποτελέσματα.
Η κινητή μονάδα μαστογράφου, θα παραμείνει στην Ιτέα έως και σήμερα το βράδυ, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019, αναχωρώντας στην συνέχεια για άλλες πόλεις του Νομού μας.

   Εκείνο το οποίο έχουμε να παρατηρήσουμε, δίκην σχολίου, είναι ότι το Παράρτημα Φωκίδος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, παράγει έργο. Παράγει καλόν έργο για τους ανθρώπους, με σοβαρότητα και προσοχή, είτε ενημερώνοντας, για την δημιουργία συνθηκών προλήψεως της ασθενείας, είτε με επισκέψεις και δωρεάν εξετάσεις όπως η συγκεκριμένη, είτε ακόμη και με την μεσολάβηση για την επαφή των εχόντων την ανάγκη ιατρικής καθοδηγήσεως, με κάποιο εξειδικευμένο ιατρικό ή νοσοκομειακό κέντρο. Για αυτό, μόνον συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτήν την εθελοντική ομάδα!

  Οι φωτογραφίες είναι από την στάθμευση της μονάδος στην Ιτέα, με την αναμονή για την εξέταση και την συζήτηση μετά από αυτήν, να μετατρέπουν την διαδικασία, σε μια φιλική συνάντηση γυναικών.

Και πάλι συγχαρητήρια για το επιτελούμενο έργο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου